Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

kennen ze in Frankrijk ook zo iets al een bouwbesluit?

Auteur Bericht

avatar#5486
r
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-01-10 14:28:16

Beste mensen,   Ik ben een student bouwkunde en doe een onderzoek naar de woningbouw in Frankrijk. Zou iemand mij ook kunnen vertellen of ze in Frankrijk ook een bouwbesluit kennen zoals we dat kennen in Nederland. Het gaat me met name om of ze in dit land ook eisen worden gesteld aan daglichttoetreding en ventilatie en isolatiewaarden, wat zijn deze waarden en verschillen die veel met de Nederlandse.  

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#1 Geplaatst: 2006-01-12 09:26:50

"Schat", je gaat wel erg kort door de bocht....

Zoek ff eerst zelf wat uit.

Je zou kunnen beginnen met Google en alleen Franstalige pagina's op te vragen.

Voorts is http://www.service-public.fr/ een goed punt om te beginnen binnen de franse overheid.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2006-01-16 21:37:19

Beste R,

Op een vraag als "kennen ze in Frankrijk zoiets als een bouwbesluit?" antwoorden onze Amerikaanse vrienden met de tegenvraag "does a bear shit in the woods?". Met andere woorden, NATUURLIJK heeft Frankrijk zoiets als een bouwbesluit. Sterker nog, als je de Nederlandse regelgeving uitgebreid vindt, moet je zeker de Franse eens bekijken. En dat geldt niet alleen voor de regels rond het bouwen!

Om je vraag kort te beantwoorden: het Franse "equivalent" van het bouwbesluit heet "Code de la construction et de líhabitation ". De laatste versie die ik heb gezien was meer dan 1500 pagina's. Vergeleken daarmee is het Nederlandse bouwbesluit een spannende roman!

Als je een succes van je onderzoek wilt maken hoop ik van ganser harte dat je de Franse taal goed beheerst. Zo niet dan zou ik snel een andere opdracht bedenken. Niettemin, "bon courage"!

Salutations,

Jos