Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zwembad beveiling, nog maar weer eens

Auteur Bericht

avatar#5483
Hans en LDF
Berichten: 6
Reacties: 40

#0 Geplaatst: 2006-01-02 11:13:32

Zoals genoegzaam bekend moet ieder zwembad met ingang van 1 januari 2006 beveiligd zijn tegen mogelijke verdinkingsgevallen.  Wie schets mijn verbazing dat ik de afgelopen in Frankrijk hoorde van iemand die een tiental huizen beheerd dat de wet die die deze verplichting regelt (nog) niet zou zijn goedgekeurd. Nou heeft iedereen keurig zijn geld uitgegeven en in beperkte mate bijgedragen aan het terugdringen van het aantal verdinkingsdoden in Frankrijk, allemaal prima, maar ik zou graag zeker willen weten of deze wet nou wel of niet van kracht is geworden om te weten wat mijn juridische positie is. (wordt hopelijk nooit actueel). Heeft iemenad een idee?

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#1 Geplaatst: 2006-01-02 12:01:49

Ga maar naar http://www.legifrance.gouv.fr/ en gebruik als zoekterm piscine en zoek dan thematisch. Dan ontdek je dat de wetgeving inderdaad van kracht is per 31/12/2005.

Ook op http://www.service-public.fr/ is informatie te vinden.

avatar#5483
Hans en LDF
Berichten: 6
Reacties: 40

#2 Geplaatst: 2006-01-02 12:44:57

Bedankt HansPiet voor je snelle reactie.

Ik kan het heel eerlijk gezegd nog niet vinden, ik heb gekeken onder TECHNICIEN DE CONSTRUCTION ET DE MAINTENANCE DE PISCINES maar kom het niet tegen, kun je me misschien helpen aan de datum of nr van het arrest of decret?

Nogmaals dank,

Hans