Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kosten telefoon

Auteur Bericht

avatar#1784
Daisy
Berichten: 12
Reacties: 48

#0 Geplaatst: 2005-12-04 21:45:16

Hello Francofielen, Graag had ik zowat een richtprijs geweten voor het nemen van een abbonement op een vast toestel. Dit in Frankrijk wel te verstaan. Kan ik dit het beste bij France Telecom doen, of zijn er ander alternatieven. Ik heb zoal wat rondgesnuffeld op de site van telecom, maar vind deze niet echt overzichtelijk. De aansluiting in ons huis ligt er reeds, enkel moet deze terug in bedrijf gesteld worden. Welke kosten mogen we daarvoor verwachten? Graag advies! Alvast bedankt voor de antwoorden. Vriendelijke groeten Rudi - Daisy

avatar#2831
anita
Berichten: 14
Reacties: 36

#1 Geplaatst: 2005-12-05 18:06:41

Beste Rudi-Daisy, Wij hebben in juli een reeds bestaande lijn weer in werking laten zetten met een abonnement bij France Telecom. De kosten hiervoor bedroegen éénmalig 109,49 (incl.tva) voor deze werkzaamheden. Verder betalen we voor het abonnement 27,99 (incl.tva) per 2 maanden. Daar komen dan uiteraard de gemaakte gesprekskosten nog bij. Groet, Anita

avatar#3063
LaChèvre03
Berichten: 11
Reacties: 23

#2 Geplaatst: 2005-12-05 18:41:36

Wij hebben begin november jl. een vaste lijn bij FT laten aansluiten. Er zat wel een contact in huis maar dat was al jaren niet in gebruik.

Nadat de monteur van FT de zaak getest en bekeken had kwam hij na een uurtje weer terug, hij had wat omschakelingen gemaakt verderop in de infrastructuur. Daarna was de zaak binnen paar minuten in orde.

Rekening alleen "Frais de mise en service de la ligne" 55 euro.

Ons huis staat in de Allier en wellicht worden er in "dure" regios sneller uurtarieven bij gerekend. Toen wij het vroegen zei de monteur dat alles in huis er al was, dus dat alleen het forfait van aansluiten op de rekening kwam.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2005-12-05 20:09:09

Zoals beschreven op deze pagina (klik op "Caractéristiques détaillées) bedragen de eenmalige aansluitkosten (frais de mise en service ofwel FMS) € 55 inclusief BTW.In het geval van Anita was er waarschijnlijk iets mis met de aansluiting, aangezien bij haar de voorrijdkosten (frais de déplacement d'un technicien) zijn berekend en deze worden alleen in rekening gebracht wanneer de telefoonlijn niet bekabeld is tot aan het huis, de klant om een tweede telefoonlijn vraagt of er iets mis is met de aansluiting in het huis van de klant). Deze bedragen namelijk € 54,49 inclusief BTW en dan kom je inderdaad op € 109,49.De abonnementskosten bedragen op dit moment € 13,99 per maand (inclusief BTW) en worden twee-maandelijks vooruit in rekening gebracht; de gesprekskosten worden achteraf in rekening gebracht.Wanneer het een tweede woning/vakantiewoning betreft is het wellicht (zodra u één of meerdere keren voor een maand of langer niet aanwezig bent) interessant om na de aansluiting (die altijd moet gebeuren op basis van een "Abonnement Principal" zoals beschreven op hierboven gelinkte pagina) het abonnement/de telefoonlijn om te zetten in een zogeheten "Ligne Résidence Secondaire". Hiermee is het mogelijk de telefoonlijn (en dus de abonnementskosten) voor minimaal één maand en maximaal een jaar en dat maximaal 6x per jaar tijdelijk stop te zetten. Tijdens de stopzetting worden de abonnementskosten niet in rekening gebracht. Het stopzetten kost € 4,69, maar dat heb je er na de eerste maand dus al uit (aangezien je geen € 13,99 aan abonnementskosten betaalt voor die maand). Het weer ingebruiknemen moet ook weer voor minimaal een maand.Het stopzetten en weer in werking stellen (en het instellen van een verzameling andere diensten trouwens) kan heel handig via je "Espace Client" op Internet en is dus eventueel vanuit Nederland te regelen (houdt rekening met een paar dagen verwerkingstijd).Groeten,Thomas Vergouwen,France Telecom,Home Communication Services/Services de Communication Résidentiels

avatar#3278
kastanje
Berichten: 3
Reacties: 14

#4 Geplaatst: 2005-12-06 12:33:22

Als je niet wilt dat er door huurders gebeld wordt kun je dus een abo ligne secondaire nemen, zoals eerder beschreven. Een andere mogelijkheid is om via tel nr 1014 Telesejour te kiezen. Het nummer kan dan alleen gebruikt worden voor "numeros gratuits et d'urgence. Waarschijnlijk kan er dan wel gebeld worden.

avatar#4962
fun
Berichten: 3
Reacties: 8

#5 Geplaatst: 2007-11-07 14:16:12

Thomas van Henegouwen beschrijft pp 5 december 2005 het aan en uitschakelen via "espace client" van je abonnement van France Telecom. Ik kan echter niet in "espace client" vinden hoe je dat moet doen. Mischien heeft iemand er ervaring mee?

groet adrie

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#6 Geplaatst: 2007-11-07 14:51:58

Adrie,

ik heb het net weer gedaan. Moet ik opzoeken. Zit nu met ander werk. Later!

Christian v.K.

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#7 Geplaatst: 2007-11-07 15:24:01

Adrie,

is inderdaad een beetje moeilijk te vinden en zoeken op bv 'verrouiller' of 'absence' levert niks op

Log in op Espace Client, klik Fixe, links in de tabel staat ergens op Gérez votre ligne klikken

In het midden vind je ergens:

Pour maîtriser les usages de sa ligne téléphonique.*

Vous vous absentez quelques jours, vous choisissez alors de verrouiller votre ligne.

 

Dat zal het wel wezen, dacht ik zo.  

 

Ko 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#8 Geplaatst: 2007-11-07 20:50:41

Sorry Ko,

ik denk dat het anders is. Je beschrift het tijdelijk afsluiten. Het abonnement (en de betaling ervoor!) tijdelijk stop zetten gaat anders.

Voor Adrie hier een copie uit mijn archief:

U moet één keer een éspace client aanmaken. U hebt als client dan de volgende gegevens:
No. Client       à door France Télécom aangemaakt
Mot de passe  à zelf bepalen
No. Identifiant à tel. No zonder spaties en – 

Als u de telefoonlijn wilt suspendre gaat u naar:
www.francetelecom.com/espace client
Met No. Identifiant en mot de passe komt u op een pagina waar u de volgende menuopties in deze volgorde aan moet klikken :
àchoisir le compte
àconsulter
àma formule

àmes équipements

àsuspension de la ligne

Binnen een uur ontvangt u een mail-bevestiging dat de lijn binnenkort afgesloten wordt ; het werkelijke afsluiten duurt meestal drie werkdagen. Als de lijn een keer suspendue is verschijnt hier demander l’activation de la ligne.


Klinkt ingewikkelder dan het is. Een keer op de site wijst alles zich bijna vanzelf.

Voorwaarde voor het suspenderen is dat uw huis als résidence secondaire geregistreerd staat. Simpel te bewijzen met een Nederlandse aanslag onroerendgoedbelasting.


Thomas Vergouwen (dat is toch de correcte naam van ThoVer?) weet zeker nog het een en ander hierover te vertellen.


Christian von Klösterlein

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#9 Geplaatst: 2007-11-07 23:36:04

Vergouwen is de naam inderdaad (geeft niet hoor, de Fransen hebben er ook moeite mee ;-).

De optie "Sélection modulable d'appels" is zeker niet de optie die Adrie zoekt (dat is een optie die bijvoorbeeld nuttig kan zijn voor mensen die hun huis tijdelijk verhuren ofzo en niet willen dat de huurders op hun kosten kunnen bellen).

Het tijdelijk stopzetten van de telefoonlijn en dus het abonnement werkt inderdaad érg makkelijk, dus dat zou normaal gesproken geen problemen op moeten leveren ...

De stappen die je moet volgen zijn als volgt:

- ga naar http://www.espaceclient.francetelecom.com/

- log in en kies eventueel je telefoonlijn als "compte" waar je iets mee wilt doen (in het geval je ook een Internetabonnement en/of mobiele telefoonabonnement in je Espace Client hebt)

- klik naar keuze op de link "vos offres tarifaires", op de link "services" of achtereenvolgens op de link "ma formule" > "mes offres tarifaires" of "mes services" > "mes services"

- bovenaan de pagina staat vervolgens een link "Demander la désactivation de la ligne" of "Demande l'activation de la ligne" afhankelijk van of de telefoonlijn op dat moment actief is of niet

- vul ten slotte het formuliertje in en alles wordt bevestigd en verder automatisch geregeld (de drie werkdagen die hierboven worden genoemd zijn volgens mij vrij ruim genomen want mijn ervaring leert dat het veel sneller gaat)

Dit alles is uiteraard wel onder voorwaarde dat het abonnementstype "Ligne résidence secondaire " is en niet een "Abonnement principal". Mocht dat nog niet het geval zijn vul dan even dit formuliertje in of bel even (gratis vanaf een vaste France Telecom telefoonlijn) naar 1014 om dit te regelen (soms wordt inderdaad om een bewijs gevraagd van het feit dat het een résidence secondaire betreft; soms is dat niet eens het geval). Zodra die wijziging verwerkt is zal de betreffende link automatisch verschijnen in je Espace Client.

Groeten,

Thomas 

avatar#4962
fun
Berichten: 3
Reacties: 8

#10 Geplaatst: 2007-12-01 16:58:14

Bedankt mensen ik ga het proberen.

Adrie

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#11 Geplaatst: 2008-01-11 11:20:40

Beste

Thover meldt dat je via de link 'Dit formuliertje' uw primaire lijn kan omzetten in een secondaire lijn. Ik zie in dit formuliertje dat er wordt verondersteld dat het primaire huis zich ook in Frankrijk bevindt. Mijn Belgisch postnummer is 2850 en het formuliertje maakt hier al een bezwaar, ook bij het ingeven van het Belgisch telefoonnummer zijn er problemen. Hoe kan ik dit oplossen?

Paul

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#12 Geplaatst: 2008-01-11 12:58:04

Paul,

Ik zit momenteel in precies dezelfde situatie. Het formuliertje is vanuit NL ook niet in te vullen. Ik heb een e-mailtje gezonden aan

espace.contacts@orange-ftgroup.com

met de volgende tekst:

"Je veux ouvrir une ligne residense secundaire.
Le contact par 1014 ne marche pas de l'étranger. Le formulaire d'inscription par Internet n'accepte pas des coordonnees demandé du installation principale en Pays Bas.
Comment à continuer?"

Reactie was de vraag naar het exacte adres van mijn résidence secondaire en nadat ik dat had doorgegeven kreeg ik een nummer van de klanten service dat ik kan bellen vanuit NL.

Dit telefoontje moet ik nu gaan plegen, is - zoals vermeld werd in de e-mail - geheel op mijn kosten vanuit NL.

 

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#13 Geplaatst: 2008-01-11 16:26:28

Misverstand, denk ik. Volgens mij zegt Thomas dat als je een normale landlijnaansluiting in je vakantiehuis hebt, dit, tenzij je iets speciaals hebt gevraagd, per definitie een 'contrat residence primaire' is. Die moet je dus eerst omzetten in de 'residence secondaire' om van de onderbrekingsoptie gebruik te kunnen maken.

De in te vullen gegevens van die residence primaire zijn dus, weer volgens mij, de gegevens van je vakantiehuis en niet die van je eerste woning in Belgie of Nederland.

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#14 Geplaatst: 2008-01-11 17:06:03

Ivo,

ik denk dat je opmerking correct is, want men vroeg mij naar de "volgende" résidence sécondaire. Ik heb toen aangegeven dat het om de enige résidence ging die ik in F heb en wel degene waarvoor ik de Ligne verandering aanvroeg.  

Inmiddels heb ik via het gegeven telefoonnummer van FT de lijn laten overrzetten en is het abonnement "suspendu", Dat ging overigens niet makkelijk want men probeerde ook in F hetzelfde formuliertje in te vullen met NL gegevens, totdat ik aangaf dat mijn NL-adres bekend was als adres voor de factuur. Daarna ging het van een leien dakje.

Kortom dit werkt.

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#15 Geplaatst: 2008-01-11 17:08:34

Hallo 'De mereltjes' en andere geïnteresseerden

Ik heb gebeld naar het telefoonnummer (00 33 55 36 73 600 ). Daar heeft men mij gezegd dat je een brief moet schrijven naar FT. Het adres staat op je factuu. Bij mij is het:

France Telecom

TSA 80016

59878 Lille Cedex 9

Hierin moet je schrijven dat je van abbo wilt veranderen, de brief dient te worden vergezeld van 2 bewijsstukken.

Eerste: verzekeringscontract van het huis in Franrkijk

Tweede: een fiscaal document waarin uw eerste verblijfplaats wordt bevestigd.

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#16 Geplaatst: 2008-01-11 17:18:47

Paul,

Onze postings hebben elkaar gekruist. Er zijn kennelijk meerdere wegen naar Rome. De mijne was wel snel ;-)))

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#17 Geplaatst: 2008-01-11 17:25:54

De mereltjes,

Ik heb uwe weg toch genomen.

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#18 Geplaatst: 2008-01-21 16:40:47

Hallo

Ik heb via 'dit formuliertje' van thover geprobeerd om mijn ligne principal om te zetten naar een ligne secondaire. Ik heb dit twee keer geprobeerd en ik krijg op mijn espace client de melding dat 'command rejetée (problème technique)'. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

Groeten

Paul

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#19 Geplaatst: 2008-01-23 11:05:16

Hallo

Ik heb vandaag mijn Espace client bij FT geconsulteerd, en tot vreugde gemerkt dat mijn lijn nu een ligne secundaire is.

Groeten, en dank aan allen die mij hebben geholpen.

Paul