Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Klus literatuur

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-02-11 21:17:50

Goedenavond allemaal,   In aan vulling op de vraag over het maconerie boek welke klusboeken en tijdschriften zijn aan te bevelen om aan te schaffen. Niet de decoratiebladen maar info over hoe je met Franse materialen een dak legt, een muur bouwt, een fosse aanlegd etc. En welke materialen je daarvoor moet gebruiken. Iemand wat goede tips voor titels, websites etc. Bijvoorkeur in het Nederlands of Engels maar uiteraard ook wel in het Frans.   Mvg Karel

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#1 Geplaatst: 2006-02-11 21:39:08

Hallo Karel,

"Le grand guide marabout du Bricolage", ISBN 2501035240

(www.marabout.com) Frans, allerlei

Een boek met veel tips over hout en contructies binnenshuis en bv het repareren van een deur die scheluw is.

"Houtbewerking in de praktijk" ISBN 9051120087

En het volgende Nederlandse  boek, waarin toenmalige timmerlui annex aanstaande bouwkundigen konden leren hoe, vanaf een fundering tot en met de gresbuisdoorvoeren van rookkanalen door dakvlakken, een huis gebouwd kon worden. Ik gebruik het vooral om constructies te begrijpen en te begrijpen hoe de vaklieden een krappe eeuw geleden met de materialen van toen problemen oplosten. Een serie van drie waarvan ik alleen deel twee te pakken heb kunnen krijgen. (Via de Slegte) Ook uitgebreide behandeling van septic tanks en trappenhuizen, kapconstructies etc etc.

titel: Burgerlijke bouwkunde, M Sirag. uitgegeven door NV H ten Brinks te Arnhem, derde druk 1923

Verder kun je in de ramsch wel redelijke boekjes kopen over metselen, loodgieten, open haard bouwen  etc etc.  Dat zijn vooral werkjes om je op weg te helpen vind ik zelf.

groet Jeroen B,  62

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2006-02-13 09:34:58

in veel gevallen kun je dit soort info ook vinden in de fiches techniques e.d. die brico-bedrijven als Leroy-Merlin, Castorama, Point-P etc etc op hun web-sites aanbieden.