Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Brandblussers

Auteur Bericht

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#0 Geplaatst: 2006-02-16 10:15:03

Voor onze gites en restaurant moeten we een groot aantal nieuwe brandblussers aanschaffen (of de oude evt. laten keuren). Weet iemand 1) Hoeveel brandblussers je moet hebben p.gites of per hoeveel personen? 2) Waar je deze het beste kunt aanschaffen (zekers als je er meerdere nodig hebt) 3) Waar je deze het beste kunt laten keuren (er staat op de oude wel een bedrijf vermeld maar dat is totaal niet in de buurt)   Alvast bedankt!   Gijsbert

avatar#3503
DomPPerignon
Berichten: 3
Reacties: 3

#1 Geplaatst: 2006-02-27 20:33:24

Oi,...

Ik heb geen flauw id hoeveel je er nodig heb.. maar ik zou U aanraden om contact op te nemen met Gites de France http://www.gites-de-france.fr/fr/index.htm

Die weten dat wel...

mvg,

Caspar

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#2 Geplaatst: 2006-02-28 09:13:16

Gijsbert,

Ook ik heb geen idee hoeveel stuks er aanwezig moeten zijn.

Maar ik wil je aanraden om géén poederblussers aan te schaffen, omdat het gebruik hiervan grote schade aanricht aan alle elektrische apparaten, meestal zijn die na gebruik van een poederblusser onherstelbaar beschadigt.

Betere alternatieven zijn schuimblussers en CO2 blussers.

Helaas zijn schuimblussers en CO2 blussers wel duurder dan poederblussers, maar zoals hiervoor te lezen de kosten van het gebruik van een poederblusser zijn achteraf ook hoog.

Met vriendelijke groet,

Rob

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#3 Geplaatst: 2006-02-28 10:19:47

Gijsbert,

In de "pages jaunes" of op het www , onder  "protection incendie" / extincteurs vindt je ongetwijfeld mensen / bedrijven die je kunnen adviseren.

Vraag ook eens bij de plaatselijke brandweer of ze niet iemand kennen. Er zijn veel professionele brandweermannen die na hun "brandweerman - carrière " (vaak 15 jaar) advieswerk op dit gebied doen. Die weten echt waarover ze praten.

Je bent waarschijnlijk verplicht een professioneel bedrijf in te schakelen. Zij bekijken je bedrijf, hoeveel en welk type brandblusser er op welke plaats voorgeschreven is. Zij verstrekken ook een "Carnet de sécurité" waarin de diverse brandblussers beschreven staan en hun onderhoud gevolgd wordt (1 keer per jaar). (carnet ook vaak weer gevraagd door de verzekering).

Ik begrijp dat er kostenoverwegingen kunnen zijn bij het kiezen van de blusser, maar de soort brand die eventeel bestreden moet is doorslaggevend.

Ik ben één keer een buurman te hulp geschoten waar brand uitbrak. Blij dat ik de toen de goeie brandblusser had.

Groet.