Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

eenmanszaak opzetten

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-12-03 09:37:05

Ik heb het plan een internetadviesbureau (eenmanszaak), een EURL of een SARL, in Frankrijk op te zetten. Wie kan mij informatie geven over wat de voorkeur verdient en hoe je dat moet aanpakken? bij voorbaat dank voor reacties

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#1 Geplaatst: 2005-12-03 10:12:41

Voor meer algemene info hier een mogelijke link: http://www.apce.com

Mbt de keuze en consequenties voor JOUW specifieke geval zou ik zeker een afspraak maken met een accountant. In Fra uiteraard, dus met een "Expert Comptable".

Misschien een "rare" tegenvraag: wat voor soort advies geeft een internet-adviesbureau en aan wie?

Succes.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-12-05 22:31:10

Denk naast de bekende mogelijkheden van een EURL, SARL ook aan de wat meer toegankelijke bedrijfsvormen als entreprise individuelle of vraag een belastingregime aan volgens de BIC, micro-entreprise. Lees hierover op deze website. Tik even het trefwoord micro-entrerprise. Als de zaken gaan lopen, kun je altijd nog denken aan de oprichting van een vennootschap Ó la franšaise.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-12-13 13:04:39

Ik heb al meer dan 13 jaar een eigen zaak in Ned. Nu wonen we sinds juli in Frankrijk en willen het hele verhaal omzetten naar Frankrijk. We hebben zowel Ned. als Fr. klanten.

Nu wil de Chambre de Commerce ons laten inschrijven via de Chambre de Metiers, aangezien we in Ned. werkten als grafisch vormgever.

Nu willen we ons liever een SARL oprichten en inschrijven via de Chambre de Commerce. De huidige activiteiten zijn ook het beste te omschrijven als communicatieadvies en uitvoering. In normaal Nederlands een reclamebureau.

Hoe ontkom ik aan de Chambre de Metiers en verkrijg ik een inschrijving bij de Chambre de Commerce?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2005-12-14 12:44:21

Gewoon nog een keer langsgaan en de zaak uitleggen. Iets meer indruk maakt het als je je laat vergezellen door een accountant, een expert-comptable. Zo'n man of vrouw heb je toch wel nodig bij het opzetten van een bedrijf(je) in Frankrijk, al was het alleen al om een goede start te maken die recht doet aan de uitbundige Franse regelgeving.

Wim