Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

boederij kopen

Auteur Bericht

avatar#5495
celine
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-01-17 23:16:35

hoi,,   wie kan mij helpen om tips te geven hoe ik moet beginnen om over 1.5 jaar een boederij in frankrijk te kopen. waar moet ik eerst doen? wat moet ik eerst uit zoeken? er is zo veel dat ik niet weet... ik heb al een paar boederij gezien die erg leuk waren. maar heb in nederland een koop huis en die ga ik verkopen. maar weet niet of ik het nu al te koop moet zetten of nog wachten ?   alvast bedankt

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#1 Geplaatst: 2006-01-18 07:13:03

bedoel je een 'levende boerderij' om op te werken met vee of land of een boerderij om in te wonen?

groet,

marjorie

avatar#5495
celine
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2006-01-18 17:30:42

een boederij om te leven ,mischien wel een paar kippen of zo.

maar niet een levende boederij.

het is zo veel wat erg geregeld moet worden. zoals verzekeringen en andere van dat soort papieren.

door wie zou ik me kunnen adviseren ?

een financieel adviseur of zo ?

tknx.... celine

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2006-01-18 18:36:57

Ik zou eerst beginnen met je goed te informeren. De meeste vragen die je nu uitroept kunnen worden beantwoord door om te beginnen deze website eens helemaal door te nemen, vervolgens de boeken te kopen die over het emigreren naar Frankrijk gaan (op de site is een boekenlijst voorradig). Mochten er dan nog prangende vragen overblijven, dan kun je terecht op dit forum, waar veel kennis en ervaring aanwezig is. Ook zijn er bureaus die Nederlanders adviseren bij hun vertrek uit Nederland naar Frankrijk. Kortom, zoekt en gij zult vinden. Met zomaar wat in het wilde weg roepen, kom je niet zo ver.

Succes.

Wim

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#4 Geplaatst: 2006-01-19 11:27:06

Ja Celine, helemaal eens met Wim. Je zult eerst zelf een heleboel moeten lezen, dat hebben wij ook gedaan. Het is de enige manier om een begin te maken met je plannen. Mijn man en ik hebben, toen we eenmaal besloten hadden om iets te kopen in Frankrijk, al onze vakanties daarna besteed aan het rondkijken, zoeken en vergaren van informatie, dat hebben we bijna 2 jaar lang gedaan. Dan kun je ook bepalen wat je precies wilt. Welke streek je wilt gaan wonen, dan de ligging van het huis/deboerderij, grootte van het terrein etc.

Klein voorbeeldje : toen wij begonnen met zoeken vonden we 1000 m2 een enorm stuk grond (we hadden in nederland een drive-in woning met een achtertuintje van 50 m2), maar na een aantal keren weer rondgekeken te hebben, blijkt dat dat in Frankrijk maar een piepklein stukje is. Uiteindelijk hebben we ons huis op 1 hectare laten zetten.  Nu is heel veel grond ook niet altijd en voordeel, want er moet wel onderhoud gepleegd worden, tenzij je de naburige boer bereid vindt zijn koeien erop te zetten, maar zo zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te ontdekken. Neem er heel veel tijd voor ! dat is ontzettend belangrijk, zodat je zeker weet dat de boerderij die je uiteindelijk koopt ook helemaal datgene is wat je wilt.