Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

REDEVENCE AUDIOVISUELLE

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-11-13 18:50:24

Wij hebben al sinds 1997 een tweede huis in Frankrijk. Altijd heb ik een aanslag Taxes Foncières (E 235) ontvangen. Echter, nu voor het eerst een gecombineerde Taxe d'Habitation (E 204) en een Redevence Audiovisuelle (E 116). Op het forum heb ik al gezien dat anderen dit ook ontvangen. Hoe lang bestaat dat kijkgeld al in Frankrijk? Alles bij elkaar vind ik het nogal een bedrag. Het is geloof ik meer dan ik Nederland voor mijn eigen (dure) huis aan OZB betaal. En dan ook nog dat kijkgeld erbij. Zijn dit normale bedragen?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-11-14 01:07:49

De redevance bestaat al jaren in Frankrijk, maar wordt dit jaar voor het eerst geïnd via de taxe d'habitation. Het is geen kijkgeld, maar meer een belasting op het bezit van een tv-toestel, of je nu kijkt of niet. Het gaat om een kleine € 10 per maand (€ 116 per jaar). Kennelijk heb je sinds 1997 nooit de redevance betaald, hoewel dat wel had gemoeten. Mocht je in je tweede huis echter geen tv bezitten, dan kun je dit uiteraard melden aan het plaatselijike Centre d'Impôts en krijg je je geld terug.

Wim

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#2 Geplaatst: 2005-11-29 08:51:53

Omdat wij niet in het bezit zijn van een TV, zijn wij zijn met de aanslag naar het Centre d'Impôts gegaan om bezwaar te maken.

De zeer vriendelijke dame schreef een verklaring, die wij hebben ondertekend en daarmee is de kous af. C'est simple.

Als je een TV hebt, gewoon betalen dus.