Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Dividendbelasting

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-12-08 10:09:54

Wij hebbene en Besloten Vennootschap in Nederland, waar de opbrengst van de verkoop van onze andere BV in gestort is.Nu wij dadelijk geen inkomsten meer uit Nederland ontvangen en tevens beiden uitgeschreven zijn in Nederland, moet volgens de KvK in Nederland, de eigen BV mee verhuizen.Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe gaat dat in zijn werk?Dan nog de vraag hoeveel dividendbelasting er betaald moet worden in Frankrijk, wanneer je geld uit de BV naar privé haalt. Of zou het beter zijn om geld te lenen bij je eigen BV en hoe lang mag dat officieel?Ik begrijp dat ik ook naar een fiscaal jurist of accountant kan gaan hier in Frankrijk, maar gezien mij de taal nogal moeizaam af gaat, hoop ik dat er iemand hier is, die uit eigen ervaring een aantal aanreikingen kan doen.Alvast bedankt voor de reacties.

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#1 Geplaatst: 2005-12-08 12:33:25

Ik heb bijna soortgelijke situatie.

Dividend belasting is heel hoog in Fr. ik geloof meer dan 30%

Ik heb mijn b.v. gewoon in Ned. kunnen laten, je moet wel iemand (in mijn geval mijn dochter) directeur laten worden.

De b.v. keert mij een pensioen uit wat in Fr. belast wordt (mild)

Bijkomend voordeel is dat je voor de ziektekosten verzekering, omdat het geen zgn. wettelijk pensioen is, je buiten die vervelende verplichte ellende van Hoogervorst valt.

Tenzij je ouder dan 65 bent.

Ik heb zojuist dan ook mijn acceptatie bij CMU ontvangen

Het heeft mij zowat een jaar gekost om dit allemaal helder te krijgen maar ik ben er.

Groet

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-12-08 23:14:21

Je vragen over de BV, Frankrijk en dividendbelasting, kun je beter stellen aan accountants/fiscalisten. In Nederland zijn er enkelen die zich hebben gespecialiseerd in de NL/FR situatie. Privé kan ik wel namen en adressen leveren.

Wim

avatar#4312
salernes
Berichten: 0
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2007-02-09 18:04:30

Dag Wim,

Misschien als mosterd na de maaltijd maar ik lees er verder niets over en misschien hebben andere lezers er wat aan.

Dividend belasting wat je uit je (eigen)bv krijgt uitbetaald wordt in Frankrijk gezien als inkomen, dus volledig belast volgens de schaal (dit terwijl je in Nederland al de Div.bel van meestal 25% hebt afgedragen). Dit is dus levens gevaarlijk om te doen!

Dividend belasting valt nl. niet onder het belasting verdrag.

Ik heb hier veel problemen mee gehad en het heeft handen vol geld gekost. Dit ondanks de duur ingehuurde specialisten, die dit 'even' over het hoofd hadden gezien.

Jan