Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

electriciteitsprobleem

Auteur Bericht

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#0 Geplaatst: 2005-11-09 21:42:36

Op vraag van een "buur" (ruim bekeken) om haar electriciteit na te kijken ben ik in een ware nachtmerrie terechtgekomen. Blijkt de ganse boel zacht uitgedrukt volledig buiten de (Franse) normen te vallen, simpelweg als er gelijk wat voorvalt,de verzekring betaalt niets uit, ben ik heel zeker van. Waterverwarmer (bad, douche) samen met wasmachine met verlichting op 1 zekering van amper 10 A aangesloten, in eerste instantie (omdat ze een kortsluiting had) de ganse zekeringverzameling kortgesloten en "rechtstreeks" afgetapt .... kortom om je haren (of gebrek aan) uit te trekken. Na een week zoeken en sukkelen al het één en ander op een rijtje gezet en min of meer aangepast, doch nog nog ettelijke tijd zoet met aanpassingen. Vandaag een nieuw probleem "ontdekt" (bwaaahhh) ... Op de zoldering van haar stal een ware "nest" van draden ontdekt, waar ik geen begin of einde aan zie, tenzij ik (zoals ik al gedeeltelijk gedaan heb) de boel doorknip en opnieuw begin, maar dan schiet ze me af. :-p   Schakeldoosjes (boites) kennen ze blijkbaar niet, liever het gebruik van "suikertjes" (of lusterklemmen), maar dan wel heeeel ruim voorzien en gebruikt. (sic)   Niet dat ik er niets van ken, doch ik zit nu te kampen met een waar probleem, vooral gezien het feit dat Jan en Alleman er wat heeft zitten knoeien, zijnde het niet conform der kleuren respecterend.   Gelijk wat hebben ze gerecupereerd, dikte, kleur, ... alles door elkaar.   In de praktijk stelt zich het probleem dat alle draden, kabels verstopt (verschuilt) zijn achter de zogenaamde gyproc (gips?) platen, je ziet dus geen bedrading meer.   Daar gaan we dus... geen licht (zelfs geen stekkers) meer in haar salon, dus maar geprobeerd de zekeringkast te testen. Niets aan de hand, dus de zolder op. Blijkt daar een wirwar van draden te vinden, dus min of meer wat aangepast (daar er geen gepaste kleuren van draden voorzien zijn) Alles geprobeerd volgens de regels aan te passen....   Ofwel sluit ik de "lamp" aan zoals het moet en gaan de stoppen door, ofwel sluit ik 1 (!) draad (kleur onbelangrijk) aan en brandt het licht, doch kan ik geen schakelaar beroeren., dus de lamp(en) blijven aan.   Iemand die me verder kan helpen hoe ik het best te werk kan gaan om de oorzaak (en oplossing) te vinden ? Hopelijk is mijn uitleg iets of wat duidelijk, want zelf zie ik het bos niet meer ...   Hopend enige suggestie te mogen ontvangen,   vriendelijke groeten,   Johan (Fr)  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-11-09 21:58:59

Johan,

een aantal van je observaties doen oude beelden bij mij opdoemen:

- op zolder een ware "nest" van draden

- volledig buiten alle normen

- hier en daar iets aangebreid

- geen lasdoosjes of installatiedoosjes

- liever loshangende sucres

- niet conforme kleuren.

Ik heb toen voor mijn werkzaamheden een paar provisorische leidingen gelegd, de oude boel dood gelegd, dan per vertrek alles vernieuwd volgens 'les normes en vigueur'. 

Anders wordt je er gek van!

Christian von Klösterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#2 Geplaatst: 2005-11-09 22:13:08

Wat dat "gek" betreft, geen probleem, ben dat al verklaard ;-)

Maar even serieus, ik heb hier en daar al wat (nood)leidingendraden kunnen leggen, maar dat van die lamp(en) zie ik niet goed zitten, aangezien de buurvrouw" geen leidingen wil zien liggen, lopen, in haar salon :-(

En aangezien ze gelijk wat waar hebben gebruikt, is het zelf onmogelijk iets uit te meten, tenzij door te proberen en eventueel zekeringen te laten springen, maar ja, zelfs dat nog, niets automatisch, enkel van die (hatelijke) dingen die, eens gesprongen, de vuilbak ingaan.

en aan de vorige "uitvoerder" moet ik het dus al niet vragen, het enige wat hij me wenste was goed geluk en amuseer je :-(

Volgens ik begrepen heb, werd hij betaald, doch na het afleveren van het halve werk (wel voluit betaald) is hij vertrokken.

En ik ? Me weer eens te snel aangeboden als reddende engel.

Merde alors ....

;-)

Johan (Fr)

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#3 Geplaatst: 2005-11-10 10:08:39

Johan, één advies en goede raad;    Afblijven verder!!!

Hoe goed bedoeld ook, er zijn grenzen wat iemand als goedbedoelde hulp kan vragen.

Je loopt het levendgrote risico dat je in een uitzichtloze warboel geraakt, het ene probleem haalt het andere aan en dan kan je ook nog eens niet meer terug! 

Je hebt in dit geval namelijk ook nog eens een zware verantwoordelijkheid op je genomen.

Gaat er later, door wat voor oorzaak iets mis, brand, electrocutatie (!!!), ook al komt het totaal niet door jouw werkzaamheden, dan komen ze wel bij jou verhaal halen. Jij hebt er immers aan gezeten.

Wegwezen dus, laat ze het door een door haarzelf ingehuurde vakman laten doen, dan kan bij een eventuele schade of ongeval de verzekering en/of justitie daar terecht.

Sterkte verder, Rob. 

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#4 Geplaatst: 2005-11-10 11:40:26

helemaal mee eens. er zijn grenzen aan wat je aan hulp kunt bieden en wilt bieden. m'n haren gaan hiervan (r)echt overeind staan! de beste hulp die je kunt bieden is de buur in kwestie aan te raden de hele boel te laten slopen en er een deskundige of vakman bij te halen.

als iemand liever het hele huis onder stroom heeft ipv een leiding in d'r salon te zien...... mag ze van mij voor kiezen! maar wij houden jou liever heel.

groetjes,

marjorie

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-12-10 14:37:56

er zijn inderdaad kant en klare boeken van te koop waar alles instaat vongens de NF15-100 normen.

daarna moet het nog worden gekeurd door het CONSUEL.

deze hebben ook een eigen website waar veel informatie op staat.

het adres is www.consuel.com