Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Onze huisdieren overbrengen naar Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-01-02 17:15:50

Half februari verhuizen wij naar de Gers. Niet alleen wij, maar er gaan dan ook een volwassen kat, een 5 maand oude kitten en een 2 maand oude pup mee. Ik wil de dieren in 1 dag overbrengen, om ze zoveel mogelijk stress te besparen. Graag maak ik gebruik van de ervaring van anderen, dus als iemand tips en adviezen heeft? Graag. Uiteraard hebben de beesten alle verplichte entingen, ook rabies en een geldig Europees dieren paspoort.In de loop van het jaar zullen we ook een schaap en eventueel 1 of 2 jonge geiten overbrengen. Ook daar wil ik graag advies over.GroetHelga

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#1 Geplaatst: 2006-01-02 19:25:32

bij ons werkt het heel goed om de kat (de hond heeft nooit problemen) een uurtje voor vertrek 4 druppels rescue te geven. doen we dat niet dan mauwt-ie minstens het eerste uur van de rit en nu piept-ie even maar dan is het daarna ook rustig.

wij rijden ongeveer 8 uur en vervoeren hem dan in een metalen hondenbench omdat je daar ook een kleine kattenbak in kunt zetten voor onderweg en wat kattenvoer.

naast de bak een dekentje en klaar is rowan.

om hem een wat veiliger gevoel te geven hang ik over 3 kanten van de bench een plaid.

groet,

marjorie

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-01-02 21:33:28

De procedure over het 'invoeren' van huisdieren staat op deze site beschreven. Kijk op http://www.infofrankrijk.com/pagina/%28Huis%29dieren/350/#375

Wim

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#3 Geplaatst: 2006-01-03 12:07:12

Onze kat Mars gaat in een tuigje, en brengt het grootste deel van de reis op schoot door. Dit kan natuurlijk alleen als je met minstens 2 personen in de auto zit, zodat kan worden voorkomen dat hij gezellig bij de bestuurder/ster kruipt.

die druppels , verkopen ze die in de dierenwinkel, of moet je daar voor bij de dierenarts zijn? In Frankrijk of in Nederland?

Antonia

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#4 Geplaatst: 2006-01-03 13:26:47

die druppels zijn de rescue remedy van de bach-bloesems en die zijn ieg in de reformwinkels en natuurvoedingswinkels te koop, maar ook soms bij de 'betere' drogist. aan een klein flesje heb je een hele lange tijd genoeg, mits je het in de koelkast bewaard.

groetjes,

marjorie

avatar#3223
ineke
Berichten: 9
Reacties: 52

#5 Geplaatst: 2006-01-14 17:36:25

Toen wij nog niet hier woonden reisden wij zes keer per jaar heen en weer van NL naar FR (1200km enkele reis) met twee honden en een kat.

De beesten gaven wij dan geen eten, wel drinken. Verder kunnen ze goed tegen rijden.

Tip: als je toch wilt overnachten en richting Gers kan ik me dat voorstellen, zijn onze ervaringen met Campanille hotels erg goed. (sorry voor de reclame, maar dat zijn die druppeltjes eigenlijk ook toch) Daar mogen huisdieren mee en de meeste hotels zijn motels, zodat je niet met je dieren door hotelgangen hoeft te lopen. Geiten en schapen zullen waarschijnlijk wel wat problemen geven bij Campanile)

avatar#4093
Fammetje
Berichten: 2
Reacties: 16

#6 Geplaatst: 2006-11-09 14:21:14

Hoihoi,

Ik ben met mijn (franse) vriend ruim een maand geleden verhuisd met een kat van 16 jaar die nog maar enkele keren (overigens in een bench) in de auto is geweest. Ik heb mijn hart vastgehouden voor de lange rit naar Haute Savoie (10 uur, die we opgesplitst hebben in 4 uur naar Parijs, daar overnachten met de poes en dan 6 uur naar hier).

Wat bleek, het viel allemaal reuze mee! Ze is niet snel gestresst, maar in de bench in de auto was ze wel altijd gestresst. Tijdens deze reis echter hebben we haar eerst in een tuigje gehad, maar de rest van de reis heeft ze gewoon los in de auto doorgebracht. Ik weet niet of dit toegestaan is, maar we zijn niet aangehouden.

Vanaf Parijs moest mijn vriend een bus rijden en heb ik alleen gereden met haar in de auto en dat ging heel erg goed. Ik was me bewust van eventuele gevaarlijke situaties en heb dus de bench bij de hand gehouden, maar dat was niet nodig. Ze lag de hele reis rustig op de grond aan de meerijderskant, waar haar voederbakjes ook stonden.

Ik vond het niet kunnen om haar 10 uur in een kleine reisbench door te laten brengen en heb hier dus voor gekozen. Ik heb er ook voor gekozen om haar geen kalmeringsdruppels of -pillen te geven, omdat ik wat artikels had gelezen over dat het evenwichtsorgaan van katten dan beïnvloedt wordt en ze daardoor juist in paniek raken (vooral in de auto), maar dat je dat niet merkt omdat ze onder invloed zijn. Dit kan een hele stressvolle situatie opleveren voor de kat, waardoor die een volgende keer eventueel niet meer makkelijk de auto in kunnen.

Dat was mijn ervaring. Ik snap echter dat het ook van het karakter van de kat afhangt.

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#7 Geplaatst: 2006-11-09 18:25:18

Beste Fammetje,

Aandoenlijk wat dat poesje allemaal mag in de auto.
Er is echter één heel groot gevaar en dat is het moment dat je een ongeluk krijgt.
In de paniek die dan heerst zal de poes ontsnappen en maken dat zij weg komt en haar dan terug vinden zal nachtwerk worden als dat al lukt.
Voor zijn eigen bestwil gaat onze Nickie dus in een gazen kooi op ongeveer de wijze zoals Marjorie beschrijft.

Rob van der Veer