Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

hoe fosse septic regenereren

Auteur Bericht

avatar#3114
pierre
Berichten: 10
Reacties: 26

#0 Geplaatst: 2006-01-02 14:58:20

Heeft iemand ervaring met het weer op gang krijgen van een fosse septic die een jaartje heeft stil gelegen vanwege leegstand?  Of begint het proces in de tank gewoon weer als het gebruik van het toilet ook weer start?

avatar#3174
Sue
Berichten: 23
Reacties: 85

#1 Geplaatst: 2006-01-02 16:52:01

Mijn moeder woonde in Zuidfrankrijk en had op haar terrein een vakantiehuisje voor loge's. Bij haar huis had ze riolering maar bij het vakantiehuisje een septictank. Naar mate ze ouder werd, kon ze steeds minder loge's aan en uiteindelijk kwamen wij er alleen nog maar 1 x per jaar. Nu ze er niet meer woont, proberen wij het vakantiehuisje te kopen. Het geheel aanhouden wordt ons te duur.

Door deze plannen ben ik op internet gaan zoeken en op deze site terecht gekomen en ook op het andere Frankrijkforum. Met verbazing gelezen over septictanks. Bacterien toevoegen. Leeg laten zuigen. Nooit van gehoord.

Een keer per jaar kwamen we er. We sloten de waterleiding aan, lieten de kranen even open staan, trokken de wc door en Klaar was Kees.

Maar de wc nooit schonnmaken met bacterie dodende middelen. Wij gebruikten alleen groene zeep of soda. Er zijn ook speciale schoonmaakmiddelen te koop die wel mogen. 

gr.

Sue

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-01-02 17:57:29

Beste Pierre en Sue,

het zonder meer opstarten van een fosse septique lukt vaak als het om een ťchte fosse septique gaat, dus een waar alleen de WC's op aangesloten zijn.

Bij een fosse toutes eaux waarin (de naam zegt het al) al het afvalwater van een huis terecht komt kan het moeilijker zijn omdat de bacteriŽn soms niet genoeg voedsel hebben. Het schijnt ook van het klimaat afhankelijk te zijn of de bacteriŽn de onbenutte tijd van het huis overleven.

Een beetje verse bacteriŽn ('Eparcyl') door de WC spoelen, en het loopt weer. Natuurlijk is het verstandig in dit geval alleen fosse-septique-geschikte schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Christian von KlŲsterlein

avatar#5483
Hans en LDF
Berichten: 6
Reacties: 40

#3 Geplaatst: 2006-01-03 13:31:19

Beste Piere,

het beste is even Eparcyl te halen (elke supermarkt heeft 't) ťťn of twee zakjes in het toilet strooien en doortrekken. Het kan sowieso geen kwaad om er met enige regelmaat een zakje van dat spul er in te gooien als je - zoals ik - het slechts af en toe bewoont.

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#4 Geplaatst: 2006-01-03 20:21:26

Van een boer in Nederland (daar hebben ze ook sceptic tanks) heb ik geleerd dat een dode kip of ander grote dode vogel uw sceptic tank perfect opstart.

Groet, Kees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-01-04 00:43:31

Wel heel ouderwets!Bij mij komt er geen kip inIk gebruik al 5 jaar Eparcyl

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#6 Geplaatst: 2006-01-04 20:44:35

Ik gebruik ook epercyl, voor onderhoud, maar ik dacht dat de vraag ging over een sceptic tank die het niet meer doet.

In dat geval werkt die dode kip echt. ( Hij /Zij (de kip) weet het echt niet meer hoor)

Groet, Kees.