Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

EDF 2

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2006-03-09 17:59:24

Bonjour forum, Nog een vraag over het EDF. Ons huisje heeft (nog) geen elektriciteitsnet of groepenkast, wel is er een meter met 1 stopcontact. Geeft het EDF hiervoor alleen zoiets als"bouwstroom" af ( en hoe vraag je dat aan) of wordt er helemaal geen stroom gegeven totdat er een elektricien is geweest die alles eerst moet gaan aanleggen. Tenslotte heeft die persoon ook stroom nodig om een gaatje oid te boren. Willem

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-03-10 06:40:55

Bonjour Willem,Even naar de EDF gaan, wat formulieren ondertekenen, een RIB meenemen en bouwstroom wordt aangesloten. Wat je hebt staan heet een boite de chantier.

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#2 Geplaatst: 2006-03-10 08:24:01

vergeet dan niet te vragen hoelang je bouwstroom mag hebben. daar zit een termijn aan vast. in ons geval was dat 1 jaar met maximale verlenging van nog 1 jaar. je kunt er dan rekening mee houden met de planning voor je (ver)bouw.

niemand ons dat tevoren verteld, ik heb het ook nooit meer in het contract terug kunnen vinden en wij moesten nog beginnen met bouwen!

salut,

marjorie

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#3 Geplaatst: 2006-03-10 11:36:06

Oke,

Het is mij duidelijk en bedankt voor de reacties, ik ga dus naar het EDF. Nog 1 misschien domme vraag Hanspiet : wat is een RIB?

Groet

Willem

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#4 Geplaatst: 2006-03-10 13:30:05

RIB= Releve d'Identite Bancaire

een formuliertje dat je van de bank krijgt, waarom al je gegevens staan (naam, adres, rek.nr., bank, BIC (bank indentificatie-code) en IBAN (internationaal banknummer).

Door toezending van de RIB kan een leverancier (telefoon, electra, etc.) een automatische incasso instellen. De electriciteitsmaatschappij ontvangt graag zo'n formuliertje, zo kunnen ze de rekening incasseren.

Met BIC en IBAN kunnen anderen vanuit het buitenland geld op je rekening storten.

Het formuliertje is, althans bij mijn bank, een strookje, er passen er 3 op een A4-tje.

Nils

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#5 Geplaatst: 2006-03-14 16:57:19

Gaat het EDF dan eerst nog bij de aanvraag bouwstroom controleren wat voor meter er in het huis hangt of gaat  zondermeer de stroom erop bij aanmelding?

De meter die er hangt is niet hagelnieuw maar ook weer niet een oud beestje.

Als er een nieuwe meter moet komen moet ik die dan betalen of is dat voor rekening van het EDF?

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#6 Geplaatst: 2006-03-14 17:37:32

Willem,

je vroeg:

Als er een nieuwe meter moet komen moet ik die dan betalen of is dat voor rekening van het EDF?

De elektriciteitsvoorziening is tot en met de meter steeds voor rekening van EDF.

Ter verduidelijking nog het volgende (uit een ander stuk gecopiëerd):

... Als u bij nieuwbouw een tijdelijke stroomvoorziening nodig hebt, plaatst u een meterkast aan een paal. U moet zelf de kast (coffret de chantier) kopen; deze bevat behalve één dikke zekering per fase, een aardlekschakelaar (disjoncteur différentiel) en en geaard stopcontact niets, behalve dan de ruimte voor de meter, die door EDF geplaatst wordt – overigens op hun kosten. Die koffers zijn bij iedere beter gesorteerde bouwmarkt of elektriciteitszaak te koop, meestal kant en klaar voorgemonteerd en met 5 à 10m dikke kabel eraan. Aan de uitgangskant van dit coffret kunt u uw verdeelkast en de benodigde stopcontacten aansluiten.

Als u reeds weet hoe u toekomstige aansluiting eruit gaat zien is dat geen weggegooid geld, want deze kast kan dan later aan de buitenmuur van het huis als definitieve aansluiting gebruikt worden. Anders zou ik proberen een coffret de chantier van een aannemer of elektricien te huren.

Christian von Klösterlein

avatar#3649
Edwin P
Berichten: 2
Reacties: 8

#7 Geplaatst: 2006-05-08 11:56:29

Hallo,

Sinds kort scharrel ik ook een beetje op dit forum rond we zijn net terug en hebben bij de mairie een permis de contruire aangevraagt en bij goedkeuring duurt  ongeveer 1 maand regelt de burgemeester de aansluiting voor de edf hiervoor hoeven wij niet aanwezig te zijn het kastje wordt buiten aan de muur bevestigd en het werkstroom hebben we voor 2 jaar wat je er verder binnen mee doet willen ze niet eens weten wij gaan gebruik maken van een bouwpaddestoel, maar je zou ook een groepenkast kunnen maken. Ook in de tekening hoef ik dit niet aan te geven

Groeten Edwin

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#8 Geplaatst: 2006-05-15 20:19:28

Bij ons project had de bouwer geen bouwstroom. De vaste aansluiting was vrij laat aangevraagd. Omdat EDF - kennelijk - tot 3 maanden na de betaling (wij moesten EDF wel betalen voor de aanleg van de kabels tot de erfgrens) de tijd heeft voor de aansluiting, was er bij oplevering geen stroom. Dat betekende dat er alsnog bouwstroom werd aangelegd voor die paar weken.

Vraag EDF dus tijdig voor de aansluiting.