Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Offerte toitures!

Auteur Bericht

avatar#5415
Chazelles
Berichten: 5
Reacties: 9

#0 Geplaatst: 2005-12-28 16:45:49

Geacht forum, Wij hebben een offerte getekend voor dak- en gootwerkzaamheden, dit was medio september. De dakdekker heeft ons mondeling toe gezegt dat hij de reparatie werkzaamheden voor de winter zou uitvoeren. Sinds eind september hebben wij echter niets meer van hem vernomen, geen reacties op e-mail, fax en telefoonberichten. Wij zijn nu van plan om een ander in te schakelen. Hoe zit het nu met onze getekende offerte? Kunnen wij hier zo maar van af? Alvast bedankt voor de reacties.   Groeten, Annette van Kleef

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-12-30 19:06:05

Beste Annette,

Het lijkt mij het beste om deze persoon een aangetekende brief te sturen waarin je de mondelinge afspraken vermeldt. Verder zou ik daarin dan aangeven wanneer er met hem contact is gezocht en dat daar door hem niet op is gereageerd. Tenslotte geef je hem dan een redelijke termijn (4 weken?) om de werkzaamheden te starten en uit te voeren. Als dan niet is begonnen zeg je van zijn offerte af te zien. 

Zo zou ik het doen. Ik heb het zelf een keer aan de hand gehad met een timmerman die een etage zou komen leggen. Steeds smoesjes. Na enige maanden heb ik hem geagiteerd opgebeld en gezegd dat ik eiste dat hij binnen een week de werkzaamheden af moest hebben, anders zou ik op zoek gaan naar een ander. Dit heb ik hem schriftelijk bevestigd ('onze afspraken'). Zijn houding veranderde direct en hij begon binnen enkele dagen. Volgens mij zijn er in Frankrijk belangrijke beschermingen voor de consument.

Veel succes!

Groet,

Arnold

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-01-01 22:35:27

In Frankrijk is het, geheel anders dan in Nederland, de gewoonte om in zulke situaties een deurwaarder (huissier) het werk te laten doen.

Maar eerst inderdaad een aangetekende brief met AR sturen. Wordt er niet gereageerd, dan de deurwaarder inschakelen, of, als je daar tegenop ziet, je toevlucht zoeken tot een andere artisan en dat ook berichten aan de charpentier die in gebreke is gebleven.

Een eerste brief zou kunnen luiden:

En  vertu du devis signé le (datum invullen), je vous ai confié la réalisation des travaux de construction de la toiture à notre maison (plaats opgeven). Or, depuis la reception de votre devis, je n'ai vu aucun de vos ouvriers intervenir sur mon chantier. Je mets donc en demeure de commencer aux travaux au plus tard le (datum invullen waarop hij moet beginnen). A défaut de réponse de votre part sous un délai de huit jours, je me verrai dans l'obligation de faire intervenir un huissier de justice afin qu'il constate l'absence de mon chantier par votre etreprise.

Veuillez agréer enz. (de bekende slotzin even afmaken).

Wim

avatar#5415
Chazelles
Berichten: 5
Reacties: 9

#3 Geplaatst: 2006-01-21 20:28:16

Arnold en Wim, bedankt voor jullie reactie.

Wij hebben inmiddels een aangetekende brief verstuurd en onze afspraken nog maar eens op papier gezet.

We wachten maar even af!

Annette