Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

taxes exigibles

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-11-14 15:06:51

Vanmorgen een brief ontvangen van de trésorerie van Nimes met melding van het betalen van een taxes exigibles.  We weten niet wat dit inhoudt.  We moeten het in 2 schijven betalen nu en een deel in juni 2008. In totaal 5931 Euro.  Zou dit een soort grondbelasting kunnen zijn.  Onze bouwgrond hebben we nu 2 jaar en sinds juli ll. zijn we beginnen bouwen .  Het zal nog zeker 4 jaar duren tot de bouw klaar is.    Iemand enig idee ?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-11-14 23:44:27

Men moet toch wel aangeven om welke vorm van belastingen het hier gaat. Exigible is gewoon 'opeisbaar', dus dat zegt niet zo veel.

Als een bouw klaar is komen de tolgaarders langs en verlangen de eerste heffingen. De hoogte daarvan is afhankelijk van de grootte van het huis en soms ook van de kwetsbaarheid van het landschap. De aanslagen kunnen tot enkele duizenden euro's oplopen. Bijna alle gemeenten met meer dan 10.000 inwoners vragen de TLE, de taxe locale d’équipement. Sommige departementen vragen een heffing op grond van de CAUE (0,3% van de bouwsom) en er zijn departementen met landschappelijk gevoelig geachte streken die forse aanslagen opleggen op grond van de taxe départementale des espaces naturels sensibles (maximaal 2% van de bouwsom). Ook het totaal aan heffingen voor de bouwvergunning mogen de 2% niet overschrijden. Hoge bedragen (meer dan € 300) worden in twee termijnen van enkele jaren (maximaal drie jaar) geïnd. Voorbeeld van de totale heffingen: bij een vergunning om een bouwval te restaureren met een netto woonoppervlak van circa 500 m² in een agrarisch landschap: € 3200.

Dus even navragen om welke taxes het precies gaat

Wim