Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Luister- en Kijkgeld

Auteur Bericht

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#0 Geplaatst: 2005-11-10 08:22:42

Vandaag ontvingen wij van de belastingen een aanslag voor luister-en kijkgeld. Ik ben mij er van bewust dat je moet betalen als je een TV hebt geinstalleerd. Dit is bij ons echter niet het geval. Wel hebben wij een TV met schotel aangeschaft maar niet geinstalleerd en we kijken derhalve geen TV. Vragen aan het forum: Wordt eenieder willekeurig aangeslagen? Waar wordt de heffing op gebaseerd? Hoe kan ik hiertgen bezwaar maken? Met vriendelijke groet,

avatar#3063
LaChèvre03
Berichten: 11
Reacties: 23

#1 Geplaatst: 2005-11-10 08:29:55

Zodra je een tv aanschaft in LDF is de winkelier verplicht je naam en adres door te geven waarna een aanslag luister en kijkgelden volgt.

Donella

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#2 Geplaatst: 2005-11-10 09:42:48

je realiseert je toch wel dat de aanschaf van tv spullen in alle redelijkheid ook het gebruik ervan veronderstelt.

overigens vraag ik me af of je bij het in bezit hebben van meerdere tv

toestellen dan wel meerdere panden ook dito zo veel keer moet betalen.

weet iemand dat?

fons

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#3 Geplaatst: 2005-11-10 19:20:57

Wij hebben het toestel aangeschaft, waarbij wij zeker weten dat onze

gegevens niet zijn genoteerd. Er is zelfs geen garantiebewijs ingevuld.

Het klinkt misschien ongelofelijk, maar tot op heden kijken wij geen TV en zit het toestel nog in de originele verpakking.

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#4 Geplaatst: 2005-11-10 21:19:37

Het kan nog "erger" ;-)

Hier blijken ze er een nationale (regionale?) sport van te maken, personen te zoeken die bereid zijn in een ander zijn plaats tv-toestel(len) aan te schaffen (kopen) om alzo de registratie te vermijden.

Wat ze niet snappen is dat er vandaag of morgen wel eens controle aan de deur kan staan of dat een buur ze gaat verklikken.

Anderzijds, vandaag de taxe d'habitation ontvangen en raar maar waar ....

redevance audiovisuelle staat leeg, m.a.w. niets te betalen. Dit in tegenstelling tot vorige jaren.

avatar#2937
Gerrit W
Berichten: 0
Reacties: 14

#5 Geplaatst: 2005-11-10 23:07:41

Wij hebben vorige week ook een aanslag gekregen voor luister- en kijkgeld. Ingaande dit jaar wordt dat samen met de taxe d 'habitation geheven. Iedereen die niet aangeeft dat hij/zij geen tv of een toestel waarmee een tv-signaal kan ontvagen wordt automatisch aangeslagen voor la redevance audiovisuelle. In april hebben wij een brief ontvangen over het luister en kijkgeld. Je kon een strookje invullen waarop je kon aangeven of je per 1 januari 2005 in het bezit was van een tv of een installatie die de mogelijkheid bood om tv-signalen op te vangen. Het strookje teruggestuurd met de mededeling dat wij geen televisie hadden. Wat daar meegebeurd is weet ik niet, want wij kregen toch de aanslag samen met de taxe d'habitation.

Op 31 oktober een e-mail gestuurd naar het centre des impôts om nog een keer te melden dat er geen tv in mijn vakantiehuis aanwezig was. De dag later ontving ik een bevestiging en twee dagen later een e-mail waarin stond dat mijn bezwaar werd erkend en dat ik deze week dat schriftelijk bevestigd zou krijgen. Hulde voor de snelle reactie van de Franse belastingdienst

Gerrit Westbroek

avatar#2807
Jacques
Berichten: 4
Reacties: 54

#6 Geplaatst: 2005-11-11 01:18:56

Zoals Wim al aangeeft op zijn site kun je ook op het Franse aangifteformulier inkomstenbelasting (Nº 2042) aangeven of je huis in Frankrijk is uitgerust met een actieve TV.

Het betreft vraag 4 op het aangifteformulier, een beetje ondergeschoven eenregelig vraagje: als je het vakje 'NIET een TV te hebben' NIET aankruist volgt een rekening Redevance Audiovisuelle, gelijk met die van de Taxe d'Habitation.

De dubbel ontkennende vraag- en antwoordstelling is nogal verneukeratief en door die verdomde Franse formulieren-layout wordt bovendien het vakje makkelijk over het hoofd gezien. Daar zitten ongetwijfeld handige jongens en meisjes achter.

Jacques.

avatar#4112
Gijsch
Berichten: 0
Reacties: 1

#7 Geplaatst: 2006-11-16 14:55:51

Hallo,

Ik ben nieuw hier, zal me even voorstellen: Gijs, heb samen met mijn vriendin iets meer dan een jaar een klein huisje in de Bourgogne, Nièvre.  

Even ter controle: wij kregen ook de redevance audiovisuelle en de taxe d'habitation binnen.

Ik heb wat televisie betreft meteen gebeld en ik mocht een mail sturen met de bevestiging dat wij geen televisie hebben. (Ik heb wel een pal-tv die geen frans signaal kan ontvangen, dus die zal ik de deur uit moeten doen). Want het gaat er volgens mij om of je een tv hebt, ook al kan deze geen secam-signaal ontvangen, toch?

Ik heb wel een antenne op mijn dak (van de vorige bewoonster). Is dat een probleem, denken jullie?

Verder las ik op een ander forum dat iemand dacht dat ze geen taxe d'habitation hoefde te betalen omdat het een résidence secundaire is. Maar dat is toch onzin? Volgens mij moet iederéén die een huisje in Frankrijk bezit de taxe d'habitation betalen, toch? 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2006-11-17 21:25:04

De woonbelasting is ook verschuldigd door bezitters van een tweede huis in Frankrijk. Tweede huizen zijn vrijgesteld van de kijkbelasting voor ingezetenen van Frankrijk. Wie in Nederland woont en in Frankrijk een optrekje met TV bezit, zal echter wel kijkgeld moeten betalen.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#9 Geplaatst: 2006-11-19 22:48:37

De "Redevance" wordt met de Taxe d'Habitation geheven. Deze geldt niet alleen voor TV's maar ook voor computers met TV-kaart! Ik denk dat bezwaar aantekenen als je een TV in huis hebt maar niet gebruikt weinig helpt. Bovendien loop je het risico dat je huis aan een extra onderzoek wordt onderworpen en de waarde plotseling ineens stijgt door verbeteringen die je zelf hebt aangebracht of een onvolledige opgave van de vorige eigenaar. Onze taxe d'Habitation en Taxes Foncières zijn met 50% omhoog gegaan en we waren ons van geen kwaad bewust... mijn advies: slikken maar die 116 euro. Of gewoon weer de aardappelen uit Nederland meenemen.............. 

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#10 Geplaatst: 2006-11-21 11:28:50

Gerrit Westbroek schreef:

"Hulde voor de snelle reactie van de Franse belastingdienst"

Beste Gerrrit, ik kan me jouw enthousiasme voorstellen.

Het is dezelfde ervaring die wij hadden.

In 2006, in 2005, in 2004, in 2003 ... moet ik nog doorgaan...

Dus ELK jaar wordt het aangekruiste veldje simpelweg genegeerd. Ze sturen je dan mooi de aanslag en inderdaad, als je ze er weer eens op wijst passen ze het allervriendelijkst aan.

Ik vind dat echter een tamelijk belabberde manier van werken!

Misschien gaat het volgend jaar lukken... maar er echt in geloven...nou nee.

groeten,

Arthur