Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

wie (weet iemand die) kan meelezen met een concept compromis de vente???

Auteur Bericht

avatar#3114
pierre
Berichten: 10
Reacties: 26

#0 Geplaatst: 2005-12-06 19:09:54

Beste allen, Mede dankzij de goed info uit  deze site en "het boek" gaat het verwerven van een 2e huis in LDF (Allier) sneller dan we dachten.  We hebben een keus gemaakt (oude maar/en mooi bien met leuke ligging), gesproken met de maire (weinig regels, bijna alles mag, wel afstemmen met Bâtiments de France want naast monument), onderhandeld en tot overeenstemming gekomen over een scherpe prijs (te mooi om waar te zijn???), een second opinion gekregen van een lokale makelaar (te mooi om waar te zijn!!?) en nu ligt er een concept compromis de vente. Help. Wioe geeft ons advies over het laatste go-no go??! We hebben gehoord van een NL deskundige in Haarlem die verstandzou hebben van compomis de ventes maar weten niet waar te beginnen met zoeken. Weet iemand van jullie van die deskundige of een andere betrouwbare partij die deskundige kan/wil meelezen?

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#1 Geplaatst: 2005-12-07 20:14:27

Een compromis de vente is normaliter geen bijzonder ingewikkelde akte. Je moet goed kijken of er geen rechten en verplictingen in staan genoemd. Voor de rest is het niet meer als vroeger. Je moet  natuurlijk wel goed opletten als koper. Vooral de bijgeleverde rapporten zijn van belang. Is het jouw/jullie notaris of die van de verkoper?

Waarom zeg je twee keer 'te goed om waar te zijn'. Als dat echt zo is, dan zou ik maar echt goed kijken. Niet zozeer in de acte, maar naar het huis, de grond, vooral de rapporten en tenslote de eventuele clausules in de acte. Ga naar de Mairie en vraag het plan van de leidingen etc op.  Fransen zijn zeker nier gek, maar aan de andere kant kan de 'te goed om waar te zijn' ook liggen aan jouw/jullie inschatting.

Sterkte 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-12-07 23:24:44

Ik heb via mijn adviesbezigheidjes al de nodige compromis de vente mogen doorpluizen. Dus als je een opinion seconde verlangt, mail me dan privé.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-12-08 10:18:07

Beste Pierre,

"bijna alles mag". Ik zou belangrijke verbouwingen aanvragen mbv CU en dat als ontbindende voorwaarde opnemen: de burgemeester bepaalt niet wat er mag en wat niet! Vooraf is niets een probleem.....(zeker niet voor makelaars).

Ik heb wel eens gehoord van iemand die een huis kocht dat geheel uit het verband stond, wegens onoordeelkundige sloopwerkzaamheden: ik zou een architect vragen om jullie toekomstig huis te beoordelen: dat kost in verhouding tot een miskoop maar heel weinig.

Misschien moet je je dus niet zozeer op het contract richten, maar op het huis!

Succes,

Arnold

avatar#2831
anita
Berichten: 14
Reacties: 36

#4 Geplaatst: 2005-12-13 13:00:39

Wij hebben bij de aankoop van ons huis hiervoor een bedrijf ingeschakeld. Ik geloof dat er geen reclame op dit forum gemaakt mag worden maar als je geinteresseerd bent kun je mij via e-mail bereiken, dan kan ik je er meer over vertellen. Anita