Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Frans rijbewijs

Auteur Bericht

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#0 Geplaatst: 2006-02-22 20:13:15

Ik heb nav mijn bekeuring voor te hard rijden een schrijven gekregen dat ik op het politiebureau moest verschijnen. Vandaag zijn we daar geweest. Nu zeggen ze dat ik een frans rijbewijs moet halen. Omdat ik een bekeuring heb gehad, en omdat een fransman voor deze bekeuring punten van zijn rijbewijs af zou moeten halen. Om die reden zeggen ze dat ik nu verplicht ben een frans rijbewijs te halen. Echter mijn vrouw is gedetacheerd voor sowieso 3 jaar hier in frankrijk. Zij betaalt dus sociale lasten in Nederland en ontvang salaris uit Nederland. Ik heb hier geen baan. Weten jullie hier meer over? Over een paar maanden moet ik uitsluitsel geven, heb ik dat niet dan moet ik een frans rijbewijs halen anders word ik vervolgd.   ik denk dat ze me nooit kunnen verplichten een frans rijbewijs te nemen(schengen accoord)   Oh ja ik reed 73 op een weg waar ik 50 mocht.   Graag meer info als iemand het weet.   Salut, Michael van opstal

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#1 Geplaatst: 2006-02-22 20:51:58

Ja, de Franse overheid wil als je hier permanent woont dat het Nederlandse rijbewijs wordt omgewisseld voor een Frans exemplaar. Je kunt enorm op je strepen gaan staan en in principe is het niet verplicht, maar de Fransen houden nu eenmaal hun eigen regels aan.

Het is eenvoudig om te wisselen. Je moet wat papieren invullen die je kunt halen bij de prefectuur, zij vertellen je ook welke papieren er verder nog gevraagd worden , altijd een factuur van France Telecom of justificatif de domicile als bewijs dat je hier woont. De rest weet ik niet zo exact want voor mij is het al heel lang geleden, maar bij de prefectuur vertellen ze je dat wel. Je krijgt daarna je franse rijbewijs thuisgestuurd. Het voordeel is, je betaalt er niets voor en het blijft je levenlang geldig. Je hoeft niet meer naar Nederland om je rijbewijs te verlengen/vernieuwen.

Mocht je weer in Nederland gaan wonen, kun je het weer omruilen voor een nederlands exemplaar. Succes !

avatar#3419
wim80
Berichten: 2
Reacties: 13

#2 Geplaatst: 2006-02-22 22:00:21

kosten zijn 3.80 Euro !!!

Voor vrachtwagen extra keuring 24.50 euro

Heb mijn Ned rijbewijs 1 maand geleden omgewisselt ....

geen bekeuring maar was niet meer te lezen.

En......... je krijgt je motorrijbewijs tot 125 c.c erbij!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2006-02-25 13:07:29

Ik denk dat de Franse politie gelijk heeft. Dat omwisselen van NL naar FR is inderdaad nodig om het Fransen puntensysteem te kunnen toepassen. Je bent, al dan niet gedetacheerd, ingezetene van Frankrijk, omdat je in dat land je economische en sociale leven leidt.

Wim

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#4 Geplaatst: 2006-02-27 14:43:47

Hallo,Hetgeen Wim hier schrijft wordt ook nog eens bevestigd op de site van de nederlandse ambassade in Frankrijk...dus d'r zit niets anders op lijkt me zo.Overigens heb ik zelf absoluut niet de ervaring dat de fransen je proberen een frans rijbewijs op te dringen, zoals hier eerder verteld werd. Misschien heeft het met de regio te maken, misschien ligt het maar net aan de persoon waarmee je spreekt.(bij het openen van een bankrekening (2005) werd me eens om mijn inreisstempel naar Frankrijk in mijn paspoort gevraagd...tsja, daar had ik eventjes niet zo snel een antwoord op, met name omdat ik dacht dat ik door de betreffende jonge(!) employée gigantisch in het ootje genomen werd).groeten en rij voorzichtig...Arthur

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#5 Geplaatst: 2006-02-27 20:08:21

bericht aan Michael van Opstal,

Je vragen over de afhandeling snelheidsovertreding zijn op het forum al voldoende beantwoord. Toch nog een dringend verzoek aan je. Zou je in de toekomst je wel zo ongeveer aan de snelheidsbeperkingen willen houden? 50 Km/h lijkt in de bebouwde kom, en dan met 73 km/h daar doorheen stuiven.... bedankt alvast. PS ik verloor recent kort na elkaar 2 goede bekenden in het verkeer, doet nog steeds een beetje pijn, vandaar. Dit

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#6 Geplaatst: 2006-02-28 23:43:04

dit, de vraag van michael gingen niet over snelheidsovertreding... dus je middel heiligt het doel: je twee goede bekenden die door een verkeersongeluk omkwamen hier gedenken. michael bekent hier een verkeerszonde (die miljoenen malem per dag wordt begaan), maar dat was zijdelings ten opzichte van zijn vraag. misschien kun je een aparte campagne (en thread hier) beginnen over normen en waarden in het verkeer? (ik ben tweemaal bijna verongelukt in het verkeer en dat had niet met snelheidsovertreding te maken..)

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#7 Geplaatst: 2006-03-01 20:35:57

aan dick,

Het is niet mijn bedoelig normen en waarden te verdedigen. Ik verzoek slechts bij deze (aan iedereen) zich een beetje verstandig te gedragen in het verkeer, zodat het er weer een stukje veiliger op wordt. Zelf ben ik dol op hard rijden, maar laat dit achterwege o.a. om niet met omwisseling rijbewijs en direct opeisbare boetes etc geconfronteerd te worden. Zie ook berichtje van laatst op homepage over strengere verkeerscontroles in FR. Ik ben blij voor je dat de 2 keer bijna verongelukken goed zijn afgelopen. Voor iedereen: veilige thuiskomst, Dit    

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2006-03-04 20:03:47

Hallo,

Wij zijn voorgoed op 4 november 2005 geemigreerd en willen dus ook ons rijbewijs inwisselen voor een frans rijbewijs. Zijn daar werkelijk geen-bijna geen kosten aan verbonden? Je moet dan zeker wel zorgen voor 2 of 4 pasfoto's en die bij de Prefectuur inleveren. Kan iemand mij hier meer over vertellen svp?

Ben je dan ook tijdelijk je rijbewijs even kwijt en hoelang?

Wat heeft men allemaal nodig bij de Prefectuur?

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#9 Geplaatst: 2006-03-05 14:53:33

Je rijbewijs wordt omgewisseld bij de prefectuur en er zijn inderdaad weinig kosten aan verbonden. Ik dacht niets, maar zoals je hierboven kunt lezen moet je toch een aantal euro's betalen. Wat je aan papieren nodig hebt, weet ik niet zo precies meer want voor mij is het al lang geleden, maar inderdaad foto's. Het beste kun je even bij de prefectuur langsgaan of bellen. Je bent je rijbewijs even kwijt maar je krijgt van de prefectuur een tijdelijk formulier cq bewijs, zodat je gewoon kunt blijven rijden. Hangt af hoe druk de prefectuur het heeft, maar het duurt een week of 2.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#10 Geplaatst: 2006-03-05 23:29:24

Het kost wel wat, dat omwisselen. Lees informatie op deze website op http://www.infofrankrijk.com/pagina/De+auto/397/#409

Wim

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#11 Geplaatst: 2006-03-20 15:02:19

Nou na lang getelefoneerd te hebben en vele mensen gesproken te hebben zijn we eruit…..

Dat de gendarmeries me een Frans rijbewijs wilde laten halen (omruilen) omdat ik een snelheidsovertreding heb begaan klopte dus niet….

Wel heb ik het omgeruild, enkel en alleen om de reden dat het in zéér korte termijn verliep en ik sowieso het rijbewijs hier ter plaatse moet verlengen. En dat betekent dan omruilen van Nederlands naar Frans.

Al met al ,alles is geregeld en ik rijdt niet meer te hard!

Bedankt voor de tips en info.

O, ja het rijbewijs is geheel GRATIS.

Salut,

Michael van Opstal

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2007-03-05 01:09:31

Er is nog een erg groot voordeel Michael,

Als je nog eens een paar keer in NL komt én om de haverklap wordt aangehouden door politie/douane van wege de BPM je carte grise en fr. rijbewijs geven...geen woord Nederlands verstaan (zogenaamd!) ben je binnen 5 min. van hun af! Haha.

Groeten van,

Erik