Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Website Rijksdienst wegverkeer Homologatie formulier downloaden

Auteur Bericht

avatar#3526
Ton
Berichten: 20
Reacties: 68

#0 Geplaatst: 2006-03-08 12:26:14

Hier http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/auto/in_en_uitvoeren/procedures_in_het_land_van_bestemming.htm   vindt u het formulier om een homologatieformulier voor het invoeren van de auto te downloaden.   m.vr.groet,   Ton

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2006-03-08 12:52:13

Heb je voor Frankrijk niet nodig, zie de overige forum items over dit onderwerp.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-03-08 15:15:25

Sorry, heb je wel nodig (maar wel in het Frans). Misschien is het elders op deze site anders genoemd. Ik heb de mijne moeten aanvragen bij hoofdkantoor Peugeot.

Zonder formuliet hebben ze niet de juiste (fiscale) gegevens.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#3 Geplaatst: 2006-03-08 15:22:12

Dat is niet het homologatie document maar de CVO (Certificaat van Overeenstemming, je hebt dan dus niets met de RDW te maken), nogmaals zie uitleg en ervaringen in eerdere topics omtrent dit onderwerp. Handigste blijkt om de auto pas na export naar Frankrijk (invoer in Frankrijk en dus verkrijgen van carte grise) bij RDW af te melden, deze maken na afmelding het restant (naar rato) aan betaalde wegenbelasting via de belastingdienst aan je over en verzoeken je de kentekenplaten te vernietigen. Aan de hierboven vermelde link heb je voor Frankrijk dus niets.

avatar#3526
Ton
Berichten: 20
Reacties: 68

#4 Geplaatst: 2006-03-09 08:03:34

Dit staat hierover op deze site. En dan de veel vaker toegepaste procedure om de bestaande auto mee naar Frankrijk te nemen als men naar dat land verhuist. De procedure: vraag bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Zoetermeer (Europaweg 205, 2711 ER) een zgn. homologatieverklaring (formulier met technische gegevens) aan; kenteken van auto daarbij opgeven (helpdesk 0900 07 39; niet te bereiken vanuit het buitenland, zoals een flink aantal andere instellingen met 0800- en 0900-nummers; altijd een kleine ramp voor Nederlanders in het buitenland, die dringend iets van een dergelijke instelling willen weten. Met 0031 598 39 33 30 is het vanuit het buitenland te proberen). De RDW stuurt dan een formulier op waarmee men een aantal documenten kan opvragen. Het voorblad is voldoende, de rest vindt men in Frankrijk niet interessant. Ga vervolgens naar het Hôtel des Impôts en vraag het certificat d'acquisition d'un véhicle terrestre à moteur en provenance de la Communauté Européenne par une personne non identifiée à la TVA. Meenemen: aankoopnota auto plus kopie, Nederlands kentekenbewijs plus kopie. Verder moet men de kilometerstand weten en het vermogen in CV. De rest van de procedure wordt verder afgewikkeld bij de prefectuur. · Kentekenplaten laten maken (plâques) en de verzekering regelen. Ten slotte, om de auto uit het Nederlandse bestand te laten verwijderen en de heffing van wegenbelasting stop te zetten: opsturen naar RDW in Nederland een kopie van het Nederlands kentekenbewijs, deel I en II en een kopie van de carte grise met de mededeling dat de auto in Frankrijk is ingevoerd.

Dit formulier moet je invullen en je krijgt het terug na betalen in de taal die je ook aan kunt geven.

Wat is nu juist en wat is nodig.

m.vr.groet,

Ton

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#5 Geplaatst: 2006-03-09 08:34:06

Wim's stukje behoeft duidelijk een update. Gebaseerd op eigen recente ervaring en die van andere forum genoten:- geen homologatie aanvragen RDW, RDW laten voor wat het is- CVO document bij fabrikant van de auto waar het om gaat aanvragen (hier staat o.a. de puissance fiscal op), dit kost geld, reken al gauw op ergens tussen 100-200 euro, soms via dealer, soms via hoofdkantoor in Frankrijk (afhankelijk van automerk)- met CVO doc., factuur auto, kopie rijbewijs, kentekenbewijzen, kopie domicilie (bijv. EDF) naar de prefecture voor de carte grise, carte grise kost afhankelijk van auto ook weer paar honderd euro, maar daarmee is je auto wel in Frankrijk geimporteerd- Franse autoverzekering regelen- Franse kentekenplaten aanschaffen, de NL kentekenplaten weggooien of an de muur hangen- kopie carte grise, kopie rijbewijs of paspoort opsturen naar RDW, die sturen bevestiging naar je terug en regelen met belastingdienst teruggave wegenbelasting.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2006-03-10 00:57:22

Dank voor de suggestie. Ik zal inderdaad de passage weer eens moeten checken op de actualiteitswaarde. Je blijft wel lekker bezig zo.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-03-10 08:33:56

Hier dan nog eens het concrete stappenplan voor het op een Frans kenteken krijgen van je Nederlandse of Belgische auto.

Situatie: Je officiele woonadres is nog in Nederland/Belgie maar je wilt toch een Nederlandse auto op Frans kenteken laten zetten en/of je woont permanent in Frankrijk.

Het stappenplan is recent (voor het laatst in augustus 2005) in de praktijk getest en het werkte probleemloos. Het kost wel wat tijd om al die loketten af te lopen.

Verder moet je (als je hier niet officieel permanent woont) niet of zo spaarzaam mogelijk in NL met die Franse auto rijden. Het wordt daar opgevat als (wegen)belastingontduiking en de boete + naheffing is zeer hoog! Hier in Frankrijk is het verder genieten: geen wegenbelasting en de verzekering ook nog eens goedkoper.

1 Certificact of Conformity aanvragen bij dealer/importeur (kosten en werkwijze verschillen per merk en is doorgaans duur)OF (goedkoper)Bij de dichtstbijzijnde DRIRE een 'Attestation d'indentification d'unvehicle importe conforme a un type communautaire' aanvragen (plm 64 euro).Het is slim om eerst dit formulier af te halen / te downloaden om het thuisop je gemak in te vullen. Je moet gegevens van/uit het typeplaatje, hetinstructieboekje en kentekenbewijs invullen. Let op: bij Drire accepteren zeuitsluitend betalingen per cheque!

2 Auto's ouder dan 3 jaar eerst laten keuren bij dichtstbijzijnde ControlTechnique (kosten 53 euro) Dit is een Franse versie van de APK-keuring.

3 Naar het Hotel des Impots (Belastingkantoor) gaan voor een Certificat d'Acquisition(kosteloos). Meenemen: kentekenbewijs, aankoopnota auto (bij oudere auto'shoeft dat niet), paspoort, bewijsstuk dat je hier in Frankrijk een adreshebt (een rekening van de EDF is voldoende).

4 Naar de (sous)Prefectuur met: CoC of Drire-document, evt. keuringsrapportControl Technique, cerificat van de Impots, paspoort, NL-kentekenbewijs,bewijsstuk dat je hier in Frankrijk een adres hebt (een rekening van de EDFis voldoende). Ze nemen je Nederlandse kentekenbewijs deels of helemaal in. Je kuntwachten op het Franse kentekenbewijs (carte gris) Dit geheel kost dan weerminmaal 100 euro (afhaneklijk van het fiscaal vermogen van de auto).

5 Met je Carte Gris naar een autoshop gaan voor het laten maken van dekentekenplaten (kosten 10 tot 25 euro per stuk, afhankelijk van welk soortje kiest).

6 Verzekering afsluiten

7 Kentekenplaten demonteren / Franse versie monteren

8 Resterende delen van NL kentekenbewijs en een kopie van het nieuwekentekenbewijs opsturen naar de RDW in Nederland met de mededeling dat deauto geëxporteerd is. Evt. teveel betaalde wegenbelasting krijg je terug.

Succes,Jan Willem

Auvergne

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#8 Geplaatst: 2006-03-10 09:29:17

Bij ons toch net even anders. Wat jij het Certificate of Conformity noemt is neem ik aan wat in het Nederlands het CVO heet. Dat hebben wij aangevraagd bij Citroen Parijs (kon niet in NL) eind vorig jaar, en we kregen van Citroen een Attestation d'identification pour vehicules importes conformes a un type national francais terug. Daar staan de benodigde technische gegevens op. Wij zijn dus helemaal niet bij de DRIRE langsgeweest. Ook het certificat d'acquisition hebben wij overgeslagen. En als ze al je kentekenpapieren innemen is een kopie ervan (die je natuurlijk van te voren hebt gemaakt van alles) opsturen naar RDW ook OK. Rest van je procedure klopt in ons geval (in Languedoc/Rousillon).

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2006-03-10 09:50:17

Jean-Paul,

In mijn stappenplan staat dan ook dat je OF naar de importeur OF naar de Drire kunt gaan.

Wat betaalde je overigens voor het document bij Citroen Parijs?

groet,

Jan Willem

Auvergne

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#10 Geplaatst: 2006-03-10 09:58:53

klopt, sorry, CVO kostte 120 euro (belachelijk natuurlijk), carte grise meen ik 250 euro voor citroen berlingo 2.0 diesel bestel.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2006-03-10 10:03:12

Wim,

Op je website staat bij het verhaal over het invoeren van een auto in Frankrijk nog steeds een onjuiste passage, namelijk:

"En dan de veel vaker toegepaste procedure om de bestaande auto mee naar Frankrijk te nemen als men naar dat land verhuist. De procedure: vraag bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Zoetermeer (Europaweg 205, 2711 ER) een zgn. homologatieverklaring (formulier met technische gegevens) aan; kenteken van auto daarbij opgeven..."

Deze gang naar het RDW is geldverspilling! In Frankrijk wordt deze homologatieverklaring namelijk niet geaccepteerd!!!

Met vriendelijke groet,

Jan Willem

Auvergne

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2006-03-10 10:04:47

Jean-Paul,

De keuze om bij de importeur dat document te verkirijgen is dus tweemaal zo duur als de gang naar de Drire, vandaar...

groet,

Jan Willem

Auvergne

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#13 Geplaatst: 2006-03-10 10:06:53

letterlijk een waardevolle tip!

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#14 Geplaatst: 2006-03-10 14:40:20

Dit het adres waar je het formulier van de DRIRE kunt downloaden:

http://www.drire.gouv.fr/national/vehicules/imp-voit2.html

avatar#5509
adrie
Berichten: 3
Reacties: 3

#15 Geplaatst: 2006-03-10 18:26:35

Ook een reactie van mij. Homologatieverklaring is weggegooid geld. Ben € 65.00 armer voor een formulier waar je in frankrijk niets aan hebt. R.D.W. beweert bij hoog en bij laag dat dit formulier volgens eur. regelgeving geldig is maar het wordt in frankrijk niet geaccepteerd. Omdat wij maar ong. 3 maanden per jaar in frankrijk verblijven heb ik de auto op ned. kenteken laten staan, bij de wegenbelasting geschorst en de verzekering loopt gewoon in nederland. Geinformeerd of dit problemen zou geven maar het wordt geaccepteerd zonder uitsluitingen! Wel elk jaar opnieuw schorsen in nederland!

groet A3.

avatar#5415
Chazelles
Berichten: 5
Reacties: 9

#16 Geplaatst: 2006-03-10 19:39:36

Ik ben op dit moment bezig om frans kenteken op mijn ( nu nog ) nederlandse auto te zetten en kan mij precies vinden in het verhaal van Jan Willem.

Het enige verschil is dat er voor mijn auto ( bouwjaar 1991 ) wel een aankoopnota noodzakelijk was. Deze mocht ik zelf in elkaar zetten ( particulier gekocht ) van de betreffende ambtenaar.

Groeten,

Gerard

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2006-03-10 19:42:18

Gerard,

Kijk, dat is nu nog eens service ;-)))

groeten,

Jan Willem

Auvergne

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#18 Geplaatst: 2006-03-10 19:51:49

De RDW is inmiddels nu wel zover dat expliciet wordt vermeld dat sommige Europese landen de homologatieverklaring niet meer accepteren. Dus de ervaringen hier genoemd kloppen. De tekst op deze website is inmiddels aangepast.

Wim