Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Jurist en Fiscalist gezocht

Auteur Bericht

avatar#5494
Milly
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-01-09 12:36:15

Geachte lezers,   Op dit moment zijn wij bezig een huis te kopen in Frankrijk.   Ik wil graag iemand het voorlopige koopcontract laten lezen alvorens dit te tekenen. Vervolgens wil ik ook fiscaal de optimale vorm kiezen. Ook hiervoor heb ik advies nodig van een fiscalist.   Wie kan mij een aantal suggesties doen, gebaseerd op goede ervaringen, voor juristen en fiscalisten in Nederland?    Met dank,   Milly  

avatar#3278
kastanje
Berichten: 3
Reacties: 14

#1 Geplaatst: 2006-01-10 21:08:41

In Hilversum zit een nederlandse advocaar met een franse licentie; v.d Horst. Verder is er een advocatenkantoor Steinz of zo iets ook in het Gooi, die ook op de hoogte zijn van frans recht. Van en tontine hadden ze echter nog nooit gehoord!!!

Let ook op het franse erfrecht. Het onroerend goed vererft volgens het franse erfrecht. Het is ongeveer zo: 3/4 eigendom en 1/4 vruchtgebruik naar de kinderen en de overblijvende krijgt 1/4!!! Kijk maar op de website van de franse notarissen. Een Nederlands langstlevenden testament helpt niet!!! Denk ook eens aan "en tontine" kopen; franse notarissen kennen dir begrip. Tik dit maar in bij Google. Een SCI kost geld.

kastanje

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-01-11 10:00:14

Veel over erfrecht, SCI en en tontine is te vinden op deze website. Wij beschikken over namen van personen die zich in deze zaken hebben gespecialiseerd. Aangezien we hier geen reclame maken, kan men zich tot mij wenden via de persoonlijke e-mail.

Vanaf vrijdag ben ik weer helemaal en charge. Ik bevind me nu voor een paar dagen in de PyreneeŽn.

Wim