Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Onterechte bouwvergunning???

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-11-07 16:30:19

Hallo, Kan iemand ons helpen met informatie over de volgende situatie? Onze aannemer heeft informatie m.b.t. de bouwbepalingen gekregen van de gemeente, in samenwerking met de architect is toen de tekening gemaakt. De bouwvergunning is ingediend en in juni hebben we de bouwvergunning met stempels ontvangen. Dat liep perfect. Maar nu begint het verhaal.... Nadat de fundering is gelegd heeft onze buurman bezwaar gemaakt tegen de bouw/plek van ons huis, want nu blijkt dat we niet de juiste gegevens hebben gekregen van le marie. Kennelijk is de bouwvergunning door het departement afgegeven zonder dat gecheckt is of de juiste regels/voorwaarden zijn gebruikt. Inmiddels hebben we ook een officiŽle bevestiging gekregen via een aangetekende brief van het departement dat we niet op de juiste plaats bouwen. Overigens bouwen we volgens de afgegeven vergunning. In Nederland kan na afgifte van de vergunning geen bezwaar meer worden gemaakt, maar hoe zit dat in Frankrijk? En kunnen we iemand aansprakelijk stellen voor de gemaakte kosten? Ik neem aan wordt vervolgd... alvast bedankt voor jullie reacties.

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#1 Geplaatst: 2005-11-07 17:45:15

Jasper,

Zie ook mijn bijdrage op dat andere forum, waarbij ik bovenstaande info niet had. Zoals je de zaken hier beschrijft is er ergens bij de gemeente of bij het departement wat fout gegaan. Vraag uitleg aan beiden. Vraag ook uitleg aan je architect. Levert dat  allemaal niks of weinig concreets op, schakel dan snel een advocaat in (admin recht) die je kan helpen de op juiste wijze geformuleerde brief naar de juiste instantie te sturen.

Groet.

avatar#5440
PJTK
Berichten: 0
Reacties: 4

#2 Geplaatst: 2005-11-08 10:11:23

Jasper, voor je probleem in Frankrijk is het geen oplossing, maar ook

in Nederland kan pas bezwaar worden aangetekend op de bouwvergunning

nadat deze verleent is, aangezien er anders niets is om bezwaar tegen

aan te tekenen. Formeel kun je dan starten met de werkzaamheden, maar

mocht later blijken dat de vergunning onterecht is verleent, dan zit je

ook hier met hetzelfde probleem.

In ieder geval sterkte.

Mvrgr Peter Kuyper

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2005-11-08 11:48:37

reaktie op tekst Wim Vos,

Hoe goed bedoeld ook, als je een franse advocaat neemt, zeker een in Droit Public, graaf je je eigen graf. Niet doen, laat de (advocaten)Maffia links liggen. Dit heb ik al eerder op het forum gemeld.

Dan voor het probleem. Als je pas na 2 maanden na afgifte vergunning met de bouw bent gestart, is de buurman dus te laat met zijn bezwaar. Of dit zo het geval is weten jullie beter. Als het departement moelijk gaat doen, kan je mogelijk een beroep doen op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van de architect. Hij moet de voorschriften en regels toch kennen. sterkte Dit. 

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#4 Geplaatst: 2005-11-09 18:11:42

Jasper,

Het departement heeft je aangetekende brief gestuurd (LRAR denk ik) en kent dus dmv het ontvangstbewijs de officiele datum waarop jij kennis hebt genomen van deze brief.

Dit is ook de startdatum van een "bepaalde periode" waarin jij gelegenheid hebt te reageren / protesteren, vermoed ik.

Groet. Wim VOS.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#5 Geplaatst: 2005-11-10 14:46:02

aanvulling op bouwvergunning Jasper,

Het departement kan je niet verplichten de bouw aan te passen, de vergunning is afgegeven onder verantwoordelijkheid van DDE, wat in feite het Departement is. Op de vergunning zal ook de handtekening van de Prefect staan. Advies: deponeer een klacht bij het ministerie van ruimtelijke ordening in Parijs over de gang van zaken. Aanval is de beste verdediging. Nogmaals de bouwvergunning hangt bij de Mairie ter inzage en de bezwaren hadden binnen 2 maanden moeten worden ingediend. Alle klachten daarna zijn nietig. Krijgt je buurman toch e.e.a. voor elkaar dan kun je hem aanpakken wegens misbruik van de wet. Prrobeer met de buurman eerst tot een minnelijke schikking te komen, heeft hij echt schade door de bouw? Sterkte, Dit.