Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Films en Muziek

Auteur Bericht

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#0 Geplaatst: 2005-12-14 12:03:18

Ik ben (kleine) verzamelaar van o.m arabische, indiase en indonesische muziek en van o.m. Japanse en Chinese films. Ik zou graag met 'smaak-genoten' in contact komen om dingen uit te wisselen of muziek en films die half vergeten rondzwerven over te nemen tegen een redelijke prijs.   Zo ben ik al tijden op zoek naar de chinese film Raise the Red Lantern (Da hong deug long gao gao gua) van Yimou Zang uit 1991 of naar de Japanse films van Nagisa Oshima.   Op muziek gebied luister ik veel naar bijv Cheb Mami, of een weer heel anders Yello.   Films moeten wel in Engels ondertiteld zijn (het probleem in Fr is dat de goedkopere versies niet zijn ondertiteld in Engels).   Ik geef toe, dat mijn smaak voor muziek en film meer excentriek dan consistent is, maar voor mij mag dat de pret niet drukken :-)   

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-12-14 12:38:31

Je onderwerp is wel erg off-topic. Zie je nog een Franse invalshoek?

Wim

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#2 Geplaatst: 2005-12-14 13:05:52

Wim

De enige franse invalshoek is, dat met name films met Engelse ondertiteling niet of moeilijk verkrijgbaar zijn. Net als pindakaas, creamer en zoetjes.

De plek is wel juist: films en muziek zijn voor een niet bricolerende of jardinerende 65 jarige wel een groot deel van het dagelijkse leven.

Mocht je het te off-topic vinden, aarzel niet en delete: jouw site, jouw regels. 

Grt-Hans

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2005-12-16 01:16:19

Sterker nog, zonder muziek is het leven niet leefbaar, zelfs als je in Zuid-Frankrijk woont. In dit forum lijkt me derhalve het onderwerp muziek zeer on-topic als we de Franse muziekcultuur eens zouden gaan vergelijken met die van ons vroegere woonland. En ons afvragen waarom à la campagne nauwelijks sprake is van actieve muziekbeoefening, afgezien van de reuze aardige verrichtingen op de accordeon bij het ten gehore brengen van musette. Frankrijk roept wel dapper dat hij grote componisten heeft voortgebracht, zoals daar zijn Couperin, Ravel, Debussy, Messiaen, Fauré, Poulenc, Franck, Berlioz. Maar de Fransen anno 2005 geloven het wel, zitten naar even vreselijke tv-programma's te kijken als de Hollanders naar hun Tros, Talpa. Een gedachtenwisseling naar de oorzaken van deze Franse verwaarlozing van het muzikale patrimoine is dus wel degelijk on-topic.

Wim

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#4 Geplaatst: 2005-12-17 00:15:56

HansPiet, laten we de Nieuwe Haring en de Oude Genever niet vergeten!

Wim, mag ik Satie nog even toevoegen? En Boulez. (En er zijn er nog een heleboel.)

Onze neiging tot doemdenken - op zich niet misplaats lijkt mij - doet misschien vergeten dat klassieke kunst altijd voor de 'happy few' (die op zich een behoorlijke melange kende...)was.

Maar de groep van de happy few is potentieel veel groter. Alleen het huidige bestel (in NL als overal - behalve in België??) is daar niet op gericht.

Bovendien, er zijn ernstige maatschappelijke problemen. De gastcolumn Benoît Hamon in VN gelezen?

Groet,

Dick