Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

invoer huisdieren

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-01-23 19:39:55

In april willen wij onze 9 honden, 2 katten en 1 kanarie meenemen naar ons huis in zuid-frankrijk. (terugreis eind augustus naar nl) Uiteraard voorzien van vereiste identificatie en inentingen conform de regelgeving. Echter voor wat betreft de invoer op zich stuit ik op 2 verschillende versies. In het boek la maison lees ik dat ik over het speciale invoer huisdieren formulier (te downloaden bij amb.) voorzien van benodigde stempels dien te beschikken bij invoer en op de site van de ambassade en het ministerie van lmv lees ik dat de invoer van huisdieren (mits niet voor commerciele doeleinden) onbeperkt is toegestaan. Wij houden onze dieren als liefhebberij en zeker niet voor commerciele doeleinden. graag reakties. alvast bedankt. Carla

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#1 Geplaatst: 2006-01-24 09:26:46

Hallo Carla,

Wij hebben vorig jaar van onze Franse veterinair een passport pour animal de compagnie gekregen, dit is een nieuw carnet voor Europa. Hierin heeft hij de laatste vaccinaties in overgenomen, terug tot 2003,  en dat is volgens mij voldoende om je dieren mee te nemen.

Wel heb ik begrepen dat je verplicht bent de honden en katten in een bench in de auto mee te nemen. Ze mogen naar ik gehoord heb niet meer "los" in de auto. Maar dat zou je nog even kunnen verifiŽren.

avatar#1802
empyrťe
Berichten: 4
Reacties: 78

#2 Geplaatst: 2006-02-23 08:54:32

Hallo Carla,

OfficiŽel heb je met zoveel huisdieren een invoervergunning nodig maar ik weet niet of dat ook geldt als je ze enkele voor een vakantie meeneemt.

Tevens is er ook een regel dat per persoon 3 honden mogen worden ingevoerd maar ik vraag me af of dergelijk regels worden gecontroleerd. Want ik weet van kennissen die vaak met hun honden jagen en naar shows gaan in Frankrijk dat zij ook met meer honden tegelijk gaan .

Wijzelf nemen onze honden ook altijd mee en zij zijn voorzien van een europees paspoort en geŽnt tegen rabiŽs en de normale in Nederland verplichte entingen.

Als je naar Zuid-Frankrijk gaat zou ik ook willen adviseren om de honden en katten tegen hartworm te beschermen. Meer informatie hierover kun je krijgen bij de dierenarts.

Succes,

Sandra

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#3 Geplaatst: 2006-02-23 21:07:16

Ik zou, als je eenmaal in Frankrijk bent, mijn hond ook in laten enten tegen de ziektes veroorzaakt door teken.

Mijn hond krijgt daar 2 injecties voor, een tegen de ziekte van Lyme en nog een andere ziekte, beschreven door de dierenarts als de maladie des tiques, blijkbaar weer iets anders dan Lyme.

Onze hond heeft best wel vaak teken, we wonen in een bos, we halen ze ook direct weg als we ze zien, maar ze is er nog nooit ziek van geworden.

Groet, Kees.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#4 Geplaatst: 2006-02-24 07:36:22

wij hebben onze katten net laten inenten, in de cocktail zat ook een vaccinatie tegen wat de dierenarts het Katten-Aids noemde.

avatar#3523
anna
Berichten: 10
Reacties: 29

#5 Geplaatst: 2006-03-09 14:02:09

Ik ben afgelopen juli met 3 honden een kat en een paard verhuisd naar frankrijk. We hebben alle honden en de kat keurig tegen aal vereiste ziektes in laten enten en een europees paspoort meegekregen. Bij de Rabies vaccinatie zit automatisch een gezondheidsverklaring, die hebben we 2 weken voor vertrek nog even laten "updaten".

Het paard was wat ingewikkelder. dat hebben we via de rijksdiens voor vee en vlees, moeten laten keuren op de dag van vertrek.

Met dat certificaat mochten we 12 dagen onderweg zijn ( wat natuurlijk niet nodig was). Het is dus niet zo ingewikkeld met de honden en de katten, alhoewel ik net ook lees over een max van 3 honden. daar weet ik niets van. Nog even een tip: Je honden zijn waarschijnlijk allemaal gechipt net als je katten. Die chipcodes zeggen hier in Frankrijk helemaal niets als je huisdier vermist raakt. Het is dus aan te raden je dieren hier opnieuw aan te melden bij de instantie die de databank beheerd in Frankrijk ( de dierenarts heeft daar een adres van) Het chipnummer blijft dan hetzelfde.

Succes en welkom in Frankrijk. Anneke

avatar#5575
La MŤgere
Berichten: 2
Reacties: 4

#6 Geplaatst: 2006-04-09 11:12:01

Wij hebben onze drie honden gewoon meegenomen toen wij in 2001 naar Franrijk verhuisden. De honden moeten wel hun jaarlijkse inenting gehad hebben en anno 2006 moeten de honden een europeesche paspoort hebben en gechipt zijn.Wij brengen de honden ook regelmatig uit op tentoonsteliingen en ook dit is geen enkel probleem. Alleen als je in Franrijk een nestje wilt fokken en het zijn rashonden, dan moet je de honden importeren. Je bent in Frankrijk een commerciele fokker als je meer dan 20 puppies per jaar fokt, dus ook niet commerciele fokkers moeten, als ze een stamboom voor de puppies willen de ouderhonden importeren.

Dat gaat op de volgende wijze:

eerst export vergunning aanvragen bij de Raad van Beheer in Nederland

dan naar de Franse dierenarts om de chip te controleren, en deze over te laten zetten naar het Franse systeem, de dierenarts heeft daar de benodigde formulieren voor.

dan met de hond naar een "confirmation" bij iedere tentoonstelling is meestal van 09.00-10.00 gelegenheid om de honden door de keurmeester te laten conformeren.

Daarna alle verkregen formulieren en een cheque van 55,00 euro opsturen naar de Societe Centrale Canine na een week of zes is de hond officieel ingevoerd

Maar als je niet van plan bent te gaan fokken is dat niet nodig.

Vriendelijke groet