Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kerst, kalenders en fooien

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-12-13 12:05:17

Rond de kerst komen de postbodes en brandweermannen weer langs met kalenders. Zij verwachten dan een fooi. Wat is een redelijk bedrag als je niet het hele jaar aanwezig bent (vakantiehuis). We willen ook weer niet als krenterige Nederlanders bekend worden. Graag ervaringen hiermee. Rob (Morvan, Bourgogne)

avatar#2831
anita
Berichten: 14
Reacties: 36

#1 Geplaatst: 2005-12-13 12:56:38

KalendersJaarlijks komt de postbode (la factrice of le facteur) met de Almanach, een nuttige kalender met feiten, plattegronden van de steden in de buurt. Het is de gewoonte de postbode een fooi te geven van toch ten minste € 7,50. Ook de vrijwillige brandweer komt jaarlijks langs. Ook deze pompiers krijgen een fooi van ten minste € 15.

Deze informatie vond ik op de site als je 'fooien' en 'brandweer' intikt, dus als de info inmiddels niet verouderd is zal dit een goede richtlijn zijn denk ik. Ik was er zelf ook benieuwd naar want het zal voor ons komende kerst ook de eerste keer zijn dat we daarmee te maken krijgen (wonen er niet permanent). Anita

avatar#3228
casquil
Berichten: 1
Reacties: 20

#2 Geplaatst: 2005-12-13 16:46:00

De hoogte van de gift hang m.i. ook af van de verstandhouding die je hebt met de postbode. Doet hij of zij wel eens wat extra's, houden ze de post voor je vast als je er niet bent, maak je vaak een praatje etc.

Wij geven aan Dédé 20 en aan de brandweer 10 euro.

Boude.