Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

verzekering van huis en inboedel

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-02-11 13:10:47

Ik heb een vraag over de nieuwe wet waarin het voor verzekeraars niet meer mogelijk is om stilzwijgend de verzekering te verlengen. Wie kan mij vertellen waar ik die wet kan vinden? Ik heb namelijk een probleem met mijn oude verzekering en wil daar graag vanaf.   Met vriendelijke Groet, C. Meulenbroek

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#1 Geplaatst: 2006-02-11 18:11:41

In jouw geval zou ik voor de zekerheid aangetekend opzeggen.

Met vriendelijke groeten,

Paul Subelack

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-02-12 00:22:35

Op 31.08.05 publiceerde deze website:

Vanaf begin deze maand zouden abonnees en polishouders moeten zijn ge´nformeerd over de in februari gepubliceerde wetswijziging waarbij automatische verlenging van abonnementen, verzekeringen e.d. niet meer mogelijk is. Jaarlijks moeten de ondernemingen ten minste een maand voor het verstrijken van de termijn melden dat opzeggen mogelijk is. Komt dat bericht niet, dan kan de klant later op elk moment kosteloos de overeenkomst opzeggen en te veel betaald abonnementsgeld of premie terugvragen. De regeling geldt niet alleen voor nieuwe contracten, maar ook voor bestaande. Merkwaardig genoeg maakt de wet een uitzondering voor internet-providers en telefoonmaatschappijen.

Wim

avatar#5535
The one and only
Berichten: 0
Reacties: 11

#3 Geplaatst: 2006-02-24 16:54:27

Beste,

Ik heb 3 maand geleden netjes een brief gekregen van de brand en autoverzekering.

Met oa de melding dat ik 30 dagen te tijd heb om de verzekering op te zeggen vanaf ontvangst van hun brief.

Moet eerlijk zeggen dat ik er wel van 'versteld' stond.

Op deze website zag ik dan pas ook onlangs die wet vermeld staan.

Voor de internetverbinding krijg ik inderdaad niks, en die is 2 maanden geleden ook verlopen.

Mvg,

Filip

avatar#5476
Jaco
Berichten: 3
Reacties: 25

#4 Geplaatst: 2006-03-22 15:00:34

Kan iemand adviseren wat een goede Multirisque Habitation is? Ik zoek een verzekering waarbij bv in het geval van een catastrophe naturel eveneens bv het wegspoelen van een stuk tuin cq talus is verzekerd.

Jaco

avatar#4156
johan33
Berichten: 0
Reacties: 2

#5 Geplaatst: 2006-12-03 18:34:20

Als nieuw lid van dit forum heb ik ook een vraag: Ik heb een huis in Frankrijk gekocht en zoek een inboedel/opstalverzekering. Aangezien ik in Nederland blijf wonen kan ik dit ook bij een nederlandse verzekeraar afsluiten (bijv Nationale Nederlanden). Dat is makkelijk, want nederlandstalig en nederlandse opzet van de voorwaarden, en ik hoef geen agent c.q. maatschappij te zoeken in Franrkijk. Maar misschien zijn er ook wel nadelen? Zijn er mensen die ervaring hebben met het afsluiten van een nederlandse verzekering voor hun 2e huis in Frankrijk? Zo ja, wat is hun advies c.q. ervaring?

Al vast bedankt voor eventueel advies.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2006-12-05 19:41:42

Ik ken geen Nederlanders die voor de opstalverzekering van hun Franse bezit een Nederlandse verzekering hebben afgesloten. Maar misschien zijn ze er wel. In Frankrijk is de verzekering van het huis in één pakket gebracht: opstal, glasschade, brandschade, natuurrampen, inboedel én, niet onbelangrijk, de WA, wettelijke aansprakelijkheid. Allemaal verplicht voor een huiseigenaar. Waarom zou men in NL een opstalverzekering op een Frans huis afsluiten. Hoe gaan we te werk als er schade is, een expert nodig is enz. enz.

Groot verschil met de NL praktijk is wel, dat je bij verlies van het huis door brand, geen geld krijgt uitgekeerd, maar dat de verzekering zelf de aannemers e.a. betaalt om het huis te herbouwen (minus forse franchises wegens ouderdom, slijtage e.d.).

Wim

avatar#4156
johan33
Berichten: 0
Reacties: 2

#7 Geplaatst: 2006-12-07 18:13:26

Beste Wim,

Bedankt voor de reaktie. Ik ben er nog niet uit, maar ben wel wat verder gekomen. Ik heb een offerte van Nationale Nederlanden (NL uiteraard) en Generali (Fr, lokale agent). Om op je vraag "Waarom zou men in NL een opstalverzekering op een Frans huis afsluiten" te reageren kan ik in elk geval zeggen:

- De NN voorwaarden zijn nederlandstalig (helaas lees ik dat nog altijd beter dan Frans) en heel veel korter dan die van Generali, die ze ook nog lastig compleet afgeeft

- De eigen risico's zijn lager bij NN

- De uitkeringen van NN zijn in euro's, zonneklaar (in elk geval vanuit de polis/voorwaarden). Generali is voornamelijk in natura en zeer onhelder inzake aftrekken voor afschrijving, slijtage etc.

- In mijn huidige situatie is het veel makkelijker om de NN polis af te sluiten dan de franse. (Ik overweeg ook om evt. de Nationale NL polis te nemen en na een jaar wanneer ik vaker in mijn 2e huis en omgeving ben geweest, lokaal een franse polis te nemen)

- NN of mijn assurantiekantoor werken met een netwerk van lokale schade-experts in Frankrijk (NN schijnt enige duizenden van deze polis verkochte te hebben, behalve AXA NL heb ik ook nog geen andere verzekeringsmaatschappijen in Nederland voor een Frans huis gevonden; iemand misschien wel?)

Echter zeer in het nadeel van Nationale NL is evenwel de prijs:

- Deze is 89% hoger, bijna het dubbele dus.

Ik ben er evenwel nog niet uit. En zeker niet ervaren in dit gedoe en dus een beetje bezorgd dat ik alle mogelijkheden nog niet goed kan overzien om een juiste beslissing te nemen.

Eventuele verdere ervaringen zijn dan ook meer dan welkom. Al vast bedankt.

Johan

avatar#3231
Gerrit (71)
Berichten: 1
Reacties: 41

#8 Geplaatst: 2006-12-07 19:26:25

Johan, je moet inderdaad zelf beslissen. Wij hebben de verzekering afgesloten bij de CA, waar we ook onze bankrekening hebben. Ik kijk in NL de polisvoorwaarden van mijn verzekeringen ook niet na, dus waarom zou ik dat in Frankrijk wel doen? Het is ook een beetje een kwestie van vertrouwen. Als rekeninghouder bij de CA verwacht ik dat ze me bij eventuele schade welwillend tegemoet zullen treden. Ik moet er niet aan denken om bij een calamiteit bij een verzekeraar in NL mijn schade te moeten declareren. Communiceren kun je dan in het nederlands, maar daar houden de voordelen ook wel mee op. Ik denk dat het langer duurt voordat je geld ziet.. Maar nogmaals, het is een kwestie van vertrouwen. En dat heb ik wel in mijn kleinschalige dorpsbank met een handjevol personeelsleden.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#9 Geplaatst: 2006-12-08 18:28:25

De ervaring leert dat buitenlanders er goed aan doen om in dorp of stad een verzekeringswinkel binnen te lopen en daar de verzekering te regelen (auto, habitation, mutuelle). Ook bij je plaatselijke bank moet het zeker lukken. Verstandig is wel om bij landgenoten eerste te informeren bij welke maatschappij je moet zijn. Het gaat meestal om kantoorhouders die een eigen bedrijf hebben en optreden namens de grote verzekeraars. Of deze kantoorhouders vriendelijke mensen zijn die bij schade niet altijd de kleine lettertjes volgen, moet je te weten zien te komen door rond te vragen bij landgenoten of de Britten. Sluit je direct een polis af bij een maatschappij, dan zijn de contacten niet persoonlijk en word je niet geholpen. Mijn ervaringen hiermee zijn uitgesproken slecht. Bij brandschade of een inbraak regelt een centraal afwikkelingsbureau van de AXA bijvoorbeeld de schade en dan ben je nog niet jarig. Wordt de schade afgewikkeld door de lokale kantoorhouder die je kent, dan ligt de zaak geheel anders. Hij wil wel 'galopper'.

Wim