Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Autoverzekering

Auteur Bericht

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#0 Geplaatst: 2005-12-30 22:14:07

Hallo,   zeer waarschijnlijk gaan we de auto invoeren in Frankrijk. Ik heb een korte vraag over autoverzekeringen. Op dit moment rijden we in een nederlandse auto die staat op naam van de zaak (in Nederland). Van de verzekering mogen hier alleen Nederlanders in rijden. De auto zal op naam komen van een Franse bv. - mogen inwoners van NL in Nederland rijden met auto met Frans kenteken (voor als we eens op bezoek gaan) - mag inwoner van Nl in Frankrijk rijden met Frans kenteken.   Ik kan me voorstellen dat dit gewoon afhankelijk is van de soort verzekering, heeft iemand een idee of het veel scheelt?   vriendelijke groet, Gijsbert

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2005-12-31 11:25:27

Hallo Gijsbert,

Volgens mij is het niet toegestaan dat een in NL woonachtige in NL rondrijdt met franse plaat. In NL wordt relatief streng gecontroleerd. Door Spangen (Rotterdam) rijden moet je al helemaal niet doen. Een NL inwoner mag in FR wel rijden met franse plaat (bijv in franse huurauto's). Wij hebben hetzelfde vraagstuk, degene van ons die nog in NL ingeschreven is rijdt dus met onze NL bedrijfswagen binnen NL als we daarheen gaan. Je kunt het best bij de verzekering navragen wat de eisen zijn m.b.t. bestuurder. Verzekeringen maken ook een soort notitie van overige gebruikers van het voertuig. Er zijn goede sites om assuranties te vergelijken, zie deze site m.b.v. de zoekmachine. Hoop dat je er wat aan hebt, Dit

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#2 Geplaatst: 2005-12-31 13:46:16

Het probleem zit in NL.

Je kunt in Frankrijk rustig rondrijden met een NL-plaat, een NV-verzekering en een NL-Rijbewijs. Of je inwoner van HL of Frankrijk bent. Alleen krijg je geen verzekring in FR.

Verzekring is in Fr veel goedkoper, evenals auto's en geen wegenbelasting. Dus ligt het voor de hand om de auto te importeren in Fr.

Maar dan krijg je problemen in NL als je in NL een vaste woon- en verblijfplaats hebt: je moet dus uitgeschreven zijn. Het makkelijkste is dat aan te tonen door je carte de sejour, door het papier van je uitschrijving bij je rijbewijs op te bergen.... 

Overgaan naar een FR rijbewijs hoeft niet totdat je een flinke verkeersovertreding begaat. Een ongeluk veroorzaakt bijv. Dan willen ze punten van je rijbewijs aftrekken en dat kan natuurlijk niet met een nederlands rijbewijs. Dan nemen ze het waarschijnlijk in beslag en moet je een op een FR rijbewijs overgaan.

Importeren van een auto is niet moeilijk. Het enige probleem is waarschijklijk het aanvragen van een typeverklaring bij de fabrikant,  of misschien de importeur. Ik heb zo'n verklaring bij Peugeot aangevraag en binnen een week kreeg ik hem toegestuurd.

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#3 Geplaatst: 2005-12-31 13:51:42

Gijsbert,

Rijden als Nederlander in Frankrijk met een Franse kentekenplaat is geen probleem. Ik heb dat zelf jarenlang gedaan en had mijn NL rijbewijs nog steeds. Nadat ik een keer te hard gereden had moest ik wel van de Gendarmerie mijn NL rijbewijs inwisselen voor een FR rijbewijs, dat heb ik uiteindelijk gedaan. Gaat vrij gemakkelijk bij de prefectuur van je departement. Maar ik had geen adres meer in nederland.

Als je dat nog wel hebt, kun je volgens mij gewoon je NL rijbewijs aanhouden.

Het gemak van een Frans rijbewijs is wel dat je het niet meer hoeft te verlengen of vernieuwen, het is voor het leven. Ik weet niet of dit in het kader van Europa in de toekomst gaat veranderen, voorlopig is het nog wel zo.