Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Inkomstenbelating

Auteur Bericht

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#0 Geplaatst: 2006-01-06 14:28:04

Hallo,   In een aantal gevallen is het zo dat Nederlanders in dienst bij een Nederlandse firma die uitgezonden worden geen of bijna geen belasting betalen. Vanwege belastingverdragen mag Nederland geen belasting heffen en om onduidelijke redenen (te lastig?) maakt de werkstaat geen gebruik van dit recht. Ik weet in elk geval dat dit voor landen in het Verre Oosten gold (China).   Mijn vraag is: hoe zit dat in Frankrijk? Of eigenlijk: is er een (belasting)voordeel als je hier werkt namens een Nederlandse firma tov hier werken bij een Franse firma?   groet, Gijsbert

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#1 Geplaatst: 2006-01-06 14:52:43

Ik moest in o.a. Singapore wel degelijk (loon)belasting betalen: withholding tax. Je bent in Nederland gewoon belasting verschuldigd over je wereldinkomen, tenzij je uit laat schrijven en dan ben je weer in het woonland belastingplichtig.

Deden ze op deze site een jaar geleden nog en beetje lacherig over de communicatie tussen de verdragslanden, ik weet wel beter. De communicatie nadert het niveau van perfect en.... ze hebben nog een aantal om je alsnog te pakken.

De belasting is in Frankrijk milder dan in NL. Als je in staat bent om in dienst te zijn van een Franse vestiging van een NL bedrijf is dat goedkoper vanwege de Sociale Lasten in NL, maar alleen als je hier niet tijdelijk bent en bovendien de risico's van de AWBZ voor eigen rekening wilt nemen.

Mij advies (als je de keuze hebt):

korter dan 5 jaar in Fr : belastingplichtig blijven in NL

langer dan 5 jaar in Fr : uitschrijven uit NL (AWBZ eigen risico!)