Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bedrijfshypotheek voor starters

Auteur Bericht

avatar#5513
wemke
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-01-26 23:18:37

Hallo allemaal,   Deze zomer is het dan zover: we gaan voorgoed naar Frankrijk! Altijd was het plan om daar eerst te gaan huren, zodat mijn Franse echtgenoot daar een baan zou kunnen gaan zoeken.   In de tussentijd zijn we érg gaan twijfelen. Ik ben momenteel ondernemer en dat al 3 jaar. Het kriebelt nu bij ons beiden en eigenlijk zouden we het liefste een eigen bedrijf willen beginnen in Frankrijk.   Op dit moment heb ik een webwinkel voor kinderkleding en we zijn wat aan het experimenteren met outdoorkleding en -artikelen. Dat loopt boven verwachting goed!   Nu willen we graag een stenen winkel beginnen in Frankrijk. Maar hoe pak je dat aan? Ik heb al zitten lezen in het forum, maar een echt antwoord op deze vraag heb ik niet gevonden: Kun je hier als starter een bedrijfshypotheek voor krijgen?   In Nederland gaat het allemaal vrij makkelijk, maar ik krijgt geen inzicht in de Franse situatie. Voor campings ligt het moeilijker, maar een kledingwinkel is toch iets geheel anders. Het is veel zekerder qua omzet.   Via de KvK heb ik gezocht en diverse Franse ondernemers-site's heb ik bezocht, maar hier heeft niemand een antwoord op.   Wie kan ons verder helpen?   Vriendelijke groeten, Wemke

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-01-28 16:14:30

Je zult er toch aan moeten geloven en in Frankrijk zelf de informatie zien te vergaren. Je moet je inschrijven bij de Chambre de Commercie als commerçant (winkelier), vermoedelijk diploma's laten zien, een accountant zoeken, je aanmelden bij de URSSAF (uitvoerder sociale wetten), afspraken maken met de fiscus over de bedrijfsvorm (SARL, zeg BV of eenmansbedrijf - entreprise individuelle) dan wel fiscaal regime (micro-entreprise). Kortom, veel te regelen, ook met de bank die over het algemeen hooguit 50% wil financieren mits je zeer duidelijk kunt aantonen dat je goed bent voor de betaling van rente en aflossing.

Begin met het lezen van deze site onder Werken (gebruik zoekmachine) of koop een boek over het gaan wonen (en werken) in Frankrijk. Titels zijn bij mij privé te verkrijgen.

Wim 

avatar#5513
wemke
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2006-01-28 19:13:03

Hallo Wim,

Ja, dat lag voor de hand... Het zal dus geen situatie zijn die direct te regelen is. Dan gaan we gewoon onze internetwinkels eerst meeverhuizen en een reguliere baan zoeken voor de tussentijd.

We hebben inderdaad de website van de CC goed doorgenomen, maar er wordt weinig volledige informatie gegeven. We zullen contact op moeten nemen.

Alle zaken die je noemt, zijn moeilijk te regelen vanuit Nederland. We gaan ons voorlopige huis huren en van daaruit bekijken wat de mogelijkheden zijn om als ondernemer aan de slag te gaan. Manlief kan natuurlijk voorlopig buitenshuis aan het werk en ik heb mijn webwinkels.

Jouw mooie boek over Frankrijk hebben we 3 jaar geleden gekocht en daar lees ik nóg regelmatig in. Erg handig... Mocht je andere tips hebben, dan heel graag: wemke@chello.nl (ik zal je ook even privé mailen.

We gaan nog even verder lezen en nadenken. Bedankt voor je reactie alvast!

Wemke

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2006-01-29 22:51:26

Dank voor de omschrijving 'jouw mooie boek', maar ik moet je melden dat in de laatste druk een hoofdstuk is toegevoegd over het gaan werken in Frankrijk. Ik wil je niet dwingen het boek te kopen, je mag me privé ook concrete vragen stellen.

Wim