Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wie heeft ervaring met fibre de verre behang?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-01-06 19:20:45

Gevraagd, wie heeft ervaring met dat fibres de verre a peindre behang? Wij hebben 5 jaar geleden onze binnen muren voorzien van crepi ca 3 mm om oneffenheden te verbergen. Nu willen we de muren verven maar krijgen de crepi er niet goed af. Veel beschadigingen. Nu willen we de muren voorzien van dat fibre de verre en daarna overschilderen. Wie heeft nog een goede tip of ervaring met dit spul? Groet Frankenrijk

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2006-01-06 21:16:50

Frankenrijk,

-- Muren glad maken. Zuigende ondergrond behandelen met voorstrijkmiddel. Oneffenheden ga je spijt van krijgen!

-- Glasfiber behang verlijmen met speciale lijm daarvoor, zeker NIET met lijm voor gewoon behang. Let op, dit is wat duurder dan " behangplaksel" maar echt nodig.

-- In tegenstelling tot behangen, begin met eerst muren dik insmeren met glasfiber behang lijm. Dan de fiber droog ertegenaan, ongeveer 1 cm overlappen met vorige baan. Mes door het midden van de overlap en overlappende delen weg trekken.

-- Aandrukken met speciale kam voor glasfiber behang, lijkt op spackmes. Als het goed is puilt de lijm hier en daar door het behang en zeker door de naden. Overschot kun je gebruiken voor volgende banen.

-- Als je het nog nooit gedaan hebt zou ik beginnen met een neutraal motief. Bijvoorbeeld visgraat is kritischer voor de juiste overgang tussen de banen.

-- Minstens een week laten drogen en dan overschilderen met gewone latex, een vachtroller werkt erg goed.

Succes!

Salutations, Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-01-06 22:31:48

Antoine Frankenrijk en Jos,

heeft niets met glasvezelbehang te maken, maar met het probleem van crépi die er niet af wil:

Er bestaat een crépi decollable. Heb ik gebruikt om een muur met veel reparaties en oneffenheden strijkklaar te maken. Werkt heel prettig. Fijne afwerking met spakmes, grof-boers effect (brr!) door rollen.

Is net zo als gewoon behang weer eraf te halen:

nat maken en met spakmes afsteken.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-01-07 15:32:24

Bedankt voor jullie reacties.

In eerste instantie gaat het mij er nu om hoe ik oude crepi gemakkelijk van de muur af kan krijgen. Ik heb dus geen decolable er op zitten helaas, gewoon de bekende crepi van de Brico. Ik bedoel dus geen schuurmachine want dat vindt madame nu even niet leuk!!! en dien ik te wachten tot de zomer en dan geniet ik liever van de zon.

Daarna wil ik dmv fibre de verre de oneffenheden te niet doen en dan het geheel verven.

Iemand nog een idee?

Frankenrijk

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#4 Geplaatst: 2006-01-07 16:51:11

Geen antwoord over de crepi, maar oneffenheden werk je echt niet weg met glasvezel behang, ik denk eerder dat je ze accentueerd. Overlappen is ook niet perse nodig, het behang drijft als het ware op de lijm en je kunt het keurig tegen de vorige baan aanduwen.

Als je kunt behangen kan je ook met glasvezel werken, het is veel gemakkelijker.

Groet, Kees

avatar#5411
remco
Berichten: 8
Reacties: 32

#5 Geplaatst: 2006-01-07 18:05:10

Ik heb ook eens zo'n flink grof met crepi (granol) afgewerkte muur onderhanden genomen: stucadoren dus. Is niet zo heel moeilijk hoor. Gewoon dus met Roodband ofzoiets van Knauf een laagje (laag) op de muur zetten met een spaan. Niet dikker dan nodig is om een gladde muur te verkrijgen. Beetje zwaar werk voor je rechterschouder maar prima resultaat. Muur kon daarna gewit of behangen worden. Ik zou dus eerst de muur stucen als ik jou was.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2006-01-09 18:44:46

Vanmorgen vroeg met een oude verfkrabber eerst de muren bewerkt en dat ging formidabel en voor mij glad genoeg! Crepi vloog eraf en het stof viel mee.

Daarna die Fiber aangebracht met veel plaksel en dat werkt nog beter dan behangen. Gewoon goed spul en gemakkelijk te verwerken. Gewoon stuik tegen elkaar en het is naadloos. Om de hoek zelfs met 20 cm goed te doen en het laat zich goed buigen en blijft daarna ook goed zitten.

Nu met de lichten aan zie je hier en daar nog een oneffenheid maar dat zijn pinuts. Mag in een ouder huis.

Madame is nu de kleur al aan het uitzoeken en is erg tevreden en daar doen we het toch voor??? ;-))

Als het morgenvroeg er nog opzit ga ik met frisse goede moet weer verder.

Een ieder bedankt voor het advies. IK heb er wat aan gehad en ga zeker meer met dit materiaal werken.

Gegroet.

Frankenrijk.