Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

makelaars

Auteur Bericht

avatar#3245
info
Berichten: 24
Reacties: 48

#0 Geplaatst: 2005-12-03 21:07:37

Aan het aantal "bekeken" te zien zijn de makelaaritems populair!Logisch, want is wel erg vreemd in Frankrijk.BV huis bij Bourgogne Conseil ref. 3452 euro 171.000Zelfde huis bij AGI71.com euro 147.000......verschil 24.000 euro!!En zo kwam ik er nog een paar tegen....Hoe ga je hier nou mee om.Moet je een "kopende" makelaar nemen of spannen ze toch samen, of gewoon heel laag beginnen. Zijn er ervaringsdeskundigen of anderen met goede tips?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-12-03 23:37:18

beste, ook wij kochten een huis dat bij verschillende makelaars in de kijker stond. Gewoon de goedkoopste nemen!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-12-04 13:27:15

Behalve dat de prijzen tussen makelaars verschillen, zul je ook merken dat sommige prijzen werkelijk nergens op slaan (= veel en veel te hoog). In Nederland gaat men er toch meestal vanuit dat de vraagprijs redelijk is, maar in Frankrijk (althans mijn ervaring reikt tot de Dordogne en omstreken) hoeft dat in het geheel niet zo te zijn. Zo hebben wij zelfs een makelaar ontmoet (van de verkoper) die ons aanmoedigde maar eens DE HELFT te bieden! Verder valt op dat bij de meeste makelaars binnen een kwartier al gedeeltes van de vraagprijs worden weggegeven. Dat biedt toch weinig vertrouwen... Anderzijds is het ook zo dat er huizen voor een heel redelijke prijs worden aangeboden.

Het beste advies m.i.: veel huizen bekijken om een gevoel voor de prijzen te krijgen en bij je droomhuis bieden wat jij vindt dat het waard is! Want bij een veel te laag bod kan het ook aan je neus voorbijgaan.

Succes,

Arnold

avatar#3231
Gerrit (71)
Berichten: 1
Reacties: 41

#3 Geplaatst: 2005-12-05 20:08:39

Helemaal eens met Arnold: veel kijken en praten met makelaars. Dan merk je vanzelf of het wel of niet vertrouwd overkomt.

Wij zijn onze speur- en zoektocht vorig jaar ook begonnen met een gesprek met Bourgogne Conseil. Dit was voor ons aanleiding om het toch zelf te proberen. Uiteindelijk kwamen we terecht bij een franse makelaar, waarin we vertrouwen hadden. Hij sprak even goed engels als wij frans, en dat lukte dus wel.

Wij zijn nog steeds zeer tevreden met onze aankoop en zijn blij dat we een paar duizend euro hebben uitgespaard.

Je kunt zelf meer dan je denkt (mede dankzij de hulp van boeken als dat waarvoor op deze site geen reclame meer hoeft te worden gemaakt).

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-01-05 22:31:02

Inderdaad veel verschil in prijzen bij diverse makelaars voor een en hetzelfde huis. Onze ervaring is dat je het goedkoopst uitbent door rechtstreeks met de eigenaar te onderhandelen en aan te kopen!

Succes.

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#5 Geplaatst: 2006-01-06 09:37:56

Ook wij hebben ons huis 14 jaar geleden zonder tussenkomst van een makelaar gekocht. De prijzen zijn inmiddels wel aardig gestegen, mede door de Engelsen die de afgelopen 2 jaar heel veel gekocht hebben, vooral bij ons in Normandie.

Maar als je de tijd neemt en wat wij gedaan hebben, heel veel bij notarissen gekeken, want ook zij mogen huizen verkopen (in tegenstelling tot Nederland) en dan sluit je de makelaar al meteen uit.

Maar vooral heel lang en goed rondkijken wat je uiteindelijk precies wilt, het aanbod is nog steeds groot. Veel succes !

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#6 Geplaatst: 2006-01-07 16:43:19

Ook de courtage niet vergeten! Sommige makelaars vragen tot 7%, maar met een beetje onderhandelen krijg je dat wel naar meer acceptable niveaus. Hoe duurder het huis hoe makkelijker daar over te praten valt.

Groet, Kees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-01-13 00:54:40

Maar wat nu als je met de ene makelaar een huis bezocht hebt en een 'Bonne de Visite" getekend hebt. En vervolgens zie je hetzelfde huis bij een andere makelaar voor veel minder in de etalage hangen.

Hadden we eerder moeten shoppen of is een "bonne de visite" niet bindend.

karel

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#8 Geplaatst: 2006-01-13 10:53:45

aan Karel,

Het tekenen van een bonne de visite heeft geen enkele (juridise) betekenis voor de koper/geinteresseerde. Zie je elders hetzelfde object voor minder... Nou dan lijkt mij de keuze simpel, tenzij je al bij de eerste duurdere een koopovereenkomst hebt getekend. Heb je nog niets aanbetaald, dan kun je er ook nog vanaf, zonder veel gevolgen in de praktijk. Over de makelaarsmaffia is voldoende bekend geworden op deze site. Kopen zonder makelaar is het beste. Ook met makelaar moet je alles zelf uitzoeken, zijn er plannen voor wegen over je grond, overpad, etc etc. Dus het voordeel van een makelaar erbij hebben is slechts dat je weer meer geld kwijt bent dan nodig, hetgeen geen voordeel is overigens. Dus mijden die maffia. Wij kochten enkele malen zonder makelaar en dat ging altijd goed. Wel zelf alles uitzoeken, maar dat moet toch. verborgen ellende kun je namelijk nooit verhalen op de makelaar. Hij mag met alle mogelijke leugens en bedrog de objecten aan de man brengen. Sterkte Dit   

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#9 Geplaatst: 2006-01-13 18:01:00

Het tekenen van een Bon de visite raad ook ik af. Het dient alleen om de makelaarsprovisie vast te stellen, ook in het geval het huis via een andere agent wordt verkocht. Niet doen dus en als de makelaar vervolgens weigert een bezichtiging te doen, tant pis. Elders in het dorp of de stad zijn weer andere makelaars (of notarissen) te vinden die vaak het begeerde pand ook in portefeuille hebben.

Het spreken van een makelaarsmafia is wat erg kort door de bocht. Wel is de concurrentie heftig en wordt bij het zakendoen met buitenlanders vaak ge(mis)bruik gemaakt van de onwetendheid van de klant en zijn gebrekkige beheersering van de Franse taal.

Een goede voorbereiding is het beste advies. Lees de juiste informatie en vraag bij twijfel advies aan NL-taligen van wie bekend is dat zij objectief advies geven. Het in zee gaan met Nederlandse bemiddelaars in Frankrijk kan een aantal problemen voorkomen. De meeste van deze 'makelaars' (er zijn er maar weinig die over een carte professionnelle beschikken) zijn te goeder trouw en helpen ook bij zaken als begeleiding naar de notaris, aansluiting nutsbedrijven en soms zelfs ook financieringen. Bij twijfel altijd rondvragen of aan de webmaster van deze website om een oordeel vragen.

Wim

avatar#3403
Hans
Berichten: 0
Reacties: 27

#10 Geplaatst: 2006-01-23 17:43:46

Ook hier zal ik herhalen dat een bon de visite niet kan voorkomen dat

er via een andere makelaar gekocht wordt, slechts als de koper

rechtstreeks koopt van de eigenaar kan er afgedwongen worden dat de

koper de commissie van de makelaar betaald.

Betreffende vrborgen gebreken, er is nu jurispudentie dat een en ander verhaalt kan worden op de verkopend makelaar.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- -Hans Baas

hans@laroche-immo.comwww.laroche-immo.com

carte de visite: www.eralaroche.com/cdv/cdv.php?init=HB