Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

badkamervloer

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-02-21 19:40:57

Ik ben voornemens een badkamervloer aan te leggen met lewis platen. Nu wordt de badkamer ongeveer 3m x 4m.   Nu lees ik in dit forum dat het ook mogelijk is om met underlayment te werken.   Gezien de grootte van de vloer zal ik over de lewisplaten een laag beton moeten storten van ongeveer 75 mm (volgens voorschriften). Of is 50mm voldoende?   Ik vraag me nu dus af of het niet makkelijker is om alsnog voor underlayment te kiezen. Is het nu echt zo dat wanneer je elastische tegellijm en voegenspecie gebruikt dat je een goed resultaat krijgt? Hierbij uiteraard rekening houdend met hetgeen in eerdere commentaren vemeld staat.   Nog een vraag: Is het lichtgewicht beton van BEAMIX ook in Frankrijk te krijgen. Zo ja, hoe heet het daar en waar kun je het kopen?

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#1 Geplaatst: 2006-02-21 22:30:18

Ron,

Er zijn eerdere discussies terug te vinden over dit onderwerp binnen deze rubriek. Daar lezend kun je wat nadere info verkrijgen over gewenste diktes en verdere verwerkings- en constructie adviezen. 75 mm dik beton op een verdiepingsvloer is een stevig gewicht!

Lichtgewicht beton van Beamix ben ik LDF nog niet tegengekomen. Wat wel te verkijgen is, is Perlibeton. Een toeslag in de vorm van lichtgewicht korrels die bij eenzelfde laagdikte een veel lichtere vloer opleveren.

Werken met underlayment of OSB (iets goedkoper) kan bij juiste verwerking ook tot goede resultaten leiden. Belangrijk daarbij is dat je een zo stijf mogelijke constructie krijgt.

Jeroen B, 62 

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#2 Geplaatst: 2006-02-23 20:53:39

Er bestaat ook een product van GRANULAND, geadverteerd als bio-beton. Hier in de Dordogne zijn hun producten (kant en klare lichte beton en behandelde houtsnippers als toevoeging voor een normale beton) verkrijgbaar bij de professionele vakhandel. Ik heb de houtsnippers zelf gebruikt, ook voor een badkamervloer, en gewoon een goed resultaat, makkelijk te verwerken en goede handleiding op de zakken. Dit kan gestort worden op de bekende lewisplaten of op polystyreen platen.

Hun adres:

Granuland

BP 51

40110 Morcenx

Tel. 0558081174 Fax. 0558078221

email: granuland.isolation@libertysurf.fr

Groet, Kees