Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

hulp gezocht bij regelen nalatenschap grond

Auteur Bericht

avatar#5528
Anita M.
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-02-17 17:29:05

Bij het overlijden van mijn vader ruim 10 jaar geleden, is niet in de erfenis meegenomen een stuk grond in zuid-frankrijk wat gezamelijk eigendom was van mijn ouders. Nu heb ik contact gezocht met de notaris waar de originele aankoopakte ligt, en hem gevraagd wat te doen om het een en ander te regelen. Hij vertelde mij dat ik via een nederlandse notaris alles in orde kan maken. Volgens mij jaagt hij ons ongewild op extra kosten. Waarschijnlijk probeert hij zo de taalbarriere te omzeilen? Misschien dat iemand ons raad kan geven, of wellicht is er iemand die ons kan helpen?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-02-19 18:29:52

Ik zou advies vragen bij NL deskundigen die zich in deze Franse kwesties hebben verdiept. Ik zal je privé de adressen mailen.

Wim