Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ISDN, RNIS aansluiting

Auteur Bericht

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#0 Geplaatst: 2006-02-15 20:53:41

In onze nieuwe woning willen wij graag een ISDN aansluiting (RNIS, numeris), uiteraard vanwege de snelheid van de internetverbinding maar ook vanwege de mogelijkheid om te bellen en te internetten. Kan iemand mij zeggen hoe dit in zijn werk gaat en wat de kosten (ongeveer) zullen zijn? Bij voorbaat hartelijk dank, vriendelijke groeten, Paul Subelack

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#1 Geplaatst: 2006-02-15 22:37:15

Ik ben indertijd naar een FT winkel gegaan om een abo af te sluiten en een ISDN modem (plm €90) voor de PC te kopen, want een gewoon modem werkt natuurlijk niet. FT komt dan (gratis) een numeris kastje installeren waarop je je PC aansluit en een gewone (analoge) telefoon. Er is nog een 2e telefoon/fax aansluiting en je krijgt voor alle 3 aansluitingen een apart telefoonnummer. Het kastje wordt overigens vast aangesloten op de FT kabel (niet via een stekker: dat zou micro-coupures kunnen opleveren, aldus de technicien) dwz dat je bij onweer het kastje niet kunt loskoppelen. Binnen 3 maanden gingen dus 2 kastjes kapot door bliksemschade. FT komt die wel herstellen maar brengt wel de nieuwe kast (plm €200, als ik me goed herinner) in rekening. De verzekering dekte de schade wel, maar omdat er 2 sinistres in één jaar waren ging direct de premie fors omhoog.....Omdat je voor de internet verbinding ook nog telefoontikken moet betalen, had ik een (wanadoo) Acces Libre met een forfait van 72 uur per maand afgesloten (was €20 per maand, geloof ik)Kosten: dubbel telefoon abonnement dus 2x plm €14 per maand plus tikken voor telefoongesprekken, tikken voor internet verbinding als bij gewone telefoonlijn. Tenslotte moet je je duidelijk laten uitleggen of RNIS in jouw specifieke situatie wel zin heeft. Als je heel erg ver van de centrale woont is ook RNIS/ISDN gevoelig voor storingen, en heb je er meer last dan gemak van. In mijn omgeving heb ik daar de nodige voorbeelden van gezien. kortom, het is beter en wat sneller dan internetten via een standaard modem en analoge telefoonlijn (ook qua bereikbaarheid) maar ben onmiddellijk op ADSL overgestapt toen dat in ons dorp beschikbaar kwam. Het laagst geleverde ADSL debit is altijd nog vele malen sneller dan ISDN. Als er geen ADSL is of komt, ja dan is RNIS te prefereren boven een gewone analoge lijn.En àls je ADSL overweegt, en meerdere PC's hebt (in een netwerkje bv) koop/neem dan niet een USB modem, maar een modem/routeur, dat is veel makkelijker in het gebruikKo Vijn

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-02-16 18:47:58

De Franse versie van ISDN wordt eigenlijk niet meer gebruikt. Een heel gedoe met modems en extra kosten. Je neemt of twee telefoonlijnen of je wacht tot jouw stulp à la campagne ook ADSL krijgt. Telefoneren kan ook gratis via internet met Skype en nog enkele andere aanbieders: Wengo, Myvox, Phonesystems en Annatel zijn enkele van deze Franse aanbieders, van wie de software om te kunnen telefoneren tussen twee computers van internet is te downloaden (télécharger).

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#3 Geplaatst: 2006-02-17 11:47:39

Quote/ En àls je ADSL overweegt, en meerdere PC's hebt (in een netwerkje bv) koop/neem dan niet een USB modem, maar een modem/routeur, dat is veel makkelijker in het gebruik /Quote.

Ik dacht dat bij Wanadoo nu ook de mogelijkheid bestaat om een ethernetmodem te kiezen inplaats van een USB modem. Dat heeft verreweg de voorkeur omdat hier door de modem zelf de verbinding onderhouden wordt i.p.v. door de computer.

Tussen de modem en de computer kan dan weer een eenvoudige Router/Switch (+/- 50 euro) aangesloten worden waardoor je 4 vaste en een draadloze verbinding erbij hebt. Zie bijvoorbeeld eens hier:

http://www.smc.com/index.cfm?event=viewProduct&localeCode=EN_NLD&cid=5&scid=&pid=1506

De draadloze Wanadoo modem geeft nogal eens problemen.

Rob.

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#4 Geplaatst: 2006-02-17 15:21:30

Koop altijd een router (alleen als je er verstand van hebt draadloos). Koop hem niet bij Wanadoo, maar in een lokale computerzaak, via het internet als je dat al kan, of in Nederland.

ISDN is een tijdelijke oplossing. Kijk na wanneer je ASDL krijgt. Is dat binnenkort wacht dan op ASDL.

Met ISDN kan je niet via het internet (fatsoenlijk) bellen. Je kunt dan beter via een vooloopnummer bellen. Zie mijn thread 'GOEDKOOP BELLEN'

(Ik ben op vakantie, nou ja, in NL en heb niet alle gegevens bij de hand, maar als je vragen hebt dan stel je ze maar.)

Het regent alsmaar hier, en wat zijn de huizen verschrikkelijk warm in NL...... :-(

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#5 Geplaatst: 2006-02-18 12:36:19

Een aantal weken geleden heb ik ook op dit forum om raad gevraagd betreffende internetten. Ik heb nu ook ADSL en Paul, ik zou ook zeker wachten op ADSL (tenzij dat nog heel lang gaat duren). Ik heb wel voor een USB modem gekozen omdat ik van heel veel mensen slechte ervaringen hoorde over het draadloze modem. Ook is mij verteld dat iemand in de buurt jouw signaal kan gebruiken en ook dan in je gegevens kan kijken, is dit waar ??? in elk geval heb ik een modem en omdat ik zelf niet zo handig ben een door een jonge IT-er een netwerkje laten maken (we hebben 2 PC's) dat werkt prima. Ik heb als modem de Thompson Speedtouch welke mij is aangeraden als een van de beste. Kostte 79 euro. En voor een netwerkkaart inbouwen en alles installeren en gebruiksklaar maken betaalde ik 69 euro, zou ik zelf geen uren voor willen prutsen.