Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

belastingen tweede verblijf vlaanderen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-12-06 18:04:51

Beste, wie heeft ervaring met de belastingen op een tweede woning voor Vlamingen? Hoe moet ik tewerk gaan, wat moet ik aangeven? Mijn hypotheek loopt in Vlaanderen, eveneens mijn schuldsaldoverzekering; kan ik ergens aftrek van belasting doorvoeren? Wat, hoeveel? Bedankt

avatar#3045
philipFR
Berichten: 5
Reacties: 7

#1 Geplaatst: 2005-12-07 14:54:28

Hoi Yves,

Dit jaar hebben we ook een huisje gekocht in Frankrijk (Ardèche). Een huis in Frankrijk moet men in Vlaanderen aangeven aan de belastingen, als dat al niet automatisch is gebeurt. Zolang men het huis niet verhuurd zal men geen kosten of belastingen moeten betalen. Indien men het wel verhuurd zal deze huuropbrengst voor een gedeelte bij het inkomen worden opgeteld.

Voor aftrek van belasting door hypotheek, volgens Dexia niet maar volgens KBC wel. Een vriend ging me hier meer informatie van opsturen (zal de informatie doorsturen). 

groet Philip

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-12-07 22:41:00

Beste Philip, bedankt voor het antwoord. Ik wacht wel op verder nieuws via je vriend. Wij hebben een huisje in de Dordogne.

Groetjes