Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aannemer krijgt controle van 5.5% naar 19%

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-12-17 15:27:16

Onze aannemer heeft problemen gekregen met een nieuwe inspecteur voor de BTW. Deze beweerd dat ons gebouw agrarisch is, dus niet valt onder de 5.5% regeling. Wij hebben een verklaring dat wij de schuur mogen ombouwen naar een huis en een officiele bouwvergunning. Daarnaast hebben we bij iedere offerte steeds de aanvraag voor het lagere tarief ingevuld. Dit alles speelt zich af in de Cantal, belastingkantoor Aurillac. Wie weet hier iets meer vanaf en de wijze van protesteren hiertegen?

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#1 Geplaatst: 2005-12-17 17:04:57

De TVA 5,5% geldt alleen als het gaat om renovatie / verbetering van een BESTAANDE woning (ten minste 2 jaar oud) voor een particuliere klant.

Ik vermoed dat de belastinginspecteur vindt dat jullie een "bātiment agricole " omgebouwd hebben in een woning. Geen renovatie van een bestaande woning ouder dan 2 jaar dus.

Vraag eerst uitleg aan de betreffende inspecteur. Mogelijk geeft hij in zijn beslissing ook al aan hoe, waar en wanneer je kunt protesteren.

Zeer waarschijnlijk heeft de aannemer jullie een document laten tekenen waarin je verklaart dat het gaat om een woning van tenminste 2 jaar oud. Die verklaring wordt nu mogelijk (in de ogen van de inspecteur) als frauduleus beschouwd. (Het was immers een schuur). Overdenk je taktiek dus even rustig voordat je "briesend" die inspecteur "aanvalt".

Accountants (experts comptables) van artisans kennen deze problematiek goed. Misschien een idee om een informatief consult te vragen.

Groet.