Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

mijn site publiceren

Auteur Bericht

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#0 Geplaatst: 2006-03-02 12:57:45

Wij verhuren een gîte en ik heb daar een website voor die staat op de gratis ruimte van pages perso van Wanadoo. Deze site heeft ooit een IT-er voor ons gemaakt, zelf heb ik er niet zoveel verstand van. Nu ben ik wel zover dat ik wat nieuwe foto's erin gezet heb (vervangen) in Microsoft Frontpage en wil nu deze nieuwe versie vervangen. Ik krijg allerlei windows  o.a. eigenschappen van externe website. Wat moet ik nu waar invullen ? er wordt gevraagd locatie van externe website. Moet ik hier nu het adres van Wanadoo invullen of mijn eigen site naam ? Krijg ook nog een window waarop staat dat bestanden "botsen". Ik heb al gekeken op de "aide" site van Wanadoo maar daar wordt niet stap voor stap uitgelegd hoe dat moet, alleen : nu kunt U Uw site met FTP op uw pages plaatsen. Mijn vraag is dus : kan iemand mij uitleggen hoe ik mijn gewijzigde site kan vervangen op het net ??

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2006-03-02 15:43:08

Dag Lida,

Dit gaat niet zomaar.

De foto's moeten met het webbouwprogramma waarmee de orginele website was gemaakt ingelezen worden.

Dan wordt daarvan weer een nieuwe webpagina gemaakt (index) en deze moet via een ftp server weer worden upgeload, incl. de nieuwe foto's.

Of een hele nieuwe website maken natuurlijk met: Dreamweaver, Frontpage of eenvoudig met Microsoft Publicer of zelfs Ms Word.

Succes Rob.

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#2 Geplaatst: 2006-03-02 16:49:15

Lida,

ik ga er vanuit dat je de oude versie op je eigen computer hebt en dat je die hebt aangepast en wilt uploaden.

In Frontpage moet je dan naar "web publiceren" gaan, vervolgens het internetadres intikken waar de oude pagina ook stond en dan het wachtwoord intikken (die heb je wel nodig, anders kan iedereen jouw site aanpassen en we weten inmiddels wat er dan kan gebeuren).

Als je eventueel (bij een andere hoster) een domeinnaam hebt, die 'doorschakelt' naar de echte site, moet je niet de domeinnaam intikken, maar die van de echte site.

Als je het oude bestand niet hebt, zul je inderdaad van nul af aan moeten beginnen. Ik heb een tijdelijke site gemaakt met Frontpage en echt moeilijk is het niet.

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#3 Geplaatst: 2006-03-02 19:37:14

Dank voor jullie reactie.

Ja inderdaad, ik had de site van mijn oude PC op CD rom gezet en deze weer teruggezet op mijn nieuwe PC. Daarna weer gekopiëerd naar Frontpage. En in Frontpage wat foto's vervangen door nieuwe foto's.

Nu begrijp ik dat ik dan mijn eigen internetadres moet intypen, maar je moet toch ook het adres van wanadoo aangeven ? dat is perso-ftp.wanadoo.fr of hoeft dat niet ?

Als ik namelijk "web publiceren" aanklik krijg ik een window met als hoofd : eigenschappen van externe website en wordt er om een FTP adres ook gevraagd.

Ik ga nu eerst maar proberen of ik het voor elkaar krijg als ik daar mijn eigen internetadres intyp.

Als het niet lukt, roep ik wel weer HELP !

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#4 Geplaatst: 2006-03-02 21:06:09

Lida, Voor zo ver ik weet kun je je website bij Wanadoo (ik zit daar ook) niet direct publiceren uit Frontpage mbv de opdracht Web Publiceren. Daarvoor moeten namelijk de Server Extenties zijn geinstalleerd, en Wanadoo ondersteunt dat niet voor de zg perso pages, alleen in het Premium pack. Ik gebruik zelf Frontpage dus alleen maar om de wijzigingen op mijn homepage te verwerken. Voor het plaatsen op de server van Wanadoo gebruik ik een FTP programma (File Transfer Program) Die zijn overal (gratis) op internet te vinden. Google eens naar bv WS_FTP, FTPExplorer of SmartFTP. Mijn vrouw loopt voor haar website weg met WS_FTP. In een FTP programma stel je éénmalig je profiel in (welke webserver, welke lokale map, wachtwoord ed) en daarna hoef je alleen nog maar op Connect (oid) te klikken, en vervolgens de overdracht te starten. Begin dus met het installeren van een FTP programma. Als je HTM met fotos op je homepage zet moet je, zoals Robert al schreef goed opletten dat HTM pagina ook op de webserver je fotos moeten kunnen vinden. Praktisch betekent dat je eigenlijk op je PC een submap in je web moet maken waar je de foto's bij elkaar zet. Op de webserver moet dat dan ook gebeuren. Als je je je HTM pagina's laat verwijzen naar allerlei verschillende fotomappen op je PC gaat het geheid mis als op de webserver diezelfde mappen niet benoemd zijn. Als je meer aanwijzingen of hulp nodig hebt, mail me dan privé op ko35@wanadoo.frsucces ermee....

avatar#3526
Ton
Berichten: 20
Reacties: 68

#5 Geplaatst: 2006-03-27 17:51:23

Lida,

Je schrijft dat je site al ergens staat. Geef me dan dat adres.

Staat niet in je profiel.

Als dat zo is kan ik hem er zo afhalen.

In principe heb je frontpage niet nodig. Zoals eerder gemeld wanadoo moet de serverextensies van frontpage ondersteunen.

Veranderen van je site kan zelfs met kladblok.

De foto's gaan met een speciaal gratis programma naar je website die je eerst maakt op je harde schijf.

Heb ik ook voor je.

Ook een FTP programma heb ik voor je.

Kan ik je allemaal mailen.

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#6 Geplaatst: 2006-03-27 20:22:34

Ton, dank voor je reactie. De website is voor de verhuur van onze gîte (alleen in de zomermaanden) en ik wil niet echt op dit forum ermee . We adverteren ook nog elders. Ik had al van Ko Vijn een uitgebreide mail gekregen met alle uitleg erin. Ben ermee bezig geweest, maar kwam er toch nog niet uit, ben een echte 0 wat dat betreft. Bovendien was ik bang om iets verkeerds te doen en dat mijn website dan helemaal niet meer werkt . Het enige dat ik wil veranderen zijn  een paar foto's. Er staan nog wat oude in welke ik wil vervangen door wat recentere foto's.  Niet echt dringend of zo, maar ik wilde gewoon kijken of ik het zelf voor elkaar kreeg.

avatar#3526
Ton
Berichten: 20
Reacties: 68

#7 Geplaatst: 2006-03-28 08:25:41

Lidia,

Je had een backup van je website op cd rom neem ik aan.

Je kunt wel inloggen met je FTP programma?

Dan is het moeilijkste voorbij.

Als je alleen bestaande foto's wilt vervangen door nieuwe foto's is het niet moeilijk meer.

Je kent de naam van de foto b.v.  iets.jpg die je wilt vervangen.

Dan open je de pagina  b.v foto .htm of foto.htlm waar de foto's opstaan in kladblok.

Je ziet dan een gewoon tekstbestand.

je zoekt de naam van de foto die je wilt vervangen en veranderd alleen de naam in het tekstbestand naar de nieuwe naam b.v. nieuw.jpg.

De nieuwe foto moet staan in de directory waar de oude foto ook stond.

De oude foto verwijderen uit dezelfde directory.

Daarna laad je de website weer op naar je provider.

Veel succes,

Ton

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#8 Geplaatst: 2006-03-28 09:27:43

Ja, alles staat al in smartFTP, maar ik was niet zeker of ik de foto's daaruit kon verwijderen. Had al nieuwe foto's klaar, de kleine versie die je ziet op de site en de grote versie (als je de kleine aanklikt). Moet dus wat meer lef hebben, maar omdat ik er niet veel van afweet ben je altijd bang iets verkeerd te doen en ik het daarna niet meer recht kan breien.

Bedankt Ton, ga binnenkort weer eens een poging wagen.

avatar#3526
Ton
Berichten: 20
Reacties: 68

#9 Geplaatst: 2006-03-28 09:42:00

Lida,

Misschien begrijp ik het niet goed.

Maar FTP programma doet niets anders dan de bestanden van je harde schijf naar je website bij je provider zetten.

succes,

Ton

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2006-04-02 17:14:30

hallo lida

Ik maak websites en als je wil wil ik wel even kijken naar je site

laat maar weten

gr yves