Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

nederlandse rente en dividend opgeven in frankrijk

Auteur Bericht

avatar#3484
gideon
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-02-21 23:01:17

Vraagjč. Moet ik rente ,in nl ontvangen opgeven in frankrijk en hoeveel belasting wordt hier eventueel over geheven? Hoe zit dat met dividend van beursgenoteerde aandelen, waarop in nl al dividendbelasting is geheven, moet dat opgegeven en mag ik hier dan ook nog wat afdragen? Ik heb begrepen dat er bij verkoop van aandelen(nederlanse rekening) ook belasting wordt geheven over de eventuele winst. Klopt dit en hoeveel dan wel?  

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2006-02-22 12:29:40

Dag Gideon,

Ik mag mij niet voordoen als deskundig ter zake, maar ik heb deze vragen zelf al eens moeten beantwoorden toen ik in Frankrijk woonde. Ik neem aan dat je hoofdverblijf in F is, zodat je inderdaad in F in alle opzichten belastingplichtig bent. Je moet al je inkomsten, ook al zijn die elders genoten, in F opgeven. Dat geldt voor rente en dividenden ook. Aan de bron ingehouden belasting, zoals dividendbelasting is aftrekbaar en moet als zodanig worden opgegeven. Alleen als je dividend hebt genoten in landen waarmee F geen belastingverdrag heeft (dat zijn alleen exotische landen) dan heb je pech. Het Franse belastingstelsel kent inderdaad de zogenaamde belasting op de "plus value" (in engelstalige landen heet dat "capital gains tax"). Dat houdt in dat je over vermogenswinst belasting moet betalen; dus ook bij koerswinst van aandelen. Dat moet derhalve zorgvuldig worden bijgehouden. Overigens word je met al deze vragen door het belastingformulier prima bij de hand genomen. Mijn ervaring is dat een kind de was kan doen. Voorts zijn medewerkers van de lokale belastindienst niet te beroerd om het uit te leggen, inclusief tips voor belastingvermindering.

Succes,

jacob