Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Certificat d'urbanisme

Auteur Bericht

avatar#5459
waterlelie
Berichten: 3
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2005-12-13 16:40:06

Wij willen een CU aanvragen voor een schuur. Op het formulier zijn twee keuzemoglijkheden : 1) Connaitre le droit de l'urbanisme applicable au terrain. 2) Savoir si l'operation que vous projetez est réalisable.   Je kunt volgens mij maar een optie aankruisen. (ne cochez qu'une case)   De schuur waarvoor we het CU aanvragen willen we echter ook gaan verbouwen. Er zullen bijvoorbeeld kozijnen en deuren in moeten komen. Binnenin moeten kamers worden gemaakt.     Het is ons niet duidelijk of we dit nu al mee moeten nemen. Met andere woorden; welke optie moeten we kiezen 1 of 2 ?   Alvast bedankt !          

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-12-14 12:17:55

Er zijn twee modellen van de CU: een détaillé (officieel een CU pré-opéationnel), vol met voorschriften en bepalingen die nodig zijn bij  de verlangde nieuwbouw of te plegen grote restauratie; en een simplifiée ook wel genoemd een CU ordinaire of certificat d’information waarin enkele algemene regels over de bestemming van de grond zijn gegeven. Ga hiervoor naar la Mairie; daar is ook alles bekend over eventuele rechten, zoals erfdienstbaarheden. Een CU is gratis, zelfs als men hem schriftelijk aanvraagt en laat opsturen. Tot voor kort was zo'n CU nodig om te kunnen bouwen, uiteraard na het verkrijgen van een bouwvergunning. Sinds de invoering van een nieuwe wet op de ruimtelijke ordening in 2001 (la loi SRU - Solidarité et Renouvellement Urbain) heeft het certificaat een wat ander karakter gekregen; het is uitsluitend nog informatief en vermeldt ook de plaatselijke belastingen. Het document is een jaar geldig en kan daarna nog met een half jaar worden verlengd.Wim

avatar#3403
Hans
Berichten: 0
Reacties: 27

#2 Geplaatst: 2006-01-23 17:46:38

Ik heb het gevoel dat er een permis de construire aangevraagd wordt. De

vraag die gesteld wordt kan aangevinkt worden, als je niet weet welk

antwoord, omdat je bijvoorbeeld geen CU hebt, vul je niets in.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- -Hans Baas

hans@laroche-immo.comwww.laroche-immo.com

carte de visite: www.eralaroche.com/cdv/cdv.php?init=HB

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2006-01-24 18:27:43

Inderdaad moet het hier gaan om een zgn. kleine bouwvergunning, de préalable, aan te vragen op de Mairie. Een CU geeft alleen informatie over de bestemming van de grond en de eventuele bouwplannen die er zijn.

Wim

Wil Hans de commercïële toevoegingen aan het einde van zijn bericht niet meer plaatsen?

avatar#3254
gerie
Berichten: 6
Reacties: 12

#4 Geplaatst: 2006-04-30 09:39:06

Heb je voor het verbouwen van een schuur tot huis een kleine bouwvergunning nodig? Er moeten in 2 ruimten het volgende komen: kamer, badkamer, keuken, hobbykamer, hal toilet en douche gemaakt worden. Totaal 125 vierkante meter. De muren binnenin staan er al, en aan de buitenkant wordt niets veranderd alleen de kleur. Er zitten houten deuren in die wij gaan gebruiken als luiken. De hoogte is 2.50 meter. Moeten wij speciaal een tekening door een fran se architect laten maken of mogen wij dit ook zelf doen? En wat zijn de kosten van een Franse aerchitect?

Graag een reactie.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2006-05-02 19:12:22

Zodra de bestemming van een bouwsel verandert, moet je een grote vergunning aanvragen.

Je overige vragen over architect e.d. zijn te vinden op de site. Tik in de zoekmachine van de site hier links onderaan de menubalk het trefwoord bouwen in of ga direct naar Bouwen in de rubriek Wonen in Frankrijk. Blijven er nog vragen over, kom gauw weer terug naar het forum.

Wim