Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Frans pachtrecht

Auteur Bericht

avatar#3274
A&J
Berichten: 3
Reacties: 9

#0 Geplaatst: 2005-11-28 20:47:26

Wij willen graag weten hoe het zit met het franse pachtrecht. Wij hebben bijna 2 ha grond rondom onze boerderij in Picardie (Aisne). Deze boerderij hebben wij in oktober j.l. gekocht. Wij hebben in de koopakte op schrift staan dat de grond vrij van gebruik is. Wij mogen zelf dus bepalen wat we met de grond willen doen.Echter nu moeten we dit zo zien te houden. We hebben namelijk gehoord dat als een boer meer dan 5 jaar zijn koeien op onze grond laat grazen wij deze juridisch niet meer van onze grond af kunnen krijgen. Begrazing/maaien is echter noodzakelijk om verwildering te voorkomen.Daarom willen wij een soort 'jaarcontract' met een boer afsluiten. Wie weet hoe wij aan de vereiste juridische kennis kunnen komen om te voorkomen dat wij over enkele jaren tot de ondekking komen dat we niet meer baas zijn over onze eigen grond.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-11-29 01:11:02

In dit forum is al uitgebreid over deze kwestie gediscussieerd. Als je nieuw op dit forum bent, van harte welkom overigens, raad ik aan om het archief te raadplegen. Met de trefwoorden 'pacht' en 'gewoonterecht' moet je een heel eind komen.

Wim