Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

advocatuur in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-11-17 10:49:28

Beste Frankrijkvrienden,   Op dit forum stelde ik eerder de vraag of er forumleden zijn die ervaringen hebben met de Franse advocatuur. Het aantal reacties viel bar tegen. Wanneer dat zou betekenen dat eenieder van u (ook) in juridische zin in Frankrijk volmaakt gelukkig is, feliciteer ik u daarmee van harte. Helaas zijn onze ervaringen anders. Ook mevrouw Dit heeft op dit forum eerder een hemelschrijend boekje open gedaan over de door haar ervaren "maffiapraktijken" van Franse advocaten.   Vandaar nog eenmaal deze oproep uw ervaringen kenbaar te willen maken. Ter lering en (wie weet) ter vermaak van anderen.   Daarnaast  bestaat er belangstelling voor uw ervaringen met een Nederlandse advocate die in Frankrijkbladen haar diensten aanbiedt. Het gaat om mevrouw mr Isabelle Flipse.   Wie het weet mag het zeggen. Bij voorbaat dank. Jape

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#1 Geplaatst: 2005-11-18 22:19:09

Beste Jape,

Uw woorden indachtig dien ik me eerlijkerwijze te onthouden van enige (verdere) uitspraken. De woorden van Wim indachtig (enige tijd geleden) ivm met een te hitsige (opdringende) buur, wil ik me hier niet langer uiten over het reilen en zeilen van bepaalde Fransen. In eerste plaats omdat velen liever de zonnige kant van de Franse medaille lezen/bekijken, anderzijds omdat ik niet veel zin heb versleten te worden voor een overdraagzame "vent" (Belg), die overal problemen zou zien. Gezien mijn handicap (hersenletsel) heb ik niet steeds een heldere kijk op bepaalde dingen, maar weet soms verdomme (sorry) nog maar al te goed wat, hoe en wanneer.

Ik heb me bewust niet aan de kant van "Dit" willen scharen om geen verkeerd beeld van me te laten krijgen, maar weet dat we je steunen, ook al is het maar met woorden.

Ik heb nog heel even terug gelezen wat ik je toen heb geantwoord, en blijf erbij... het is aan jou waar je je prioriteiten wil/kan stellen. Via de rechtbank en een (liefst niet) lange lijdensweg gaan of kort en krachtig handelen ...

Aan jou de keuze.

Succes

Johan (Fr)

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#2 Geplaatst: 2005-11-21 19:56:40

beste forumleden,

Vastgesteld moet worden dat er op het forum geen speciaal hoofdje is over juridische onderwerpen. Ik heb aan Wim eens een voorstel hiertoe gedaan en stuurde hem een lijst met mijn zeer vervelende ervaringen. Op het forum stelde ik ooit een association voor om slachtoffers van een bepaalde advocaat te verenigen. De e-mail werd overstelpt met reakties over rampadvocaten en aanverwante problemen, hetgeen bij mij de indruk wekte dat het wel degelijk leeft onder de forumleden. Het komt wellicht niet vaak voor, maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld een probleem met de aankoop van een stuk grond etc.  Een enkel forumlid maakt dit mee, en dan koop je vaak maar eenmaal in je leven grond in Frankrijk. Dus dat is ook 'zeldzaam', maar toch interessant genoeg om ervaringen over uit te wisselen.  Ik stel dat er heel wat 'juridisch' leed onder de forumleden danwel sitebezoekers is. Dus nogmaals mijn voorstel om een jurische rubriek in de forumonderwerpen in te lassen. Overigens wie twijfelt aan mijn inderdaad pittige relaas: ik kan alles met schriftelijke bewijzen ondersteunen, helaas dus. Dan nog een laatste oproep, noodkreet: wie wel goede of gewoon correcte ervaringen heeft met in Frankrijk prakizerende advocaten: meld de namen en houd het niet voor jezelf!!!!!! Er is VRESELIJK VEEL behoefte aan. Ik wacht het af, Dit  

avatar#5468
counselors
Berichten: 1
Reacties: 7

#3 Geplaatst: 2005-11-22 17:17:53

Beste Jape,

Ergens in de mail wisseling trof ik het woord "franse advocaten maffia"aan en ik denk cq weet uit eigen ervaring dat hiermede de spijker op de kop geslagen wordt. Als buitenlander, en specifiek als Nederlander, ben je in een land van zelfingenomen bwoners altijd de klos. 1 maal een procedure tot de hoge raad gewonnen, wordt je door de deze "afgetikt"op het feit, dat je een bepaald document niet aangetekend verzonden zou hebben,  iets wat men niet bij eigen burgers doet. Dit is maar 1 voorbeeld maar in mijn langdurige juridische ervaring in Frankrijk kan ik er inmiddels een boek over schrijven.  Zou hje dan te rade gaan bij een zgn. nederlandse "advocate"kom je van de regen in de drup.

Overigens waar is deze mevrouw advocate , bij welke balie staat zij ingeschreven ? Zoek eens op internet zou ik zeggen !

Ik denk overigens dat de weige reacties welke u kreeg vaak te maken hebben met "niet de vuile was buiten willen hangen".

Wat betreft het aankopen van grond in Frankrijk - ik zag dit in een andere reactie - let op voor een aantal Nederlandse organisaties met fraaie namen, die aan projektontwikkelen doen, maar hun afspraken nadat er betaald is, niet of zeer gebrekkig nakomen. En, wie schetst dan je verbazing, als juridisch adviseur van zo'n organisatie, zie je dan de naam van "ene mevrouw die zich ädvocate noemt " ! het is een kleine wereld.

Graag zou ik mij aansluiten bij een op te richten ? belangenvereeniging, en neem dan als woordvoerder van door een aantal franse advocaten zeg maar rustig benadeelde landgenoten het voortouw. Referenties van een betrouwbaar Nederlands advocatenkantoor zijn aanwezig.