Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vochtwerende verf

Auteur Bericht

avatar#3281
Gerti
Berichten: 4
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2006-02-14 16:00:20

Ons huis in Frankrijk staat gedeeltelijk tegen een berg aangebouwd. Een aantal muren beneden in het huis blijkt nu vochtig te zijn. Momenteel zijn deze muren behangen. Ik ben van plan volgende week de muren behangvrij te maken en wil dan meteen het vochtprobleem aanpakken. Inmiddels heb ik heel wat boeken en artikelen gelezen over wat je kunt doen tegen vochtproblemen in huis. Ik heb verschillende keren iets gelezen over een speciale vochtwerende verf die je op binnenmuren aan kunt brengen. Weet iemand mij iets meer over die verf te vertellen en vooral ook wat de naam van die verf in Frankrijk is? Of heeft iemand nog andere goede tips voor het vochtvrij maken van binnenruimtes? Bij voorbaat hartelijk dank. Gerti

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-02-14 21:28:28

Gerti,Ik weet niets over vochtwerende verf, misschien iemand anders die een reactie zal plaatsen. Maar ik zou beginnen de oorzaak proberen te verminderen.  Dat zou ik doen door de berg die tegen het huis staat wat weg te graven en zo diep mogelij de muur schoon te maken en er een waterdichte betonlaag ertegenaan te maken. Als je de grond weer teruglegt maak dan meteen een goot die het water dat van de berg afstroomt zijdeling wegleidt. Wat ik me ook afvraag is of er wel een goot aan het dak zit. Zo neen, dan zou ik die maar gan maken.  Zo nu hebben we de buitenkant zoveel mogelijk gedaan wat we konden en nu de binnenkant. Krap al de voegen tussen de stenen uit, maak alles goed schoon en brand in met water + portland. Daarna voegen met waterdichte cement (gewoon 1:3 cement - water)  Je zult nu zien, althans dat was bij mij zo, dat je het meeste vocht kwijt bent en als je nog niet tevreden bent dan kom je pas met je waterwerende verf. succes! Hans

avatar#3036
pieter
Berichten: 13
Reacties: 26

#2 Geplaatst: 2006-02-15 00:22:26

Gerti,

Wat je ook kan doen (in plaats van de "waterdichte betonlaag") is het aanbrengen van een laag bitumen. Bijvoorbeeld zoals de vloeibare bitumenmengsels die verkrijgbaar zijn als dakreparatie middel.

Wellicht is dit spul minder verkrijgbaar in Frankrijk dan in Nederland, vanwege het feit dat er maar weinig platte daken voorkomen.

Zoals Hans heeft aangegeven is het aanleggen (en onderhouden) van een goed drainage zo mogelijk nog belangrijker.

Vochtwerende verf aan de binnenzijde zal niet snel tot goede resultaten leiden. Het vocht zal de laag er langzaam maar zeker "van de muur afdrukken".

succes!

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#3 Geplaatst: 2006-02-15 08:48:07

Vloeibare bitumen zijn goed verkrijgbaar bij o.a. Leroy merlin en speciaalzaken. Worden veelal gebruikt om de vide sanitair (kruipruimte) funderingsmuurtjes waterdicht te maken.Kijk ook een in de catalogus van Chausson, of vraag eens bij een Point-P.

avatar#2878
jansen
Berichten: 2
Reacties: 74

#4 Geplaatst: 2006-02-15 10:32:17

Wij hebben een huis in de Hte Savoie, ook tegen een berg aan gebouwd (je kunt bij ons achter rechtsreeks de ( hooi) zolder, tweede verdieping, oplopen)

Wat hier wordt gedaan bij het bouwen van een nieuw huis in een helling is het aanbrengen van een zeer stevige, kunststof, mat, die gewoon per meter te koop is bij de bouwmaterialenhandel ( hier Tout Faire).

Als je nu toch gaat graven is dat wellicht een simpeler oplossing.

Wel altijd de hierboven aanbevolen waterafvoer maatregelen treffen.

Wij hebben daartoe, naast goten boven de grond, in de grond drainagebuis ( ook bij Tout Faire te koop ) omwikkeld met non woven doek tegen het dichtslibben, aangebracht dat naast het huis uitmondt op een plek waar het geen kwaad kan.

De ervaring leert immers dat ook onder de oppervlakte water kan stromen.

avatar#3281
Gerti
Berichten: 4
Reacties: 3

#5 Geplaatst: 2006-02-15 15:50:56

Hartelijk dank voor de reacties. Inderdaad is het natuurlijk het beste de oorzaak aan te pakken en bedankt voor de tips daarvoor. Helaas kunnen we aan 1 kant van het huis er niet bij om grond weg te graven en kunnen we derhalve aan die buitengevel niets doen. Aan de zijkant van het huis kan het wel en dat gaan we dus ook zeker doen. Goten zijn aanwezig en het huis is betrekkelijk jong (25 jaar oud) en is goed onderhouden. Ik heb zelf het idee dat het vochtprobleem ook gedeeltelijk van binnenuit wordt veroorzaakt doordat er geen goede ventilatie is, dus ook dat gaan we aanpakken. We zullen zien of het gaat werken...

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#6 Geplaatst: 2006-02-15 16:08:28

Je moet inderdaad wel zeker weten waar het vocht vandaan komt. Ik heb zelf een isolerende voorzetwand geplaatst en de spouw geventileerd. Voldoet nu al 4 jaar.