Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

zeer handige bricolage site

Auteur Bericht

avatar#3120
Jan Jan
Berichten: 5
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2005-12-14 00:40:15

Kwam deze site http://julien.manche.free.fr/maison/ al surfend tegen en vond hem handig, al was het alleen voor de Franse bouw en brico terminologie ( d.m.v. illusrtaties duidelijk gemaakt). Happy holls aan iedereen, Jan.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-12-17 08:08:39

Beste Jan, beste klussers,

dat vind ik ook de handigste manier om steeds weer Franse vaktermen voor bouwen en klussen bij te leren:

- op websites van Franse klusbedrijven en bouwmarkten snuffelen. Vaak hebben zij handleidingen in de vorm van stripverhalen. Meteen het ding en de benoeming bij elkaar.

- Verder de folders die overal in de bouwmarkten liggen. Over kalk en cement, ramen en deuren, schoorstenen en haarden, isolatie en vochtwering, ...

Als anderen ervoor kiezen een in Frankrijk opererend Nederlands klusbedrijf in de arm te nemen 'omdat je dan geen taalbariere hebt' dan is dat hun keuze. Maar voor het overwinnen van deze vermeende taalbarriere vind ik dat niet erg bevorderlijk.

In mijn Internet explorer heb ik nu onder 'favorieten/bricolage' een verzameling van meer dan 40 websites, waarvan meer dan 25 Franse.

Christian von Klösterlein