Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nieuwe erfrecht in Frankrijk?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-02-18 18:08:51

Ik hoorde van vrienden dat de erfrecht gaat wijzigen ??   Wat - wie - wannneer ?   Dit in veband met het misschien moeten trouwen voordat wij emigreren :~)) Jenny    

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2006-02-19 09:01:18

Trouw uit liefde kind, niet voor de Fransen :-))

Alvast proficiat!!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-02-19 11:39:54

'Trouw uit liefde...' klinkt schattig, maar na het wegpinken van een traan blijkt het een niet terzake doende opmerking te zijn :-))

De werkelijkheid is, dat je als ongetrouwd stel geen huis in Frankrijk moet kopen, omdat je bij het voortijdig overljden van een van de partners, gewoon de (excusez le mot) de lul bent.

Wij zelf gaan op korte termijn (als gevolg van een gesprek met een zeer deskundige notaris) ons huis in Frankrijk verkopen en in een andere vorm weer aankopen omdat de huidige vorm van gedeeld eigendom onverantwoordelijk is voor de achterblijvende partner.

Er zijn mogelijkheden om het goed te regelen:

=> een NL stichting (niet een SCI in Fr !!) ,

=> Tontine (kijk op deze site)

zijn de twee meest voor de hand liggende oplossingen, maar ga van het ergste uit en regel het vooraf 100% zeker en goed.

En denk erom een geregistreerd partnerschap geldt in Frankrijk niet als huwelijk en lost dus niets op, evenals de SCI dat niet doet.  Dat ondanks wat anderen je vertellen. 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2006-02-19 18:26:12

Voordat de PACS bestond (samenlevingscontract, zie elders op deze site onder Erfrecht), betaalde de overblijvende partner van niet getrouwde stellen 60% successiebelasting. Bij de laatste wijziging van het Franse erfrecht per 1 juli 2004 is de positite van de overblijvende partner iets verbeterd:

Algemene aftrek van 57.000, daarna 40% over de schijf tot 15.000 en 50% over hogere erfenissen/schenkingen.

De situatie is echter nog lang niet te vergelijken met die van een gehuwd paar (het homohuwelijk wordt (nog) niet erkend in Frankrijk).

Wim