Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Deeltijd Frankrijkbewoners en de nieuww zorgwet

Auteur Bericht

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#0 Geplaatst: 2005-12-09 15:17:03

mensen die in Nederland wonen maar ook veel tijd in Frankrijk doorbrengen krijgen ook te maken met de nieuw zorgverzekeringswet. Vermoedelijk zal het wel meevallen, maar het is nuttig te letten op de bepalingen voor de zorg in het buitenland. Vergoeding is er tot wat in nederland gebruikelijk is, en bij spoedeisende zorg tot 100% van de gemaakte kosten als je een aanvullende verzekering hebt. Althans, dit is de situatie bij de OHRA. IS dit bij andere verzekeraars anders/beter? Antonia

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#1 Geplaatst: 2005-12-12 09:52:37

Antonia,

De ene kwestie

Ik geloof dat je nu een aantal zaken door elkaar gooit. Als je in Nederland woont val je so wie so onder de nieuwe ZVW. Daar voegt deels wonen in Frankrijk of Niew Guinea niets aan toe.

De andere kwestie

Als je in Nederland of Frankrijk woont en je bent tot nu toe particulier verzekerd, dan heb - als je slim was - een verzekering met Europa of Wereld dekking gekozen.  

Na 1/1/2006 zal jij - in NL woonachtig - de eventuele nieuwe verzekering ook nemen met Europa of Wereld dekking.

Nedelanders die in Frankrijk wonen hebben ook hier pech.

Zij gaan over op CPAM + aanvullende verzekering en zullen voor bezoeken aan NL of een formulier E111 moet ophalen of een permanente reisverzekering (ook nog eens) moeten afsluiten. Ik weet niet of de E111 geldt als je in Belgie bent en ziek wordt?

Jij hebt dat in jouw situatie niet, mits jij maar zorgt dat je Europdekking meeverzekerd. Als je vroeger ziekenfonds was, dan zit je daarmee nu beter.

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#2 Geplaatst: 2005-12-12 17:51:05

Nee hoor, ik gooi niks door elkaar. Ik weet dat ik van mijn particuliere verzekering nu overga naar een nieuwe basisverzekering.

Ik vroeg me alleen af hoe bij de diverse aanvullende verzekeringen, bij de diverse maatschappijen de dekking in Europa, met name, in mijn geval, Frankrijk is geregeld.

Zijn er bijvoorbeeld die ook voor niet spoedeisende zorg tot 100% dekken? Dat was tot nu toe in de praktijk geen probleem, huisarts en fysiotherapie waren in Fr. goedkoper.

Tandarts had ik nooit meeverzekerd, ik heb nu al enkele jaren een Franse tandarts waar ik zeer tevreden over ben.

Antonia