Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Welke bank?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-01-18 12:56:01

Aan allen;  om onze geldzaken te regelen werken wij tot hiertoe met onze bank in Vlaanderen. Domiciliëring naar het buitenland is echter niet mogelijk, overschrijven duurt meer dan een week. Wij overwegen een rekening te openen in Frankrijk enkel om die noodzakelijke overschrijvingen of 'prélèvements automatiques' te kunnen afhandelen. Wij hebben geen nood aan hun bankkaarten, cheques en andere snuisterijen. Wij zoeken dus een eenvoudige mogelijkheid die niet veel kosten meebrengt. Het Franse tarievenstelsel lijkt mij echter heel ondoorzichtig. Wie heeft hierin ervaring en wil dit delen? Alvast bedankt

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-01-18 18:53:08

Het is niet zo ingewikkeld om in Frankrijk een rekening te openen. Je moet je legitimeren en meestal een justificatif domicile overleggen (van je tweede huis bijvoorbeeld). Je stort wat op de rekening en in overleg met de bankmeneer neem je de diensten die nodig zijn. De automatische afschrijvingen kosten per machtiging € 11,20 (bij de Crédit Agricole). Het Franse tarievenstelsel is niet ondoorzichtig, staat gewoon in een foldertje dat je bij de bank haalt. Het bankieren is wel erg duur geworden in Frankrijk. Je moet nu voor vrijwel alle diensten betalen.

Wim

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#2 Geplaatst: 2006-01-20 11:34:45

Yves, wij zijn bij de Société Générale, daar kun je ook internet bankieren en als je dan geld overboekt, in jouw geval vanuit België)  betaal je helemaal geen kosten, gratis in EU. Werkt perfect bij hen.

De Crédit Agricole vonden wij een gruwel (sorry Wim) maar daar hadden we alleen maar problemen en snapten ze niks van bankieren, je kunt er ook niet internet bankieren (wel een soort systeem waarmee je van de ene rekening naar de andere kunt boeken alleen binnen crédit agricole).

avatar#3297
Pauline
Berichten: 0
Reacties: 10

#3 Geplaatst: 2006-01-20 13:07:12

Wij hebben ook steeds onenigheden met Crédit Agricole!! Net weer een betaling uit Italie ontvangen en WEER 11,96 euro kosten in rekening gebracht. Na enkele e-mails, krijg ik het verschil meestal wel terug, maar toch weer moeite doen.

Het is overigens altijd vanuit b.v. Nederland, kostenloos om geld naar Frankrijk over te maken. Ik doe het regelmatig vanaf de Amro bank, omdat daar mijn pensioen binnenkomt.

Het blijft voorlopig nog sukkelen met internet bankieren in Frankrijk.

Ik ga eens bij de Société Générale kijken. Bedankt voor de tip.

Fijne dag verder allemaal.

p.s. bellen jullie ook al met voipstunt gratis over bijna heel de wereld?? Is aanrader. Eenmalig 10 euro betalen om lang te bellen en daar gaat ( vooralsnog) niks van af en als het straks niet meer gratis is kun je je 10 euro weer verbellen.

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#4 Geplaatst: 2006-01-20 13:21:42

BANKREKENING

Iedereen heeft bijna gelijk. Het grote probleem van het Franse bankwezen is de buroctratie en de vele kantoortjes met teveel mensen met teweing visie op de wereld buiten het stadje. De ondoelmatigheid die daardoor ontstaat maakt de Franse banken duur.

Het enige probleem met het niet hebben van een Franse bankrekening is dat je geen cheque kunt uitschrijven en derhalve geen grote dingen kunt betalen.

Een (goede) oplossing is inderdaad een bank te nemen, waar je via het internet, naar andere rekeningen in de EU kosteloos kunt betalen. Dat is niet vanzelfsprekend, want bijv. bij de Postbank in NL is naar buitenland nog steeds niet mogelijk via internet.  Contant geld kun je gratis uit de muur trekken

 

VOIP

Moet je wel ASDL hebben, want anders is het een crime. Wij krijgen in het Zuiden pas in 2007 ASDL.... :-(((

avatar#5411
remco
Berichten: 8
Reacties: 32

#5 Geplaatst: 2006-01-20 13:35:52

Via de postbank kun je sinds kort wel degelijk gratis naar buitenland overboeken via on-line bankieren.Dit is een handige site om te zien wanneer je ADSL krijgt, bij ons in het Zuiden hebben ze het over Maart 2006: http://www.degrouptest.com/

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#6 Geplaatst: 2006-01-20 13:45:02

goed nieuws! de postbank heeft tegenwoordig de mogelijk via internetbankieren ook buitenlandse opdrachten te verwerken!!!

groet,

marjorie

avatar#1784
Daisy
Berichten: 12
Reacties: 48

#7 Geplaatst: 2006-01-20 14:28:38

Wij, 2 vlamingen, hebben via onze bank (fortis) in Belgie een rekening geopend in Frankrijk. Ons was het ook nog niet direct te doen om cheques en creditcards te hebben, doch wel om de rekeningen te kunnen betalen via domiciliering.

Dit levert geen enkel probleem op. Krijg ik dan nog eens een rekening thuis, dan stuur ik gewoon de TIP ondertekend, samen met een RIB terug. Ook overschijvingen kosten ons niets en binnen de week bericht dat het gestorte bedrag op de rekening staat. Alles gaat tot hiertoe zeer vlot.

Maar nu we dit jaar toch wel definitief verhuizen, denk ik eraan om bij de Caisse Epargne te gaan. Heeft iemand ervaring met deze bank? Graag jullie mening. Ook hadden wij graag een rekening geopend in Andorra, om wat spaarcentjes opzij te zetten en om op die manier niet te veel belastingen te moeten betalen. Heeft iemand hier ervaring mee? Loont het nog wel de moeite om dit te doen? Ik heb er mij nog niet echt in verdiept, dus ook hiervoor zijn jullie meningen van harte welkom.

Vriendelijke groetjes.

Daisy - Rudi

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#8 Geplaatst: 2006-01-20 16:58:20

Daisy & Rudi.

Luxemburg is handiger/veiliger dan Andorre, omdat de belangen voor LU groter zijn dan voor Andorre.

Luxemburg e.a.  houdt automatisch belasting in (ik dacht 15%) op rente, maar geeft de gegevens voorlopig niet door aan BE, FR of NL.

Aan de andere kant moet je ervan uitgaan, dat het bekend kan worden in FR/BE/NL dat je er geld hebt staan in LU

De Hoge Raad in NL heeft kort geleden uitgesproken, dat de Belastingdienst ook gebruik mag maken van onwettig verkregen bewijs!!! Belgie volgt wellicht dit arrest.

Als je bedenkt, dat ze voor een terrerist absoluut niet gebruik mogen maken van onwettig bewijs (Hoe kom op een andere manier aan bewijs als ook bewijs door de AIVD  al onwettig is) en dus voor een fiscaal vergrijp wel, dan blijkt dat iemand vermoorden wel erg is, maar een handje euro's stelen van de belastingdienst veel en veel erger is...

Zo diep is Nederland (en wellicht ook Belgenland) inmiddels gezonken:  Pay Bah 

avatar#1784
Daisy
Berichten: 12
Reacties: 48

#9 Geplaatst: 2006-01-20 17:40:12

Hoi HansPiet,

Het gaat niet echt om een groot bedrag hoor. Maar het is gewoon principe. Ik vind het al erg genoeg dat je eerst al belastingen hebt mogen betalen op je DUURverdiende centjes en als je deze dan nog eens durft beleggen of sparen, kan je nog eens afdokken. SCHANDE is het. Maar ja, er zal wel een reden voor zijn zeker, die ik waarschijnlijk nooit zal begrijpen. Ik zal mij er zeker en vast toch wel eens moeten verdiepen en mischien alles dan toch in Luxemburg deponeren. Alvast bedankt voor de goede raad. Die trouwens nog altijd welkom is.

Vriendelijke groeten uit een regenachtig Belgenlandje.

Daisy - Rudi

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2006-02-11 19:30:51

De Postbank biedt inmiddels de mogelijkheid van internet bankieren naar buitenlandse rekeningen. Daarnaast biedt de Societe Generale gratis internet bankieren aan.

Fred

avatar#3174
Sue
Berichten: 23
Reacties: 85

#11 Geplaatst: 2006-02-12 19:58:08

Als je met Postbank.nl geld naar het buitenland overmaakt, dan moet je kiezen voor gedeelde kosten "SHA". Alleen dan is een internetboeking (van minder dan 12.500??) gratis.

Als je kiest voor "OUR" (zelf de kosten) of voor "BEN" (kosten voor de ontvanger) dan wordt toch 5 Euro in rekening gebracht.

Ik heb erover gebeld met de Postbank en de medewerkster noemde dit "een beetje onduidelijk in Postbank.nl".

gr.

Sue

avatar#5374
maaike
Berichten: 3
Reacties: 14

#12 Geplaatst: 2006-02-12 20:08:04

Hallo Sue

De grens is opgetrokken naar E 50.000

Groeten

Maaike (020)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2006-02-21 20:39:41

Ik heb deze discussie eens gelezen en vraag mij af of het noodzakelijk is om een rekening in Frankrijk te openen?!

Wij zijn heel recentelijk eigenaar geworden en dachten rekeningen eenvoudig vanuit Nederland te kunnen voldoen, bijvoorbeeld via internet bankieren met Postbank.nl. Dit is relatief eenvoudig...alleen is op de rekeningen (EDF, AGF, taxes) niet vermeld wat bijvoorbeeld IBAN nummer e.d. is om deze betalingen eenvoudig te kunnen verwerken.

Heeft iemand hier ervaring mee? Is het verstandig om alle instanties af te bellen/mailen voor betreffende IBAN nummers...of is het openen van een rekening en "locaal" betalen toch wel het makkelijkst?

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#14 Geplaatst: 2006-02-22 21:01:05

Het lijkt me toch het meest eenvoudig hier in Frankrijk een rekening te hebben. Bovendien krijg je ook cheques die ik persoonlijk heel handig vind.

Bovendien willen bedrijven zoals EDF, France Telecom etc. een "prélèvement" automatische afschrijvingen, is dat ook mogelijk van een Nederlandse rekening ?

avatar#5535
The one and only
Berichten: 0
Reacties: 11

#15 Geplaatst: 2006-02-24 16:50:13

Beste,

Caisse D'Epargne, verschrikkelijk slechte ervaringen mee.

Ik bedoel dan premies van brandverzekering die van de rekening gaan zonder een polis ondertekend te hebben.

Idem voor de levensverzekering.

Verkeerd adres in hun bestand wat veel problemen veroorzaakte.

Maar of dit met deze bank te maken heeft, denk ik niet, in Frankrijk hangt het vooral van de 'relatie' mensen af.

Maw, als je het goed kan vinden met iemand van een bepaalde bank, zal het mijns inziends, altijd de beste bank zijn.

Verder van de rest zijn ze allemaal duur (in vergelijking met belgische banken). Credietkaarten geven niet echt krediet. (betalingen gaan direct van de rekening). Onder nul gaan is buiten alle kwestie. Elke betalingspoging met onvoldoende saldo wordt afgestraft met 15 a 20 euro.

Met die cheques en domicilieringen heb je dat snel voor.

Overboekingen naar andere rekeningen zijn hier ook niet gratis (zelfs binnenlandse). En kan je bovendien niet zomaar uitvoeren zonder eerst de bancaire gegevens van de bestemmeling aan je bankinstelling mee te delen.

Ik ben veranderd naar Groupama, die vind ik beter.

Voor mijn part kan je best een nederlandse of belgische rekeing behouden en daarlangs alle betalingen doen.

Mvg,

Filip

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#16 Geplaatst: 2006-11-16 23:33:14

Ik woon en werk in Frankrijk (mijn salaris wordt op de Franse rekening gestort) en ben me suf aan het zoeken naar mogelijkheden om via Internet van die FRANSE rekening naar een NEDERLANDSE over te maken.

In Nederland heb ik ABN-Amro, dat gaat vlekkeloos via Internet, overal in de euro-zone. Maar de Crédit Agricole en de Societé Générale werken weliswaar prima met Internet maar voor buitenlandse overboekingen moet een heel formulier met de hand worden ingevuld.

Het schijnt dat bij de Franse Postbank (Banque LaPoste) dit wel mogelijk is maar ik heb daar geen ervaring mee. Wie wel? 

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#17 Geplaatst: 2006-11-16 23:52:47

die franse banken... het zijn allemaal dieven!!

als het even kan niet doen. (maar ja, je moet wel.)

dick

avatar#3297
Pauline
Berichten: 0
Reacties: 10

#18 Geplaatst: 2006-11-17 08:37:31

Hallo

Wij hebben de Credit Mutuel. Ik kan via internet geld overmaken naar onze nederlandse rekening. Het banknummer moet daarvoor een keer door de bank worden ingegeven. Het maximum was eerst €750, maar onze contactpersoon bij de bank heeft dit nu verhoogd naar €15000.

Het gaat razendsnel, vandaag overmaken, morgen op de bank. Het gaat veel sneller dan van franse bank naar franse bank!!

Succes