Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Septic tank legen

Auteur Bericht

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#0 Geplaatst: 2006-02-28 10:12:37

Hallo,   als ik mijn septictank wil laten legen door een professioneel bedrijf, waar moet ik dan zoeken?   hartelijke groet, Gijsbert Schutten

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-02-28 16:31:49

In de pages jaunes zoeken onder Assainissement (vidange, curage, dťbouchages fosses septiques).

Wim

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#2 Geplaatst: 2006-02-28 19:33:19

Waarom een professioneel bedrijf ? Dat moet geloof ik in de toekomst wel, maar nu nog niet. Bij ons doet de buurman (een boer) altijd de fosse septic legen, betalen we 20 euro of zo voor, terwijl een professioneel heel wat meer zal rekenen.

Dus Gijsbert heb je geen buurman die het kan doen ??

Of ben ik nu echt weer typisch nederlands : lekker zuinig ??

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#3 Geplaatst: 2006-02-28 23:57:58

Pardon? Doet jullie vriendelijke buurman dit 'altijd'? Een goed onderhouden fosse septic hoeft eigenlijk nooit geleegd te worden. Alleen na lang ongebruik of bv gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen of verkeerd WC papier.

Onze eigen vriendelijke buurman raadde aan er in zo'n geval een hele kip ('Vivant?' 'Si vous voulez') in de fosse te kiepen om het bacteriepeil weer op - ahum - gezond niveau te krijgen ;)

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#4 Geplaatst: 2006-03-02 12:36:52

Nee ik weet dat het niet "altijd" hoeft, maar wij laten  dit toch iedere 2 jaar doen om problemen te voorkomen. Bovendien is het wel zo dat met de nieuwe reglementen die gaan komen voor de fosse septic, de overheid eist dat je iedere 2 jaar je fosse door een professioneel laat legen. Je moet de fakturen bewaren want er kan een inspecteur naar vragen. Dit heb ik gehoord op een bijeenkomst die is gehouden hier in ons dorp om de mensen op de hoogte te brengen van alle nieuwe regels en voorschriften. Dus ons idee om iedere 2 jaar te legen was zo gek dus niet.

Ja van die kip dat ken ik ook, werd vooral op de Antillen gedaan.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#5 Geplaatst: 2006-03-02 13:04:53

Lida, even Googlen en ja, de huidige regelgeving stelt nu om de 4 jaar, en volgens jou dalijk dus om de 2 jaar. Dat wist ik niet. Weet jij of dat in alle gevallen geldt (uitzonderingen?), dus ook voor fosse toutes eaux, ook voor op het platteland, etc.?

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#6 Geplaatst: 2006-03-02 13:30:14

Staat er 4 jaar ?? Ik heb begrepen iedere 2 jaar. En ja het geldt voor iedereen, juist ook op het platteland waar iedereen de komende tijd moet overgaan op een fosse toutes eaux, dat wordt verplicht. Maar ik heb wel begrepen dat de overheid daar een aantal jaren voor uittrekt om dat allemaal gerealiseerd te krijgen. Ik weet niet welk departement je woont, maar hier in NormandiŽ wordt daar al druk aan gewerkt. Iedereen krijgt dit jaar een inspecteur langs, die gaat vertellen of je installetie wel of niet aan de eisen voldoet. Zo niet, krijg je een bepaalde periode om de boel conform de regels in orde te maken, waarop je weer een inspecteur op bezoek krijgt om dat weer te controleren.

Eerlijk gezegd snap ik nog niet hoe men dat allemaal voor elkaar wil krijgen, want er zijn hier veel arme bejaarde boeren die geen geld hebben om een fosse voor zo'n slordige 4000 euro aan te laten leggen.

Maar goed, de nieuwe regels gelden dus voor iedereen !!

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#7 Geplaatst: 2006-03-05 11:06:56

Beste Lida en Richard,

na mijn time-OUT lees ik jullie discussie.

Er gaan blijkbaar twee dingen door elkaar:

- Als het anaŽrobe becteriŽle proces tot stilstand gekomen is gooide men er een levende of dode kip in, nu koop je …parcyl en spoelt dat door de WC.

- Maar omdat in een fosse toutes eaux ook stoffen terecht komen die niet door de bacteriŽn afbreekbaar zijn onstaat er ook drab dat van tijd tot tijd verwijderd moet worden. Dit was haast geen probleem bij een echte ouderwetse fosse septique waarop alleen de poepdozen aangesloten waren. Maar bij een fosse toutes eaux en de huidige huishoudelijke gewoontes ontstaan er meer problemen.

Een boer uit ons dorp heeft een pomp die hij op zijn traktor kan zetten om de fosses van de buren te legen. Hij doet dat overigens bijna gratis omdat het slib voor hem ook een waarde heeft. In hoeverre dat in de toekomst nog toegestaan is weet ik niet. Onze fosse die sinds de aansluiting op het openbaar riool niet meer operationeel is moet dit jaar geleegd en dan met puin volgestort worden.

Lida,

het financieringsprobleem.

De Nederlandse aanpak hiervan is anders. Waar de gemeente geen riool kan of wil aanleggen worden de kosten van een individuele fosse toutes eaux door het rioolbedrijf voorgeschoten dat dan rioolrechten mag heffen alsof het betreffende perceel op het openbaar riool aangesloten was. Slimme financieringstruc, en overigens wordt aan de actie honderdduizenden Nederlandse percelen (en woonschepen) van openbaar riool of septic tanks te voorzien niet al te veel ruchtbaarheid gegeven om niet de hele wereld erop te attenderen dat in Nederland 'gidsland in waterbeheer' anno 2006 nog veelvuldig op het oppervlaktewater gelost wordt.  Want ook Nederland moet binnenkort aan de Europeese normen voldoen.

Christian von KlŲsterlein

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#8 Geplaatst: 2006-03-05 14:36:42

Wij hebben een toutes eaux, dus Christian nu ik jouw verhaal lees, niet zo gek dat wij hem toch iedere 2 jaar laten legen. Onze buurman die hem leegt, vond het altijd overdreven en eigenlijk niet nodig.

Ik gebruik inderdaad ook regelmatig Eparcyl.

Misschien bestaat er in hier in Frankrijk ook wel zoiets als financiering voor mensen die het niet meteen kunnen betalen, maar op die voorlichtingsavond heb ik daar niets over gehoord.