Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vermogen berekenen van een inbouwcassette

Auteur Bericht

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#0 Geplaatst: 2006-02-09 18:22:35

Heeft iemand een idee of en hoe je het vermogen van een insert/foyer (inbouwcassette) kan berekenen ? Is men al iets met het volume van dergelijk ding (en eventueel uitlaat) ? Of zijn er nog andere factoren die bepalend zijn ?   Suggesties ?   Merci bien   Johan (Fr)

avatar#5242
Le Cruyot
Berichten: 5
Reacties: 14

#1 Geplaatst: 2006-02-11 13:26:20

Bedoel je het benodigd vermogen of wil je het vermogen weten van een foyer die je hebt ?

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#2 Geplaatst: 2006-02-11 16:56:28

Johan, De inserts die ik tot op heden te koop zag staan bij bouwmarkten vermelden het vermogen. Ook sites van fabrikanten vermelden het op te wekken vermogen.

Indien je zoekt naar het gevraagde c.q. benodigde vermogen zou ik eens kijken op sites van installateurs. Verwarmings installateurs hebben daar standaard formules voor. (Wellicht Christian?)

Van de inserts met grotere vermogens valt mij voorla de enorme uitlaat op.

Succes!

Jeroen B, 62

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#3 Geplaatst: 2006-02-11 21:46:34

Ik heb dus in de stal nog zo'n ding staan, doch ik zou willen weten of die een te verwarmen plaats aankan of niet. Ik had al eens gegoogeld, omdat ze steeds spreken van een aantal kW, doch de foyer die ik heb heeft geen merk, type of enige andere vermelding. Daarom dat ik dacht dat je het vermogen kon berekenen, eventueel met de inhoud van de foyer en het uitlaatgat als gegeven.

Natuurlijk kan ik weer eens verkeerd zijn.

De reden is, dat ik niet van zin ben de onnodige breekwerken te doen om naderhand tot de vaststelling moet komen dat de foyer het niet aankan.

Merci bien

Johan (Fr)

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#4 Geplaatst: 2006-02-11 22:45:28

Het vermogen van een kachel, of dit nu een insert of vrijstaand is, is heel erg afhankelijk van de (interne) bouw van de kachel. Niet alleen hoeveel kW warmte er vanuit de 'vuurenergie' komt, maar ook hoeveel brandstof zo'n ding gebruikt om dat te bereiken. Inhoud en doorsnee van uitlaat zijn maar secundaire kenmerken ...

Verder heb je nog te maken met eventuele tocht en schoorsteenkarakter - is best wel moeilijk

Ter illustratie:

Wij hebben hier een oude Godin potkachel, dat ding kan enorm veel warmte genereren, alleen moet je ernaast blijven zitten met een kruiwagen hout. Een nieuwere Franco Belge doet 't al beter qua verbruik, levert alleen iets minder warmte. Sinds kort hebben we 2 Efels, die per stuk meer wegen dan de Godin en Franco Belge bij elkaar, geven veel meer warmte af tegen een lager houtverbruik.

Ik zou de insert voorlopig eens redelijk op de uiteindelijke plek neerzetten en via een stuk pijp de haard invoeren (wij hebben hier geeneen schoorsteenpijp tot aan het dak), en dan eens kijken hoe warm eea wordt.

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#5 Geplaatst: 2006-02-12 14:50:45

Bedankt voor je toevoeging, doch blijf ik met de vraag zitten wat en hoe dergelijk ding verbruikt. Met andere woorden, als je een nieuw toestel aanschaft, geven ze toch ook in de specificaties weer wat het vermogen is ?

Blijf ik dus zitten met de vraag hoe de leverancier(s) hun toestel berekenen op het aantal kW's ?

Nog iemand een idee ?

Johan (Fr)