Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

SCI in Box3, wie heeft daarvoor de statuten?

Auteur Bericht

avatar#5469
LE BOURG
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2005-11-23 21:09:44

Een Franse notaris gaat voor ons een z.g.n. SCI (Societé Sociale Immobilier) oprichten. De notaris zal hiervoor  de Franse regelgeving volgen. Publicatie en registratie bij de Kamer van Koophandel zal plaatselijk in Frankrijk gebeuren. De notulen worden opgesteld, zoals dat in Frankrijk in het algemeen gebruikelijk is. Daarom zal de Nederlandse fiscus de waarde van de woning beschouwen onder Box 2 te vallen en zodanig ons een aanslag Inkomstenbelasting opleggen als aandeelhouders.   Vraagstelling: Wij willen de statuten wijzigen zodat de Nederlandse fiscus de waarde van de 2e woning voor de Inkomstenbelasting zal beschouwen in Box 3 te komen vallen i.p.v. in Box 2. Wie kan mij voor aanpassing van de statuten van de SCI, een juiste formulering aangeven, waarmee we de statuten kunnen wijzigen en zodanig in Box 3 te komen vallen?   Ter beoordeling van onze situatie: Wij, mijn vrouw en ik zijn in gemeenschap van goederen, beide in 2e echt gehuwd. Mijn vrouw en wij samen hebben geen kinderen, maar wel 2 zoons uit mijn 1e huwelijk. Reden voor opzet van de SCI is, dat bij overlijden van één van ons als aandeelhouder, NIET het Franse, maar het Nederlandse erfrecht zal worden toegepast, zodat de langst levende het recht behoudt te kunnen blijven beschikken over de woning in Frankrijk.   Mijn dank voor een spoedige reactie,

avatar#2831
anita
Berichten: 14
Reacties: 36

#1 Geplaatst: 2005-11-24 18:21:36

Waarom is de SCI dan nodig? Is dit niet te regelen door een testament in Frankrijk op te laten maken?

Anita

avatar#3278
kastanje
Berichten: 3
Reacties: 14

#2 Geplaatst: 2006-01-10 21:15:52

Als je -zoals in onze situatie- het huis NIEt naar de kinderen wil laten vererven is er nog een -goedkopere en betere- methode.

Je moet beiden het huis kopen EN TONTINE. D.w.z dat je allebei betaalt in een verhouding 50/50 of 40/60. 90/10 mag niet! Het huis is dan eigenlijk van niemand, maar pas bij overlijden van de een wordt het huis met terugwerkende kracht van de ander!!! en NIET van de kinderen.

Het is een soort loterij, bedacht door een italiaanse econoom uit 1780 (of zoiets) meneer TONTI. Nadeel je moet bij verkoop het allebei eens zijn. Je kunt niet eenzijdig verkopen.

kastanje

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2006-01-11 09:57:40

Het wijzigen van de statuten is meer werk voor specialisten. Zo nodig kan ik deskundigen opgeven (fiscaal, c.q. erfrechttechnisch).

Wim