Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Huis Huren

Auteur Bericht

avatar#3526
Ton
Berichten: 20
Reacties: 68

#0 Geplaatst: 2006-03-06 13:10:08

Op dit forum nog weinig gevonden over een huis huren. Wij willen dat gaan doen, voor lange termijn. Hoe gaat het met de huurcontracten in Frankrijk. Zijn die doorlopend? Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen? Waar kunnen we eventueel meer informatie vinden over het huren van een huis.   m.vr.groet, Ton  

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-03-08 00:31:09

De Franse consumentenbond Que Choisir heeft zojuist een boekwerkje gepubliceerd waarin alles over het huren en de zogenaamde valkuilen daarvan is vermeld.

Het principe van huren verschilt overigens niet zo veel van dat in NL. Er is een huurcontract, je moet een waarborgsom storten en verder goed op het huis passen. De huurberscherming is zeer sterk.

De Special van Que Choisir ligt deze dagen in alle Maisons de Presse.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-03-08 08:30:57

Ton,

Een huis huren kan heel verstandig zijn. Vaak beter dan kopen. Als je 'hier in de buurt' (= Arriege en Aude) wilt huren, dan ken ik een aantal projecten met mooie huizen. Ze staan wel nagenoeg op een lotissemenm, maar daar is op zich niets mis mee. In ons dorp (Caudeval) worden binnenkort 2 huizen gebouwd voor de verhuur, die gewoon los in het dorp staan.

Als je een niet te groot huis zoekt, dan weet ik nog een nieuwbouwhuis (2 onder 1 kap) dat binnenkort klaar is met een zeer redelijke huur: Moulin Neuf 

Frankrijk stimuleert het bouwen van huurhuizen zeer effectief en er wordt daardoor 'als een gek' gebouwd.

Maar aanbod is groot en hoe dichter bij de grote stad hoe duurder uiteraard.

avatar#3526
Ton
Berichten: 20
Reacties: 68

#3 Geplaatst: 2006-03-08 09:34:41

Beste Wim HansenPiet,

Bedankt voor de snelle reacties.

Wij zoeken een appartement ,goed niveau,goed parkeren,goed uitzicht, behoorlijk balcon, 2 behoorlijke slaapkamers, in een straal vam ongeveer 20 km van Grasse .

m.vr.groet,

Ton

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#4 Geplaatst: 2006-03-08 10:36:10

aan de forumleden die zich over de huurvraag buigen,

Op PAPIER ziet het er ongeveer zo uit als in NL. Let op: in de PRAKTIJK heeft de huurder geen rechten. Een huisbaas kan zeer eenvoudig van zijn huurders af volgens de formele regels en hoeft naderhand niets te vrezen. Mijn verhaal heeft al in verschillende vormen op de site gestaan, dus dat is bekend.

Voor degenen, huurders dus, die tips nodig hebben, zoals o.a. pak nooit een aangetekend schrijven aan van je huisbaas, of weet goed het verschil tussen quitantie en recu'tje voor de betaalde huur etc etc, kan bij mij terecht, privemail dus. Verder veel geluk en o ja als een huisbaas met een jachtgeweer op je afkomt, kogelvrij vestje aan!!! Succes, Dit  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-03-09 15:56:11

Hoi,

Wellicht heeft iemand al eens het wiel uitgevonden en een huis gehuurd in Grenoble? Mijn vriend en ik gaan (nog niet helemaal zeker) verhuizen naar Grenoble en ik wil alvast uitzoeken hoe en wat omtrent huren. Wat zijn de prijzen en is er bijvoorbeeld een wachtlijst?

Groet, Eva

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2006-03-09 19:44:43

Hallo, wij zijn een gezin van 3 personen (man, vrouw en zoontje van 1) en mijn man gaat binnenkort in Orly werken. Nu zijn we op zoek naar een huurwoning in de buurt van Orly, Het mag er ook iets verder vandaan zijn, als dat veel scheelt in de huurprijs. Weet iemand waar ik moet beginnen met zoeken naar een geschikte woning voor ons gezin?

Vriendelijke groeten, Bianca.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-03-10 11:41:51

kijk eens op www.seloger.com

succes

frans

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2006-03-10 19:48:11

Als je werknemer bent in een Frans bedrijf is er de UESL, die naar goedkope huurwoningen voor je zoekt, www.uesl.fr

Verder is te raadplegen de site De Particulier Particulier, www.pap.fr. Ook de Franse makelaars bemiddelen in de huur en verhuur en vragen daar pittige commissies voor. Een lijst van de belangrijkste Franse makelaarskantoren is op deze site te vinden onder Huizen zoeken>Makelaars. Ten slotte zijn er huurbemiddelaars, de marchands de liste. In de pages jaunes zijn deze jongens en meisjes te vinden.

Wim