Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hypotheek

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-01-24 21:33:05

Wij zijn bezig met de verkoop van ons huis in Frankrijk. Onze lokale franse makelaar heeft vorige week een kopende partij aangebracht. De makelaar stelt momenteel de compromis de vente op. De kopende partij moet nog een lening regelen. Nu stelt onze makelaar dat er een condition suspensive in de compromis moet komen. Tot zover kan ik dit ook volgen aan de hand van de info op internet. Maar de makelaar claimt dat er volgens Franse wet 1 maand tijd moet worden gegeven aan de koper om diens dossier voor de bank samen te stellen en dat er vervolgens nog 1 maand volgens de Franse wet moet worden gegeven aan de koper om de offerte van de bank te accepteren. Ergo 2 maanden in totaal waarbij wij niet zeker zijn van de defintieve verkoop. Deze termijnen kan ik nergens terugvinden. Ik heb ergens gezien dat de Franse wet 1 maand voorschrijft om de financiering te regelen. Ergens anders heb ik gelezen dat na ontvangst van een offerte er volgens wet 11 dagen bedenktijd in acht moeten worden genomen. En weer ergens anders lees ik dat je in Frankrijk zeer snel een lening kan verkrijgen. Maw welke tijd voor het regelen van een lening mag er nu maximaal als condition suspensive in de compromis de vente worden opgenomen? 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-01-26 00:19:37

De termijnen die de makelaar noemt om de kopende partij gelegenheid te geven een financiering rond te krijgen, zijn heel normaal en ook wel begrijpelijk. De bedenktijd om een offerte van de bank te beoordelen is 10 dagen. Normaal gesproken weer, is het verkrijgen van een onroerendgoedlening bij een Franse bank geen probleem, in ieder geval sneller en goedkoper dan bij een Nederlandse bank. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat het met de inkomenspositie van de geldvrager wat lastig kan zijn om een routine-lening af te sluiten. Vandaar die termijnen in de compromis de vente, die uiteraard redelijk moeten zijn.

Wim